وزیر کشور با اشاره با اینکه در برخی حوادث طبیعی غافلگیر شدیم، گفت: وضعیت انبارهای هلال احمر قانع کننده نیست.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در جلسه ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران اظهار کرد: پیش بینیهای لازم برای پیشگیری از بلاها و حوادث در نظر گرفتیم.
وی افزود: وظایف قانونی این ستاد بررسی و تدوین سند راهبرد مدیریت بحران، برنامه ملی کاهش حوادث و سوانح و برنامه بازسازی و بازتوانی جهت تقویت است.
وزیر کشور گفت: پایش به هنگام مخاطرات جوی و اعلام هشدارهای لازم به ذی نفعان یکی از دستورات این جلسه بود، ما در برخی حوادث غافلگیر شدیم و باید الگوهای بارش و دما را به موقع اعلام کنند. حداقل باید پیش بینیها یک هفتهای باشد.
رحمانی فضلی بیان کرد: رصد و بازبینی پلهای کم ارتفاع دستور کار بعدی بود که در موقع سیل این پلهای کم ارتفاع میتواند خطرساز باشد، حذف این پلها میتواند از انحراف سیل جلوگیری کند.
وی ادامه داد: باید برای شرایط خاص و استفاده از انواع سوخت برنامه داشتیم تا در سرمای شدید و سیل و… تلفات انسانی نداشته باشیم و کارها متوقف نشوند.
وزیر کشور گفت: وضعیت انبارهای هلال احمر برای مواقع خاص قانع کننده نیست و مدیریت بحران باید بر آن نظارت داشته باشد چراکه در مواقع بحران مردم از ما مطالبه میکنند.
رحمانی فضلی بیان کرد: پاکسازی و لایروبی کانالها و جویهای آبها باید مداوم انجام شود.
وی گفت: باید جلوگیری کنیم که در حریم رودخانهها منزلی ساخته نشود، بیش از ۷۰ درصد منازلی که در سیلها تخریب میشوند منازلی هستند که در حریم رودخانهها ساخته شده بودند.
وزیر کشور تصریح کرد: در حوادث نباید عشایر را فراموش کنیم و باید توجه ویژهای به این افراد شوند، باید خدمات رسانی بین همه توزیع شود.
رحمانی فضلی گفت: قانون بیمه باید درست شود، بیمه محصولات کشاورزی و مباحث دیگر مانند ساختمان باید با جدیت در نظر گرفته و پرداخت شود.
وی گفت: عکسهای ماهوارهای و هوایی در حوادث به ویژه سیل بسیار راه گشا و کار راه انداز هستند و در زمان هم صرفه جویی میشود. از این عکسها میتوان در برآورد خسارات استفاده کرد.
وزیر کشور گفت: مدیریت بحران را باید به سمت هوشمندسازی ببریم.