به دلیل ناشناخته بودن ویروس کرونا، استرس، این روزها جزئی از زندگی جوامع شده است و به همین دلیل، حفظ سلامت روان در کنار سلامت جسمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ مصرف برخی مواد غذایی میتواند نشاطبخش باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهدلیل ناشناخته بودن ویروس کرونا، استرس و اضطراب، این روزها جزئی از زندگی جوامع شده است و به همین دلیل، حفظ سلامت روان در کنار سلامت جسمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از دیدگاه طب سنتی، تغذیه در پیشگیری از اضطراب و اختلالات خلقی نقش ویژهای دارد؛ یک رژیم غذایی مبتی بر تعادل، تنوع و تناسب، میتواند در کنار رعایت اصول سهگانه بهداشتی شامل شست وشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی به کاهش استرس افراد در دوران پاندمی کرونا کمک کند.
در این مطلب به چند نکته ساده طب سنتی برای کاهش اضطراب و افسردگی و افزایش نشاط پرداخته ایم.
پرهیزها:
مصرف انواع ترشیجات، غذاهای مانده، فریزری و سرخ شده و مصرف طولانیمدت غذاهایی که موجب افزایش سودا در بدن میشوند از قبیل بادمجان، عدس، گوشت گاو، قارچ، ادویه جات (به خصوص فلفل) و غذاهای نفاخ در مبتلایان به افسردگی و اضطراب توصیه نمیشود.
توصیه ها:
مصرف انواع سوپهای ساده به خصوص سوپ جو با سبزیجات معطر مانند گشنیز و ریحان و ادویههایی مانند زیره، آویشن، دارچین، زعفران و زنجبیل
مصرف آبگوشت تهیه شده با گوشت گوسفندی، پیاز، نخود و سبزیجاتی مانند شوید، آویشن، زیره، دارچین، زعفران، هل، زنجبیل
مصرف فرنی با پودر بادام، حریره بادام، شلهزرد با خلال بادام و شیربرنج با عسل در افرادی که قند خون بالایی ندارند باعث کاهش استرس فرد میشود.
نوشیدنی ها:
به جای چای سیاه بهتر است از دم کرده گل گاوزبان و دمنوش بابونه استفاده شود.
مصرف آب سیب طبیعی، شیرپسته، شیرفندق، عرق بیدمشک، دمنوش بادرنجبویه، شربت نارنج یا بالنگ و شربت زعفران نیز میتواند بسیار کمک کننده باشد و به بهبود مشکلات خلقی نظیر استرس و افسردگی کمک کند.