اعضای تیم تحقیق و توسعه شرکت انرژی پاک بوتیا پارپک علم و فناوری کرمان پس از شش ماه کار و تلاش موفق شدند در راستای اهداف محیط زیستی پوشال انتی باکتریال برای کولرهای آبی طراحی و تولید کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعضای تیم تحقیق و توسعه شرکت انرژی پاک بوتیا پارک علم و فناوری کرمان پس از شش ماه کار و تلاش موفق شدند در راستای اهداف محیط زیستی پوشال انتی باکتریال برای کولرهای آبی طراحی و تولید کنند.
ایثاری، نائب رئیس شرکت آینده پژوهان انرژی پاک بوتیا در این خصوص گفت: کولرهای آبی یکی از ابزار صنعتی مبارزه با گرما در مناطق نیمه گرمسیری میباشند که اکثریت دارای سه پنجره و هر پنجره وابسته به یک سری پوشالهای است که وظیفه آنها نگهداری آب و تامین رطوبت لازم جهت کاهش دمای ساختمان هاست. پوشالهای مورد استفاده قبلی از توان لازم برای خنک کردن ساختمانها در مناطق مختلف نبود و صرفاً در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری مورد استفاده قرار میگرفت.
ایثاری گفت: ساختار این پوشالها به دلیل استفاده از الیاف چوب و جذب مقادیر زیادی آب، محلی برای تجمع قارچها و باکتریها و ایجاد بوی نامطبوع است که نهایتاً منجر به افزایش رطوبت ساختمانها هم میشود.
این محقق عضو پارک علم و فناوری کرمان تشریح کرد: تیم تحقیق و توسعه شرکت متشکل از یک استاد دانشگاه در مقطع دکتری و دو فارغ التحصیل رشته نانو فیزیک در مقطع کارشناسی ارشد میباشند که توانستند در یک بازه زمانی شش ماهه و تلاش مضاعف پوشالی از جنس نانو ذرات و یک سری الیاف آنتی باکتریال با قدرت رسانندگی بالا تولید کنند که میزان برودت هوا را تا ۳۰ در صد نسبت به نمونه قبلی افزایش داده به طوری که پوشال معمولی تا ۲۵ درصد گرما را کاهش میداد، اما پوشال آنتی باکتریال تا ۴۰ در صد باعث خنک شدن دمای ساختمانها میشود یعنی دمای ۴۵ درجه سانتی گراد را تا ۲۵ درجه کاهش خواهد داد همچنین میزان رطوبت ایجاد شده براساس متریال استفاده شده به طور محسوسی کاهش خواهد داشت.
وی افزود: این طرح در حال حاضر به صورت نیمه صنعتی و با ظرفیت تولید روزانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ پوشال با اندازههای مختلف و قیمت یک ششم نمونه سلولزی راه اندازی شده است.
این فناور عضو پارک علم و فناوری کرمان در بیان سایر شاخصههای این پوشال گفت: کاهش مصرف آب تا ۲۰ درصد و کاهش مصرف برق تا ۲۵ درصد از مزایای مهم این پوشال خواهد بود.