اگرچه بر اساس اعلام مسئولان وزارت صمت کارکارد سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت، اطلاعرسانی دقیق قیمت کالا و خدمات به مردم است، اما بعلت تاخیر در بروزرسانی؛ این سامانه مرجع مناسبی برای رصد قیمتها نیست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اگرچه «سامانه اطلاع رسانی کالا و خدمات» موسوم به سامانه ۱۲۴ از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مرجع رسمی اعلام قیمت کالا و خدمات اعلام شده، اما این سامانه هیچگاه از کارایی لازم برخوردار نبوده است.
به عنوان مثال در حالی که قیمت کره در هفتههای اخیر به یکی از مباحث داغ تولید کنندگان، عرضه کنندگان، مردم، رسانهها و حتی ستاد تنظیم بازار تبدیل شده بود و در جلسه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در مورخ ۲۴ شهریور ۹۹ این ستاد نرخ عرضه هر کیلوگرم کره داخلی را ۸۰ هزار تومان مصوب کرد و در بسته بندی ۱۰۰ گرمی این نرخ حدود ۸ هزار تومان اعلام کرد، اما تاکنون و علیرغم گذشته یک هفته از اعلام قیمت مصوب جدید قیمت قبلی کره یعنی هر کره ۱۰۰ گرمی ۴۵۰۰ تومان در سامانه ۱۲۴ یعنی سامانه مرجع رسمی اعلام قیمت کالا و خدمات نمایش داده میشود.
قیمت کره در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت در مورخ ۳۱ شهریور ۹۹
این تاخیر در اعلام قیمت گذاری در مرجع رسمی اطلاع رسانی قیمتها در سامانه ۱۲۴ در حالی است که نرخ کره در برخی فروشگاهها چند روز پیش از اعلام رسمی قیمتها جدید افزایش تغییر کرده بود و اکنون نیز که قیمت مصوب جدید بصورت رسمی اعلام شده و این قیمت بر روی بسته بندیهای کرههای تولیدی اعمال میشود و فروشگاههای عرضه کننده مواد غذایی نیز کره را با نرخ جدید یعنی هر کره ۱۰۰ گرمی ۸ هزار تومان عرضه میکنند، ولی هنوز قیمت جدید در سامانه ۱۲۴ ثبت نشده است.
قیمت عرضه کره حیوانی در فروشگاههای اینترنتی در مورخ ۳۱ شهریور ۹۹
در حال حاضر قیمت عرضه هر کره حیوانی ۱۰۰ گرمی در فروشگاهها ۸ هزار تومان، هر کره حیوانی ۵۰ گرمی ۴ هزار و ۱۰۰ تومان و هر کره حیوانی ۲۵ گرمی ۲ هزار و ۱۰۰ تومان است.
گفتنی است تصمیم افزایش قیمت کره با توجه به تغییر ارز واردات کره از ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی در سال گذشته و اتمام موجودی کره با ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور گرفته شده است.
پیش از این عباس تابش معاون وزیر صنعت درباره اهمیت کارکرد سامانه ۱۲۴ در اطلاع رسانی دقیق قیمت کالا و خدمات به مردم گفته بود که براساس مصوبه سران قوا، وزارت صمت مکلف به راه اندازی سامانه اطلاع رسانی ثبت کالا و خدمات موسوم به سامانه ۱۲۴ شده است.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان اظهار داشت: بخشی از خدمات این سامانه، اطلاع رسانی قیمت کالاهایی است که مشمول قیمت تثبیتی است و سازمان حمایت قیمتهای مصوب را اعلام میکند و بخش دیگر کالاهایی است که واحدهای تولیدی قیمت خود را در سامانه ۱۲۴ درج میکنند و سازمان حمایت در راستای تامین حقوق مردم طبق ضوابط تعیین قیمت موارد را مورد رصد قرار میدهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در این سامانه حداقل و حداکثر قیمت عرف کالا و خدمات به اطلاع مردم خواهد رسید.
گفتنی است در حالی که معاون وزیر به صورت صریح در مورد کارکرد این سامانه اظهار نظر میکند، اما این سامانه حتی در اطلاع رسانی قیمت کالای مصرفی مردم مانند کره که دارای قیمت تثبیتی و مصوب است نیز ناکارآمد و اطلاع رسانی دقیق آن را به موقع انجام نمیدهد و بنابراین مردم به این مرجع نمیتوانند به عنوان یک مرجع موثق و کارآمد اکتفا کنند.