در حالی که ونزوئلا در دوره حضور «دونالد ترامپ» در سمت ریاست جمهوری آمریکا، زیانهای بیشمار و در برخی موارد جبرانناپذیری را متحمل شده است، با این حال به گفته رئیسجمهوری این کشور آمریکای جنوبی، ونزوئلا تفاوتی میان ترامپ و جو بایدن، نامزد دموکرات قائل نیست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از نشریه آرژانتینی اینفوبائه، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا دیروز (سه شنبه) با حضور در مجلس موسسان با تاکید بر رویه یکسان سیاست خارجی واشنگتن، خواه جمهوریخواه و خواه دموکرات علیه ونزوئلا اعلام کرد: دولت کاراکاس تفاوتی میان انتخاب دوباره «دونالد ترامپ» و پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا قائل نیست.
او همچنین گفت: صحبت از سیاست آمریکا همیشه همان اعمال غیرقانونی و یکجانبه تحریمهای ظالمانه است.
مادورو با عبارتهایی طعنه آمیز در حالی اساس رویکرد مغرضانه و خصمانه کاخ سفید علیه ونزوئلا را به باد انتقاد گرفت که هدف از حضور روز گذشته او در صحن مجلس موسسان، ارائه طرح و لایحه «ضد تحریم» دولت به منظور مقابله با اقدامات یکجانبه و تحریمهای اعمال شده از سوی دولت ترامپ علیه ونزوئلا بود که این کشور را در سالهای اخیر با دشواریهای فراوان روبرو کرده است.
تاکنون جزئیات این طرح اعلام نشده است.
مادورو همچنین یادآور شد در مارس ۲۰۱۵ (اسفند ۱۳۹۳) «باراک اوباما» رئیسجمهوری وقت آمریکا پس از آنکه این کشور آمریکای جنوبی را «تهدیدی غیرمعمول» برای امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده خواند، دستور مسدود شدن داراییهای هفت تن از مقامات ونزوئلا در این کشور را صادر کرد.
رئیس دولت بولیواری در ادامه خاطر نشان کرد: محاصره اقتصادی ونزوئلا به عنوان یک استراتژی بلندمدت جهانی، بیانگر اجماع هر دوحزب آمریکا شامل رهبران برتری طلب آن است؛ بنابراین هیچکس با انتخابات آمریکا گول نمیخورد.
مادورو با تاکید بر اینکه رویکرد کاراکاس در مقابل رئیسجمهوری آینده آمریکا، چه ترامپ و چه بایدن، «مقابله و پیروزی» است، گفت: اگر بایدن یا ترامپ درصدد اصلاح رویه خود برآمده و وارد مرحله روابط احترام آمیز با ونزوئلا شوند، دولت کاراکاس با آغوش باز پذیرا خواهد بود.
مادورو در پایان گفت: ترجیح میدهم به جای دیدن مناظره به صورت زنده، اخبار آن را دنبال کنم و فینال مسابقات ان بیای (NBA) را تماشا کنم.
دشمنی و عداوت آشکار واشنگتن با کاراکاس به اندازهای مشهود است که دولت ترامپ از اعمال هیچ یک از سیاستهای مشهور و البته منفور خود از جمله تحریم، مداخله، تحریک اختلافات، برقراری حکومتهای دست نشانده و یارکشی در برابر دولتهای مغضوب، علیه دولت ونزوئلا مضایقه نکرده است.
تحریمهای اقتصادی و نفتی، به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیسجمهوری این کشور، سفر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ونزوئلا و ایجاد لابی ضد ونزوئلا با سران کشورهایی همچون برزیل و کلمبیا، تلاش برای مداخله در انتخابات پارلمانی پیش رو در این کشور نمونههایی بارز از سیاستهای خصمانه دولت ترامپ است.