کد خبر:۸۷۳۶۹۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

دلفی: آمریکا هیچ گزینه‌ای را برای مذاکره با ایران نادیده نمی‌گیرد / دیپلماسی سوئیس بر پایه تجارت است

سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: سفر وزیر خارجه سوئیس به تهران غیر از پیگیری مناسبات دوجانبه از جمله کانال مالی قطعا اهداف غیر رسمی دیگری نیز دارد که یکی از آن‌ها میانجی‌گری سوئیس بین ایران و واشنگتن است.

دلفی: آمریکا هیچ گزینه‌ای را برای مذاکره با ایران نادیده نمی‌گیرد / دیپلماسی سوئیس بر پایه تجارت است

ابوالقاسم دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران و اینکه گفته می‌شود "کاسیس" نقش میانجی گری بین تهران – واشنگتن را بازی می‌کند، گفت: اساسا سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است و این یکی از مشخصه‌های روابط ما با این کشور است.

وی با بیان اینکه این سفر اولین سفر مقامات سوئیس به تهران نیست و آخرین آن هم نخواهد بود، گفت: روابط ایران و سوئیس نسبت به روابط ما با سایر کشور‌های اروپایی قدری متفاوت است به جهت اینکه سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست و برخی تعهدات اروپایی‌ها در برجام را ندارد.

دلفی با اشاره به تسهیلاتی که این کشور در موضوع مربوط به مسائل دارویی و تجهیزات پزشکی و موارد مربوط به کرونا برای جمهوری اسلامی فراهم کرد، گفت: از این منظر سوئیس قدری متفاوت با سایر کشور‌های اروپایی عمل کرده است. این در حالی است که کشور‌های اروپایی که عضو برجام هستند و مثلا تعهدات برجامی در این باره دارند حاضر به انجام چنین تعاملاتی با ایران نشده اند.
 
بخشی از دیپلماسی سوئیس بر پایه بیزینس و تجارت است
سفیر سابق ایران در فرانسه با بیان اینکه بخشی از دیپلماسی سوئیس بیزینس و تجارت است، گفت: اساسا سوئیسی‌ها حافظ منافع تعداد زیادی از کشور‌های دنیا هستند که با یکدیگر اختلاف دارند یعنی کشور‌هایی که با یکدیگر در شرایط تنش به سر می‌برند سوئیس به دلیل مواضع بی طرفانه وارد میدان می‌شود و مداخله می‌کند. سوئیس این نقش را در قبال جمهوری اسلامی با عربستان و مصر نیز داشته است یعنی به بیان دیگر دیپلماسی سوئیس نوعی دیپلماسی است که از یک رهگذر عایدی برای این کشور دارد و این عایدی محدود به مسائل سیاسی نیست و دستاورد‌های اقتصادی خوبی نیز برای سوئیسی ها دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال سوئیس حتی بابت یادداشتی که برای کشوری که حفلظت منافع ان را به عهده دارد تهیه می کند و به کشور مقابل ارائه می دهد حق الزحمه دریافت می‌کند و آن را در حساب روابط دو جانبه لحاظ می‌کند. با این حساب سوئیس به عنوان کشوری که در جهان و اروپا صاحب قدرت نیست، اما سیاست بی طرفی این کشور و مقبول عام بودن او ایجاب می‌کند تا حتی اگر مستقیما ماموریتی در این خصوص نداشته باشد این نقش را برای خود قائل شود.
سوئیس حتی بابت یادداشتی که برای کشوری که حفاظت منافع آن را به عهده دارد تهیه می‌کند و به کشور مقابل ارائه می‌دهد حق الزحمه دریافت می‌کند و آن را در حساب روابط دوجانبه لحاظ می‌کند
 


دلفی با تاکید بر اینکه سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است نه حافظ منافع ایران در آمریکا گفت: از این منظر آمریکایی‌ها وظایفی به عهده آنها گذاشته که این وظایف خیلی محدود است و در حد اسم و عنوان به پای سوئیسی‌ها نوشته می‌شود.

سفر وزیرخارجه سوئیس به تهران اهداف غیررسمی از جمله میانجی گری بین ایران و آمریکا را نیز خواهد داشت
سفیر سابق ایران در فرانسه در پایان خاطر نشان کرد: قطعا سفیر وزیر خارجه سوئیس به تهران همان طور که سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد از لحاظ رسمی، سفری دو جانبه برای پیگیری بحث‌های دو جانبه از جمله کانال مالی بین ایران و سوئیس است که در قیاس با اینستکس حرفی برای گفتن دارد اما این سفر قطعا اهداف غیررسمی دیگری نیز دارد که یکی از آنها می‌تواند میانجی‌گری سوئیس بین ایران و واشنگتن باشد چون اساسا آمریکائی‌ها هیچ گزینه‌ای را برای مذاکره با ایران نادیده نمی‌گیرند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار