کد خبر:۸۷۹۶۱۱
عباس زاده در گفتگو با دانشجو:

الهام علی اف برای بقای خود در پست ریاست جمهوری فقط شعار آزادی قره‌باغ را می‌دهد

یک فعال دانشجویی در حوزه آذربایجان گفت: طبق قانون اگر قره‌باغ همچنان تحت اشغال باشد، رئیس جمهور وقت باز هم می‌تواند نامزد انتخابات شود؛ با این وجود الهام علی اف فقط شعار آزادی خاک قره‌باغ را می‌دهد.

عباس زاده، فعال دانشجویی حوزه آذربایجان بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: الهام علی اف ۱۸ سال رئیس جمهور آذربایجان بوده و طی این مدت همواره این شعار را داده که قره باغ را آزاد خواهیم کرد؛ اما با وجود گذشت این همه سال نه تنها هزینه‌های زیادی با خرید سلاح از اسرائیل، پاکستان و ترکیه برای آذربایجان ایجاد کرده؛ بلکه کل پیشروی این کشور برای آزادسازی خاک قره باغ در حد چند روستا در سال ۲۰۱۵ بوده است.

وی بیان کرد: در جنگی که چند ماه پیش بین ارمنستان و آذربایجان و در نزدیکی خط لوله انتقال نفت به ترکیه، گرجستان و اسرائیل درگرفت مردم آذربایجان به صورت جدی برای بازپس گیری قره باغ اعلام آمادگی کردند؛ با این وجود دولت آذربایجان امروز برای اینکه فشاری را که بر روی دولت قرار دارد، بشکند و با هدف کسب محبوبیت اقدام به این حمله نظامی کرده است.

عباس زاده تصریح کرد: طبق قانون رئیس جمهورآذربایجان می‌تواند طی ۲ مرتبه نامزد ریاست جمهوری شود؛ اما اگر قره باغ همچنان تحت اشغال باشد، رئیس جمهور وقت می‌تواند باز هم نامزد انتخابات شود. با این وجود اگر حمله نظامی آذربایجان به ارمنستان در راستای آزادسازی قره باغ باشد، این حمله یک حمله کاملا نمایشی است، چون در صورت بازپس گیری کامل خاک قره باغ الهام علی اف دیگر نمی‌تواند نامزد ریاست جمهوری شود. پس در پی وقوع جنگ اخیر نیز قره باغ به طور کامل آزاد نخواهد شد و نهایتا ممکن است ارتش این کشور چند روستای دیگر را بازپس بگیرد تا فشار مردم روی دولت کاهش پیدا کند.

فعال دانشجویی حوزه آذربایجان بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به نقش ترکیه در حمایت از آذربایجان گفت: اردوغان رئیس جمهور ترکیه یک فرد قدرت طلب است و از منافع مشترک ترکیه با دیگر کشور‌ها استفاد می‌کند تا منافع سیاسی و اقتصادی خود را ببرد؛ مثلا وقتی او در بین کشور‌های اسلامی حضور می‌یابد از اسلام دم می‌زند و در بین کشور‌های ترک زبان نیز اشتراک زبانی را پیش می‌کشد. با این وجود در جنگ آذربایجان و ارمنستان نیز اردوغان با هدف کسب منافع اقتصادی و سیاسی خود از آذربایجان حمایت می‌کند و از طرفی برای حمله به ارمنستان به الهام علی اف فشار می‌آورد و حتی اخیرا او در توئیتی مردم ارمنستان را به قیام علیه رهبرانشان فراخواند.

وی با بیان اینکه اردوغان می‌خواهد وجهه مردمی خود را در آذربایجان و ارمنستان قدرت ببخشد، افزود: از نظر سیاسی هدف اردوغان این است که رهبران ارمنستان را وادار به حرف شنوی از خود کند؛ اما اگر این اتفاق نیفتد او فشار خود را روی دولت الهام علی اف برای حمله به ارمنستان افزایش می‌دهد.

عباس زاده اظهار کرد: در آذربایجان چندین وزارتخانه وجود دارد که بخشی از آن‌ها به صورت سنتی در اختیار روس‌ها و بخشی نیز به صورت سنتی در اختیار غرب گرا هستند با این وجود یکی از اهداف الهام علی اف در اقدامات اخیر خود این است که می‌خواهد قدرت روسیه را در این کشور کم و بخشی از این قدرت را به ترکیه بدهد.

وی با اشاره به اینکه اسرائیل نیز از سوی دیگر با قومی کردن جنگ ارمنستان و آذربایجان در پی ایجاد تنش در این منطقه است، بیان کرد: جنگ ارمنستان و آذربایجان به این معنا نبوده که آذری و ارمنی در مقابل هم قرار گرفته باشند؛ بلکه مسیحی‌های افراطی در مقابل مسلمانان قرار گرفته بودند، اما از زمانی که اسرائیل به این ماجرا پا گذاشته تلاش می‌کند تا این جنگ را به یک جنگ ذاتی آذری و ارمنی تبدیل کند و نهایتا این رویه را در کل دنیا گسترش دهد به گونه‌ای که در ایران و دیگر کشور‌ها هم این اتفاق بیفتد و ارمنی‌ها و آذری‌ها در مقابل هم قرار بگیرند.

عباس زاده اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف اسرائیل از دامن زدن به تنش بین آذربایجان و ارمنستان ایجاد تنش در بین همسایگان ایران است تا بتواند کشورمان را از مسئله فلسطین و طرح‌های در دست اقدام خود غافل کند تا فشار روی این رژیم کمتر شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران باید موضع رسمی تری نسبت به جنگ نظامی آذربایجان و ارمنستان اتخاذ کند، افزود: مسئله قره باغ بیش از آنکه یک مناقشه باشد یک بازی است؛ چون هر کسی که به این ماجرا پای می‌گذارد نفع خود را می‌برد، اما ایران باید از موضع حق وارد شود و با میانجی‌گری از حقیقت دفاع کند. با این کار جلوی منفعت نامشروع رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی از همسایگانمان هم گرفته می‌شود.

فعال دانشجویی حوزه آذربایجان بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: آنچه مسلم است این است که ارمنی‌ها در قره باغ دست به کشتار جمعی مسلمانان زده اند؛ البته خیانت‌هایی هم در آذربایجان اتفاق افتاد که نتیجه آن کشته شدن مسلمانان بوده است. معتقدم ایران با توجه به ایدئولوژی اسلامی و با استناد به قانون اساسی کشورمان باید از مسلمانان آذربایجان حمایت کند، ولی این حمایت نباید به معنای قطع روابط با ارمنستان باشد. معتقدم ایران باید به صورت قاطع به موضوع پایان دادن به جنگ ارمنستان و آذربایجان ورود کند و دو کشور درگیر را به مذاکره و آتش بس وادار سازد.

عباس زاده بر ضرورت استفاده از ظرفیت دیپلماسی عمومی در کشورمان برای حمایت از مسلمانان آذربایجان تاکید کرد و گفت: حمایت از مسلمان آذربایجان به معنای حمایت از الهام عی اف نیست با این وجود مردم کشورمان می‌توانند ضمن تاکید بر اتحاد بین مسلمانان ایران و آذربایجان همزمان نیز خیانت‌های حاکمان آذربایجان را بازگو کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار