جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه اراک در نامهای به رئیس این دانشگاه، پرداخت شهریه برای آموزش مجازی را ناعادلانه خوانده و خواستار کاهش شهریه دانشجویان شبانه و حذف شهریه پایان سنوات شدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه اراک در نامهای به حمیدی، رئیس این دانشگاه، با اشاره به ارائه آموزش مجازی به دانشجویان از سوی دانشگاه، اخذ شهریه برای خدماتی را که دانشجویان از آن بهره نمیبرند، به ویژه برای دانشجویان سنواتی، ناعادلانه خوانده و خواستار اصلاح قوانین مربوط به شهریه شدند.
در این نامه آمده است:
از دیرباز تاکنون در بین جامعه، دانشگاه دولتی همواره به عنوان محلی شناخته شده است که علم و دانش را به صورت رایگان در اختیار جوانان این مرز و بوم قرار میدهد تا بتوانند با کسب علم به کشور خویش خدمت کنند. این دیدگاه در بین جامعه و به خصوص جامعه دانشگاهی برگرفته از اصل ۳۰ قانون اساسی است که صراحتا بیان میکند «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»
مدت زمانی است که این اصل مهم قانون اساسی در برخی از دانشگاههای کشور به فراموشی سپرده شده است و دانشگاه اراک نیز از این موضوع مستثنی نبوده که این موضوع موجب نارضایتی دانشجویان شده است. یکی از موضوعات مهم اخذ شهریه از دانشجویان روزانه پس از پایان سنوات تحصیلی «هشت ترم برای دانشجویان کارشناسی پیوسته و چهار ترم برای دانشجویان کاردانی» است. هر ترم دانشجویان و تشکلهای دانشجویی اعتراض خود را نسبت به اخذ شهریه به شیوههای مختلف بیان میکنند و همواره با بی توجهی دانشگاه و یا وعده وعیدهای مختلف روبرو میشوند.
و، اما در سال جاری که کشور درگیر پاندمی کرونا است؛ آموزش در دانشگاهها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و آموزش حضوری به آموزش مجازی تبدیل شده است. آموزش مجازی دانشجویان را از تمام امکانات فیزیکی دانشگاه و حضور در دانشگاه محروم کرده است، اما دانشجویانی که سنوات آنها به پایان رسیده است و همچنین دانشجویان شبانه ملزم به پرداخت شهریه آموزش حضوری هستند درصورتی که آموزش مجازی نصیبشان میشود و برکسی پوشیده نیست که آموزش مجازی کیفیت آموزش حضوری را ندارد. این دسته از دانشجویان شهریه استفاده از امکانات دانشگاهی را باید پرداخت کنند که هیچ کدام از آنها نصیبشان نمیشود. اخذ شهریههای سرسام آور در سالی که اکثر دانشجویان و خانوادهایشان وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند فشار دوچندانی به خانوادهها وارد کرده است.
ما جمعی از فعالین دانشجویی، دانشجویان روزانه پایان سنوات تحصیلی و دانشجویان شبانه امضاکننده این نامه اخذ شهریه در ترم ۹۹۱ را به مانند ترمهای گذشته بدون هیچ تغییری، امری ناعادلانه دانسته و دریافت شهریه مازاد را مثابه حق الناس میدانیم و درخواست داریم با بازنگری در شهریه دانشجویان به جای دریافت شهریه آموزش حضوری «در صورتی که در این ترم قرار نیست از این نوع آموزش بهرمند شوند» شهریه آموزش مجازی را دریافت کنید؛ لذا درخواست داریم شهریه دانشجویان پایان سنوات را در این ترم حذف کرده و شهریه دانشجویان شبانه را نیز کاهش دهید.
امید است با پیگیری جناب عالی در اسرع وقت اصلاحات لازم صورت گرفته تا حقی از دانشجویی ضایع نشود.