سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برخی از اظهارنظرهایی که در مجلس و دولت در مورد بورس انجام میشود، نگاهی دقیق و علمی ندارد و آسیبهایی برای بورس به دنبال دارد که نمونههای آن را در هفتههای گذشته نیز شاهد بودیم.
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره جلسه کمیسیون اقتصادی با فعالان بورسی، اظهار داشت: در جلسهای تعدادی از فعالان بورس در کمیته بورس کمیسیون حضور پیدا کردند، در این جلسه به بحث بررسی وضعیت بازار پرداخته و قسمتی از زمان به پیشنهادهای فعالان بورس اختصاص داشت.
وی ادامه داد: جمعبندی جلسه این بود که بورس باید به دور از نگاههای سیاسی و غیرعلمی راه خود را ادامه دهد و کمیسیون اقتصادی تلاش میکند که با یک نگاه غیرسیاسی و علمی به آن رسیدگی کند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برخی از اظهارنظرهایی که در مجلس و دولت در مورد بورس انجام میشود، نگاه دقیق و علمی نیست و آسیبهایی برای بورس به دنبال دارد که نمونههای آن را در هفتههای گذشته نیز شاهد بودیم.
طغیانی با بیان اینکه تهدید و فرصت در بورس توأمان است، گفت: فضای بازار سرمایه برای اقتصاد کشور فرصتی است که میتوان بسیاری از داراییهایی که در دست دولت است و یا توسط مردم، شرکتهای مختلف را به بورس وارد کرد و با منابع آزاد شده سرمایهگذاری رخ دهد، این فضا از طرفی نیز میتواند تهدیدی باشد که ناشی از ناآشنایی واردان بازار به فضای بازار سرمایه باشد.
وی افزود: فضای بازار سرمایه ریسکی است و نوسان ذات بازار است؛ بعضاً مواردی در بازار مشاهده میشود که طبیعی نیست و تذکرات پی در پی نیز در هفتههای اخیر توسط مجلس به مدیران در بازار سرمایه داده شده است و این روند ادامه خواهد داشت.
طغیانی با اشاره به جمعبندی جلسات با فعالان بورسی، گفت: قرار شد بهروزرسانی بازار سرمایه مصوبه سال ۸۴ و اصلاح شده سال ۸۸ مجدداً مورد بررسی قرار گیرد و این جلسات را با فعالان بورس، تشکلهای حقوقی، افرادی که در بازار سرمایه فعالیت جدی دارند ادامه خواهیم داد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: نظارتی که با رصد دادهها بر عملکرد حقوقیها و حتی اشخاص حقیقی در بازار باید رخ دهد تا بازار اصلاح شود را پیگیری خواهیم کرد.
وی گفت: بحث تأسیس کانون سهامداران حقیقی یکی از موارد مطرح شده بود که دنبال خواهیم کرد، اشخاص حقیقی نیز میتوانند مطالبهای داشته باشند و ما نیز به عنوان نماینده مردم این مطالبات را پیگیری خواهیم کرد تا کانونی تأسیس شود که از حقوقشان دفاع کند و در جلساتی که لازم است دغدغهها منتقل شود، حاضر شوند.
طغیانی در پایان با اشاره به نهادهای منجر به تثبیت بازار، بیان داشت: این نهادها تقویت خواهند شد و در این مورد نیز به جمعبندی رسیدیم و تمامی آنچه در کمیتههای زیرمجموعه کمیسیون مطرح میشود، لازم است که به کمیسیون ارجاع و در صحن کمیسیون بررسی و تصمیمگیری شود.