وزیر علوم و فناوری نیجریه از عزم این کشور برای استفاده از فناوری نانو به منظور توسعه اقتصادی این کشور خبر داد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به گفته اوگبونایا اونو، وزیر علوم و فناوری نیجریه، این کشور قصد دارد تا از فناوری نانو (استفاده از دستگاههای الکترونیکی، کاتالیستها، حسگرها و دیگر تجهیزات) برای افزایش سرعت توسعه اقتصادی استفاده کند.
اونو هنگام دریافت گزارش کمیته راهبردی ملی سیاست فناوری نانو این کشور گفت: از طریق این فناوری، نیجریه در زمینه امنیت غذایی، اصلاح بخش بهداشت، توسعه فناوری فضایی، پزشکی، امنیت و دفاع و بسیاری از جنبههای دیگر به موفقیتهای زیادی دست پیدا خواهد کرد.
وی افزود: «نیجریه باید کاملا فناوری نانو را بپذیرد و داخلیسازی کند. همچنین تحقیقات بیشتری را در این حوزه آغاز کرده تا بتواند از نظر فناوریهای مدرن در نقش رهبر شناخته شود. فناوری نانو در زمینههای ارتباطات و فناوری فضایی بسیار حیاتی بوده چرا که بسیاری از پیشرفتها در این زمینه بدون سرمایهگذاری در فناوری نانو امکانپذیر نیست.»
وی با تاکید بر لزوم پذیرش این فناوری جدید با توجه به افزایش جمعیت اظهار کرد: در ۳۰ سال آینده نیجریه ممکن است به سومین کشور پرجمعیت جهان تبدیل شود و این احتمال وجود دارد که تا ۸۰ سال آتی جمعیت نیجریه به یک میلیارد نفر برسد. این بدان معناست که ما به افراد بیشتری برای تغذیه نیاز داریم.
وزیر علوم و فناوری نیجریه تاکید کرد: دولت فدرال این کشور در تلاش برای تدوین سیاستهایی است که اقتصاد را به دانش محور و نوآوری سوق دهد.
وی تصریح کرد: فناوری نانو به عنوان یک فناوری نوظهور با ساخت بیشتر محصولات سبکتر، کوچکتر، قویتر و بسیار دقیقتر میتواند روند تولید فناوری را متحول کند.
پیش از این، استلا ایگویلو، رئیس کمیته ملی راهبردی فناوری نانو از تلاشهای بخش خصوصی سازمانیافته، موسسههای تحقیقاتی و دانشگاههای این کشور برای توسعه فناوری نانو خبر داده بود.
سامبو ابوباکار، مدیرعامل سابق کمیسیون انرژی نیجریه و عضو کمیته راهبردی فناوری نانو این کشور بر لزوم سرمایهگذاری این کشور در فناوریهای نوظهور برای به دست آوردن مزایای آن تاکید کرد.
لازم به ذکر است؛ دولت نیجریه از سال ۲۰۰۷، در قالب یک برنامه توسعهای موسوم به برنامه توسعه چهارم، اقدام به بهکارگیری فناوری نانو کرده است. در این سال، دولت نیجریه یک نقشه راه برای بهکار گرفتن فناوری نانو در بخشهای مختلف و صنایع این کشور تدوین کرد. در سال ۲۰۰۷ دولت این کشور سه حوزه آب، سلامت و انرژی را به عنوان اولویتهای اصلی در حوزه فناوری نانو معرفی کرد.