حدود ۹۰ درصد متقاضیان حج، هزینه حج ۱۴۰۰ را به صورت کامل پرداختند که سازمان حج و زیارت برای ۱۰ درصد باقیمانده، سامانه پرداخت الکترونیکی را امروز فعال کرد تا متقاضیان با پرداخت هزینه حج با ارز ۹ هزار تومانی، مشمول افزایش هزینه نشوند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امسال به دلیل شیوع کرونا حج تمتع برای زائران ساکن عربستان برگزار شد و زائران کشورمان امکان تشرف به حج ابراهیمی را نداشتند.
این امر در حالی است که سهمیه ایران بر اساس قرارداد حج امسال، ۸۷ هزار و ۵۰۰ حاجی بود که پس از برپانشدن حج مقرر شد زائران با پرداخت هزینه حج امسال که با ارز ۹ هزار تومانی محاسبه شده است، در نوبت حج آینده قرار گیرند. بر همین اساس، پس از اعلام سازمان حج و زیارت برای تثبیت نرخ ارز عملیات حج امسال برای سال آینده در صورت پرداخت هزینه حج ۹۹، حدود ۹۰ درصد از متقاضیان حج که قسط اول را پرداخت کرده بودند، قسط دوم که حدود ۸ تا ۱۶ میلیون تومان بود، واریز کردند تا مشمول افزایش هزینه حج نشوند.
سازمان حج و زیارت نیز با توجه به اینکه به توجه به نوسان ارزی احتمال افزایش هزینه حج در سالهای آینده زیاد است، یک روز فرصت مجدد برای پرداخت این هزینه در نظر گرفت و در نهایت از ساعت ۸ صبح امروز هشتم مهرماه سامانه پرداخت الکترونیکی هزینه حج مجدد باز شده است تا زائران بتوانند اولویت خود برای حج را رزرو کنند.
بر همین اساس، پرداخت هزینه حج تمتع امسال برای آن دسته از متقاضیان که قسط اول (۲۵ میلیون تومان با احتساب سود سپردهگذاری) را پرداخت کردند، آغاز شده است و تا ساعت ۲۴ ادامه دارد.
حدود ۶۹ هزار نفر از متقاضیان حج امسال بر اساس کاروان انتخابی ۳۲ تا ۴۱ میلیون تومان به عنوان هزینه حج تمتع پرداخت کردهاند. البته سازمان حج و زیارت اعلامنکرده در صورت تداوم کرونا و کاهش سهمیه حج چه برنامهای برای پرداخت هزینه متقاضیان دارد و حتی اگر مثلا زائراصلی (ودیعهگذار تا پایان فروردین ۸۶) بخواهد هزینه حج را فعلا پرداخت نکند وبا هزینه حج ۱۴۰۰ این مبلغ را بپردازد، چرا در اولویت قرار نمیگیرد و اولویت وی به حتی ماههای بعد سال ۸۶ تخصیص مییابد.