کد خبر:۸۷۶۶۷۰
میزگرد دانشجویی|

اگر مسئولان واکنش مناسب به مکانیسم ماشه نداشته باشند جنبش دانشجویی ورود می‌کند / مجلس تکلیف وزارت صمت را مشخص کند

مکانیسم ماشه حدود یک ماه قبل توسط آمریکا مطرح شد و در رسانه‌ها سرو صدای زیادی به پا کرد؛ اما دولت و مجلس واکنشی جز سکوت نداشتند. برای بررسی این موضوع با دو تن از دبیران اتحادیه‌های دانشجویی به گفتگو نشستیم.  

احمدی: اگر مجلس و دولت واکنش درخوری به مکانیسم ماشه نداشته باشند جننبش دانشجویی وارد عمل می‌شود! / تقی‌زاده: دولت در قبال مکانیسم ماشه منفعل عمل کرد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئله مکانیسم ماشه مبحثی است که حدود یک ماه قبل توسط آمریکا مطرح شد و در رسانه ها سرو صدای زیادی ایجاد کرد؛ اما دولت و مجلس واکنشی جز سکوت نداشتند.
 
برای بررسی این موضوع به سراغ دوتن از دبیران اتحادیه های دانشجویی رفته و با آنها به گفتگو نشستیم. 
 
ایمان احمدی، دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در ابتدا با اشاره به این که مکانیسم ماشه از سوی آمریکا مطرح شده است، گفت: این که آقای گروسی از آژانس هسته ای به ایران می‌آید، در حالی که آمریکا وقیحانه مکانیسم ماشه را پیش می‌برد و ما منفعلانه و با نگاه امیدوارانه به نهاد‌های بین المللی و حتی می‌توان گفت حقیرانه کار را پیش می‌بریم واقعا جای تاسف دارد و در این شرایط سخت که آمریکا با یک برداشت حقوقی خاصی که می‌گوید یک واژه‌ای که در معاهده آمده است این است که کشور‌های شرکت کننده دربرجام می‌توانند مکانیسم را فعال کنند و دوم اینکه می‌گویند قطعنامه به خودی خود یک سند مستقل است. احتمال اینکه بتواند آمریکا نظر خود را غالب کند به لحاظ حقوقی هست و وقتی این را مطرح می‌کنند در واقع آژانس یک قدم جلوتر می‌آید و می‌خواهد مناطق دیگری مثل شهررضا و یکی نزدیک تهران را می‌خواهد و دوستان صادر می‌کنند.

ما حرفمان این است که مسئولین باید در گام اول گام بعدی کاهش تعهدات برجام در زمینه مکانیسم ماشه را انجام دهند که می‌تواند اعم از اخراج بازرسان، خروج از پروتکل الحاقی و حتی در تندترین حالت می‌تواند خروج از ان پی تی باشد و این تندترین حالت آن است. در کل باید واکنشی داشته باشیم که متاسفانه نداریم و مجددا کنار می‌آییم و سکوت می‌کنیم و آژانس کار خودش را پیش می‌برد.

الان چالش انتخابات ریاست جمهوری از ابعاد مختلف برای ما مهم است و شاید تنها کورسوی امید انتخابات هزارو چهارصد است و اگر این کورسوی امید از بین برود ما نمی‌دانیم باید چه کاری کنیم.
 
تقی زاده دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این باره گفت: مکانیسم ماشه یا همان اسنپ بک چندروز است که به عنوان کلیدی‌ترین واژه در رسانه‌های کشور مطرح است. این مکانیسم در ادعای برخی کارشناسان بیشتر برروی ایجاد فضای روانی و جو رسانه‌ای می‌چرخد، چون باتوجه به تصمیماتی که در جهان از آمریکا دیده می‌شود این فضا وجود دارد که هیمنه آمریکا در دنیا شکسته شده و در واقع این فعال کردن مکانیسم ماشه نوعی تبلیغات انتخاباتی برای ترامپ محسوب می‌شود که بتواند رای بیاورد.

دولت با این مورد برخورد منفعلانه داشته است و این برخورد منفعلانه باعث دامن زدن به این فصای روانی و رسانه‌ای غرب می‌شود. دولت باید در بند‌های برجام همان زمان دقت می‌کرد که چه چیزی آورده می‌شود؛ درحالیکه آمریکا با استناد به همین بند‌ها با وجود خروج از برجام می‌خواهد بحث مکانیسم ماشه را فعال کند با اینکه ایران هنوز به برجام متعهد است.
 
احمدی: اگر مجلس و دولت واکنش درخوری به مکانیسم ماشه نداشته باشند جننبش دانشجویی وارد عمل می‌شود! / تقی‌زاده: دولت در قبال مکانیسم ماشه منفعل عمل کرد

از نظر من دولت در تنظیم برجام دقت کافی را انجام نداده است و الان هم وظیفه دولت است که فضا را آرام کند. متاسفانه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برخی عناصر در داخل دونوع آمریکا درست کرده اند یکی آمریکای خوب که با روی کار آمدن بایدن به وجود می‌آید و یکی امریکای بد که با روی کار آمدن ترامپ روی کار می‌آید. در حالیکه این سیاست اشتباه است و بیشتر باعث می‌شود که آمریکا از این فضا استفاده کند و فصای روانی کشور ما طوری باشد که آمریکا به اهدافش برسد. 
 
خبرگزاری دانشجو: وظایف مجلس در قبال برجام و مکانیسم ماشه چیست؟
ایمان احمدی: ایده ما این است که این مسئله به یک سازو کار نیاز دارد که فشار بیاورد به دولت تا هرآنچه مصوب شد اجرایی کند. این سازو کار همان کمیسیون نظارت بر برجام است که در مجلس قبلی وجود داشت و الان کارآیی خود را از دست داده و باید دوباره بازتعریف شود و افراد فهیم و دلسوز و انقلابی وارد شوند و ماجرا را حل کنند. این بخش بلند مدت داستان بود، اما در بخش کوتاه مدت از نظر من باید یک برنامه‌ای تحت عنوان برنامه پیشرفت پرسرعت صنعت هسته‌ای کشور ریخته شود و به مجلس برده شود و گفته شود که اگر مکانیسم ماشه در هر شرایطی فعال شد از فردای آن روز این برنامه را فعال می‌کنیم.
 
 
دولت باید در مسئله مکانیسم ماشه کنش پیشدستانه داشته باشد
دولت به جای کنش منفعلانه باید کنش پیشدستانه و فعالانه داشته باشد. متاسفانه هیئت رئیسه مجلس گویی دو دل است و قصد تقابل با دولت در این باره را ندارد و متاسفانه برخی نمایندگان که به اسم انقلابی رای آوردند موضع منفعلانه‌ای در این باره گرفته اند و در جال محافظه کاری هستند. ما از شخص آقای قالیباف خواهش می‌کنیم که با یک ایده و طرح درست و قوی جلوی کنشگری منفعلانه دولت را بگیرند و اجازه ندهند ما در این باره انفعال داشته باشیم و اگر چنانچه مجلس در این باره عملی نداشته باشد ما مجبور می‌شویم که به مانند اف‌ای تی اف ورود کنیم و شدیدتر و سختتر از آن ورود کنیم به موضوع مکانیسم ماشه و شاید تجمع کمترین کاری باشد که در این باره انجام خواهیم داد.

احمدی: اگر مجلس و دولت واکنش درخوری به مکانیسم ماشه نداشته باشند جننبش دانشجویی وارد عمل می‌شود! / تقی‌زاده: دولت در قبال مکانیسم ماشه منفعل عمل کرد

آمریکا سی و یک مرداد به شورای امنیت سازمان ملل نوتیف می‌دهد که من می‌خواهم این اسنپ بک را فعال کنم و طبق حقوق بین الملل یکماه سازمان ملل اجازه دارد که مخالفت کند با این موضوع و اگر این یکماه بگذرد و سازمان ملل عکس العملی نداشته باشد مکانیسم ماشه به خودی خود فعال می‌شود و چنانچه تا فردا مطالبه جدی نداشته باشیم مکانیسم ماشه به خودی خود فعال می‌شود.

تقی زاده: این اقدام مجلس عیار انقلابی بودنش را نشان می‌دهد. گویی مجلس هنوز جای گاه خودش را نمی‌داند. درحالی که مجلس کارش قانون گذاری است. سوال ما این است که مجلس جدید چه کاری برای معیشت مردم تا کنون انجام داده است. وقت آن رسیده که مجلس طرح‌های معیشتی را تصویب کند. الان کشور دچار یک خود تحریمی شده که دولت به آن دامن می‌زند و ارگان‌ها مختلف هم ناخواسته در پازل آن بازی می‌کنند.

وزارت صمت ما چهارماه است که بدون وزیر است و مشکلات آن برطرف نشده چرا که سرپرست می‌گوید اختیاراتی ندارم. این وزارت باید خط مقدم تحریم‌ها باشد. انتظار ما از مجلس این است که این وزارتخانه را به زودی تعیین تکلیف کند تا بخشی از مشکلات مردم حل شود. بزرگترین مشکلات مردم ما معیشت است و این دغدغه‌های اصلی مجلس باید باشد که به آن رسیدگی کند و اگر این دغدغه رفع نشود ما به مشکلاتی بر خواهیم خورد.
 
 
ما از مجلس انقلابی توقع اقدام انقلابی داریم
باتوجه به اینکه برجام در مجلس تصویب شده است. توقع ما از این مجلس به عنوان یک مجلس انقلابی در مقابل این تصمیم و بحث مکانیسم ماشه این است که جلو بیاید و موضع خود را به صورت شفاف مشخص کند و باتوجه به اینکه برجام هم در مجلس تصویب شده یک طرحی با همین عنوان در مجلس تصویب بشود طوریکه اگر امریکا مکانیسم ماشه را فعال کرد ما هم در مقابل آن از تعهداتی که داریم عدول کنیم و بحث کاهش تعهدات به صورت پله پله را فعال کنیم.

متاسفانه ما دچار یکسری تناقضاتی هستیم. اینکه رییس سازمان انرژی اتمی به کشور ما می‌اید و از چندجا بازدید می‌کند و ما تعهداتی به آن سازمان می‌دهیم و در قبال ان جامعه جهانی بیننده این است که هرروز تحریم‌های ما افزایش می‌یابد انتظار داریم که اقدامی از جانب ایران در برابر آن صورت بگیرد. اگر مجلس ما از ابتدای مطرح شدن مکانیسم ماشه طرح های متنوعی را پیشنهاد می‌داد از جمله همین کاهش پله به پله تعهدات و... فضای رسانه‌ای کشور به سمت دیگری گرایش پیدا می‌کرد و در دنیا نیز فضای دیگری بوجود می‌آمد آنموقع مقداری جلوی اعمال وقیحانه آمریکا گرفته می‌شد.


خیلی از کارشناسان به این اشاره می‌کنند که این کاری که امریکا الان دارد انجام می‌دهد قبلا هم این تحریم‌ها وجود داشته است گرچه به آن افزوده می‌شود، اما درکلیت تفاوت چندانی با قبل نخواهیم داشت. اگر این قطعنامه ۲۲۳۱از طریق آمریکا و مجامع بین المللی دوباره کلیک بخورد قطعا عرصه تنگتر خواهد شد، اما انتظار‌ما از دولت این است که آرامش را بر کشور ساکن و بازار ارز و خودرو و مسکن را کنترل کند و سیاست‌های کنترلی را بکارگیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار