آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۲۰۲۲
در نشست دانشجویی مطرح شد

تعویض لوله‌ها، تنها راه حل برطرف شدن مشکل آب شرب روستای دژسلیمان گچساران

کارشناس تصفیه آب اداره بهره‌برداری شرکت نفت گفت: تنها راه حل برطرف شدن مشکل آب شرب روستای دژسلیمان عوض شدن خط لوله آب است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان گچساران در مورد مشکل آب شرب روستای دژسلیمان جلسه با حمیدی، کارشناس تصفیه آب اداره بهره برداری شرکت نفت برگزار کرد.
 
بیشتر بخوانید:


حمیدی در این جلسه تصریح کرد: آب دژ سلیمان از تلمبه خانه یا همان تصفیه خانه خیرآباد نشئت می‌گیرد و برای تصفیه مراحل سایکلون (جهت حذف ذرات جامدبزرگ) و آهک زنی (که باعث کاهش سختی موقت می‌شود) به دلیل هزینه بالا قبل از حضور بنده به ناچار حذف شده است و برای تصفیه این آب فقط از زاج سفید (سولفات آلومینیوم)، کلر و فیلتر‌های شنی استفاده می‌شود که نمیتوانند همه املاح را بگیرند وآب سختی بالایی دارد. اما از نظر بهداشتی و میکروبیولوژیکی مشکلی ندارد.

کارشناس تصفیه آب اداره بهره برداری شرکت نفت مطرح کرد: معیار و رنج پذیرش آب آشامیدنی استاندارد سختی۵۰۰تا۷۰۰ است که آب روستای دژ سلیمان در تصفیه خانه ۷۴۰ تا۷۷۰ و حتی تا ۸۱۰ می‌رسد.

وی در ادامه داد: این سختی در محل تصفیه خانه بالاتر از حد مجاز است و قطعا با گذر از این خط لوله فرسوده سختی آب در خانه‌ها خیلی بیشتر از این می‌شود.

در محل تصفیه خانه به این آب به عنوان آب آشامیدنی نگاه نمی‌شود! چه برسد به این که از آن خط لوله فرسوده عبور کند و به خانه روستاییان برسد.

حمیدی در ادامه بیان کرد: این آب با وجود اینکه از نظر میکروبیولوژیکی مشکلی ندارد و بهداشتی است و آرسنیک ندارد، اما سختی آن به حدی است که بدون دستگاه تصفیه کن غیر قابل شرب است و حتی به دلیل سختی بالا و خط لوله فرسوده هزینه استفاده از آب تصفیه کن خیلی بالاست و اهالی روستا مجبور به تعویض مداوم فیلتر‌های دستگاه می‌باشند و حتی این مقدار سختی به ممبران دستگاه تصفیه که قیمت بالاتری دارند صدمه وارد می‌کند.

این کارشناس افزود: کدورت و تیرگی آب در تصفیه خانه نرمال و استاندارد است، اما قطعا در خانه‌ها با گذر از آن خط لوله فرسوده از حالت استاندارد خارج می‌شود.

حمیدی در واکنش به جمله آقای پاد ریس آبفا گچساران که گفته بود «برای رفع مشکل املاح و رنگ آب، باید ۲۰ دقیقه آب را باز بگذارید؟!» اظهار کرد: به دلیل فرسوده بودن خط لوله این مشکل وجود دارد و با توجه به مشکل کمبود آب همچین راهکاری نه، به صرف است و نه مشکل را مرتفع می‌نکند و حتی اگر ده بار آب را باز و بسته کنند هر بار این مشکل وجود دارد.

کارشناس تصفیه آب اداره بهره برداری شرکت نفت تاکید کرد: هرچند که اگر این آب را یک ساعت هم باز بگذاریم شاید رنگ طبیعی به خود بگیرد، اما هیچگونه تاثیری در برطرف شدن املاح آب وجود ندارد و کامل از بین نمی‌رود و تنها راه حل برطرف شدن این معضل عوض شدن خط لوله آب روستای دژسلیمان است.

وی درادامه گفت: آبی که در دژسلیمان برای نوشیدن مورد استفاده واقع می‌شود در شرکت نفت برای آبیاری فضای سبز و تاسیسات نمک زدایی استفاده می‌کنند.

حمیدی تصریح کرد: آب رسانی به روستای دژ سلیمان وظیفه آبفا است و شرکت نفت وظیفه‌ای در قبال آن ندارد.

لازم به ذکر است، پاد، ریس آبفای شهرستان گچساران در جلسه با اعضای شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان گچساران عنوان کرده بود که آب روستای دژسلیمان قابل شرب است و نیاز به دستگاه تصفیه آب ندارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار