شرکت آرتاش کامپوزیت با تلاش متخصصان خود موفق به ایجاد دانش فنی و بومیسازی فناوری تولید قطعات سره الکترود جوش مقاومتی شده است که به این وسیله وابستگی صنعت مونتاژ خودرو کاهش یافت.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، آرش کمانکش مدیرعامل شرکت آرتاش کامپوزیت با اشاره به فروش ۳۰۰ هزار الکترود جوش نانو به شرکتهای خودروسازی از ابتدای سال تا کنون گفت: این الکترودهای جوش که برای استفاده در صنعت خودروسازی بسیار مناسب هستند، توسط شرکتهای خودروساز داخلی استفاده میشوند. ایرانخودرو و شرکتهای تابعه این خودروساز از جمله مصرفکنندگان اصلی این الکترودهای نانو هستند. از آنجایی که شرکت ایرانخودرو به جوش با مقاومت ویژهای نیاز دارد، از الکترودهای نانو استفاده میکند.
سره جوش مقاومتی پرمصرفترین قطعه در صنعت تولید خودرو و لوازمخانگی است. بیش از ۹۵ درصد قطعات بدنه خودرو، با این نوع جوش ساخته میشوند. این دستگاه مجهز به یک فک است که دو سره (الکترود) جوش روی آن قرار میگیرد که شرکت آرتاش کامپوزیت بخش مهمی از نیاز سالانه صنعت خودرو کشور را تأمین میکند.
در این محصول از نانوذرات برای افزایش عمر قطعات استفاده شده که با این کار عمر قطعات ۲ تا ۳ برابر افزایش مییابد. آرترود، نانوکامپوزیتی از جنس مس و نانو ذرات آلومینا است که در ساخت سرههای الکترود جوش مقاومتی به کار رفته است. این محصول، مقاومت مکانیکی و هدایت الکتریکی و حرارتی بالایی دارد؛ این ویژگیها جزء جدایی ناپذیر الکترودهای جوشکاری مقاومتی است.
در طول ۵۰ ساله تولید خودرو در ایران، کشور ما همواره در زمینه قطعات سره الکترود وابسته به کشورهای خارجی بوده است؛ لذا به واسطه ورود این قطعات، میزان زیادی ارز از کشور خارج شده و صنعت مونتاژ خودرو همواره صنعتی وابسته بوده است. شرکت آرتاش کامپوزیت با تلاش متخصصان خود موفق به ایجاد دانش فنی و بومی سازی فناوری تولید قطعات سره الکترود جوش مقاومتی، شامل کلاهکهای جوش نقطهای و نازلهای جوش زیر پودری، شده است. با انجام این مهم، کاهش خروج ارز از کشور و وابستگی صنعت خودروسازی محقق شده است.