
آخر هفته با استانها |
اول مهر ۹۹ بدون حضور دانشجویان / شیوع کرونا مانع پیگیری مشکلات مردم از سوی دانشجویان نشد
آغاز مهر در دانشگاهها اگرچه به دلیل کرونا رونق آنچنانی نداشت، اما فعالان دانشجویی باز هم توان خود را برای حل مشکلات مردم و کمک به خانوادههای نیازمند به کار بستند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * مهر آغاز شده و تقریبا در تمام دانشگاه ها، سال تحصیلی جدید شروع شده است؛ هرچند دانشگاهها خالی از دانشجوهاست و شور اول مهر، امسال نه در مدرسهها و نه در دانشگاهها دیده نشد. کرونا شیوههای تدریس در مدارس و دانشگاهها را با چالشهای جدی مواجه کرده، به طوری که از ماه قبل، برنامه ریزیهای دانشگاهها برای سال تحصیلی جدید آغاز شده بود.
بازار گرم کلاسهای غیرحضوری زیرسایه کرونا
مشکل اینجاست که هیچ چیزی درباره کرونا، تایید شده نیست و ممکن است رفتار این ویروس عجیب، مدام تغییر کند و همه برنامه ریزیها را به هم بزند. به همین دلیل، اغلب دانشگاهها راه احتیاط پیش گرفتند و کلاسهای درس را غیرحضوری اعلام کردند. استثنائی هم برای دروس عملی، به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که آزمایشگاهها و پژوهش هایشان منوط به حضور در دانشگاه است، قائل شدند.
خوابگاهها در بیشتر دانشگاهها با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فعال شده، سلفهای غذاخوری هم اغلب تعطیل هستند؛ غذا را در برخی دانشگاهها به صورت جیره خشک به دانشجویان میدهند یا بیرون بر. در برخی دانشگاهها هم، اگر تقاضا زیاد شود، بخش کوچکی از سالن غذاخوری را برای پذیرایی درنظر میگیرند.
خوابگاهها در بیشتر دانشگاهها با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فعال شده، سلفهای غذاخوری هم اغلب تعطیل هستند؛ غذا را در برخی دانشگاهها به صورت جیره خشک به دانشجویان میدهند یا بیرون بر. در برخی دانشگاهها هم، اگر تقاضا زیاد شود، بخش کوچکی از سالن غذاخوری را برای پذیرایی درنظر میگیرند.

اما همه این برنامه ریزی ها، با آنچه امروز از کووید ۱۹ میدانیم انجام شده و ممکن است پس از مدتی، با تغییر رفتار این ویروس عجیب، سلامت مردم با خطر مواجه شود و دوباره فعالیت دانشگاهها با محدودیتهای شدیدتری ادامه یابد.
بیشتر بخوانید:
- ۵ خوابگاه دانشجویی در دانشگاه زنجان با ظرفیت ۵۰ درصد پذیرای دانشجویان خواهد بود
- ۳۰ درصد ظرفیت خوابگاههای دانشجویی دانشگاه اراک در سال تحصیلی جدید استفاده میشود
- خدمات تغذیهای به دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی به صورت جیره خشک ارائه میشود
جهادگران دانشجو در استانهای مختلف همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، بستههای لوازم التحریر بین دانش آموزان شهرستانهای مختلف توزیع کردند. در خراسان شمالی، اصفهان و بسیاری استانهای دیگر همزمان با آغاز سال تحصیلی، برخی اقلام را که عمدتا محصولات داخلی بودند، بین دانش آموزان توزیع کردند.
بیشتر بخوانید:
جهاد و دانشطلبی؛ ویژگی دانشجوی تراز انقلاب
اما طی هفته گذشته که روزهای آخر شهریور و آغاز پاییز بود، سیل در گیلان باعث تخریب پل اصلی تالش شد. گروههای جهادی از همان ساعات ابتدایی وقوع سیل برای کمک به خانوادههای سیل زده در منطقه حضور داشتند. براساس بررسیهای جهادگران، آب به بیش از ۲۰۰ خانه نفوذ کرده و به انبار برنج، کاه و کلش، لوازم خانگی و لوازم برقی مردم آسیب زده است. اگر پل اصلی تالش کاملا تخریب شود که این امر امدادرسانی به مردم را سخت خواهد کرد.

دانشجویان در خراسان شمالی هم به سانسور مناظره عدالتخواهی در صداوسیمای این استان اعتراض کردند. قرار بود در این برنامه، سرمایه گذاری پرابهام پروژه رز در بجنورد مورد بررسی قرار گیرد و یک نفر موافق و یک نفر مخالف این طرح در برنامه رصد صداوسیمای خراسان شمالی با یکدیگر مناظره کنند. اینکه این برنامه قرار بود به صورت ضبط شده، پخش شود، خود اعتراضات دانشجویان و مردم را برانگیخت، اما پس از سانسورهای پی در پی آن، صدای اعتراض دانشجویان در فضای مجازی طنین انداز شد.
دانشجویان اصفهانی، اما همزمان با اغاز سال تحصیلی جدید، پرونده جدیدی از خصوصی سازی را در این استان باز کردند. کارخانه پلی اکریل اصفهان که یکی از غولهای صنعت نساجی کشور بود، پس از خصوصی سازی در دهه ۸۰، راه سقوط در پیش گرفت. حمایتهای دولتی و ارائه تسهیلات و تأمین مواد اولیه هم برای حل مشکل این کارخانه کارساز نبود و هفته گذشته خبر تعطیلی کامل بخشهای اکریلیک آن مخابره شد. اما دانشجویان میگویند که پشت پردههای این کارخانه، میتواند پاسخ سوال و کلید حل مشکلات آن باشد.
بیشتر بخوانید:
- سانسور مناظره عدالتخواهی در صداوسیمای خراسان شمالی / گذر زمان راه مناسبی برای کمرنگ کردن پروژه «رز»!
- خصوصی سازی نافرجام در پلی اکریل اصفهان / بخشهای اکریلیک به طور کامل تعطیل ش
- آخرین وضعیت مناطق سیل زده گیلان / احتمال تخریب پل اصلی تالش و سخت شدن امدادرسانی!
پیگیری مطالبات مردم به همت تشکلهای دانشجویی
صدای صیادان سیستان و بلوچستان هم در اعتراض به صید ترال بلند شد. مدتی است که حضور کشتیهای صید ترال معیشت مردم این استان را تحت تأثیر قرار داده و کاسبی ۲۰۰۰ صیاد بلوچ را کساد کرده است. دانشجویان در پیگیریهای خود، هنوز نتوانسته اند پاسخ روشنی از مسئولان استانی دریافت کنند. از طرف دیگر سیگنالهایی را که از سوی قوه قضاییه درباره صید ترال در دریای عمان به گوش میرسد، مسئولان استانی تکذیب میکنند و میگویند که نامهای مبنی بر ممنوعیت صید ترال در مکران دریافت نکرده ایم.
در کنار این مشکلات، مردم سیستان و بلوچستان با مساله نبود گاز در این استان مواجه هستند. چند سال گذشته بود که روحانی با حضور این استان، اعلام کرد که گاز به همه مناطق استان رسیده، اما حالا زنگنه، وزیر نفت میگوید که دولت گاز مایع به سیستان و بلوچستان میفرستد، اما به دلایلی بین مردم توزیع نمیشود!

مساله دیگری که دانشجویان این استان طی هفته گذشته پیگیری کردند، حقوق کارگران در طرح دشت سیستان بوده است. دانشجویان معتقدند که مشکل از شیوه مدیریتی مسئولان است، وگرنه پول به مقدار حقوق این کارگران در استان وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
- یک درخواست همگانی: صید ترال را متوقف کنید! / جولان کشتیهای ترال در سواحل مکران پایان ندارد
- عمرانی: پرسنل طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان ماههاست حقوق نگرفتهاند
- دولت گاز مایع به سیستان و بلوچستان میفرستد، اما به دلایلی در بین مردم توزیع نمیشود
آغاز سال تحصیلی جدید، برای دانش آموزان هم مصائب زیادی به دنبال داشته است. مثلا در استان یزد که جزو استان های محروم کشور نیز به حساب نمی آید، 8000 دانش آموز دبستانی، دسترسی به امکانات فضای مجازی ندارند. دانشجویان این استان از مسئولان پیگیر مساله شدند، اما به نظر می رسد مسئولان استانی ابعاد فاجعه را هنوز به خوبی درک نکرده اند و نمی توانند ابعاد آسیب های آموزشی برای این دسته از دانش آموزان را مدیریت کنند.
نتیجه پیگیریهای دانشجویان در معادن مس کرمان
پس از پیگیریهای فراوان دانشجویان و مردم درباره تخلفات صورت گرفته در صنایع مس استان کرمان، جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با مدیرعامل شرکت صنایع مس ایران برگزار شد و تصمیم نهایی در این جلسه این بود که شرکت ملی صنایع مس ایران، تخلفات شرکتهای کرمانی را بررسی کند.
دانشجویان کرجی هم مساله احداث تقاطع غیرهمسطح در میدان جمهوری این شهر را مورد بررسی قرار دادند و با انتقاد از مدیریت شهری، احداث این تقاطع همراه با آسیب کمتر به محیط زیست و هویت فرهنگی و انقلابی شهری کرج، اعلام کردند.
دانشجویان بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور گچساران هم وضعیت آب آشامیدنی روستای دژسلیمان به صورت میدانی مورد بررسی قرار دادند.
وضعیت ۳۶ هزار کولر گازی قاچاق در خوزستان هم هنوز بلاتکلیف است. با رأی دادگاه بدوی، شرکت واردکننده این کولرها محکوم به پرداخت ۱۴۰ میلیارد تومان جزای نقدی و ضبط کورها به نفع دولت شده بود. اما اوایل سال گذشته، اجرای این حکم از سوی وزیر دادگستری متوقف شد تا مدارک جدید ارائه شود.
اکنون و پس از گذشت چند سال از این پرونده، دانشجویان، طلاب و فعالان رسانهای خوزستان در نامهای به رئیس دستگاه قضا، برخورد با متخلفان را خواستار شدند.
اکنون و پس از گذشت چند سال از این پرونده، دانشجویان، طلاب و فعالان رسانهای خوزستان در نامهای به رئیس دستگاه قضا، برخورد با متخلفان را خواستار شدند.
در آذربایجان شرقی، دانشجویان به مطالبات کارگران اتوبوسرانی پرداختند و پیگیری هایشان به ثمر نشد و نتیجه این شد که پروانه پیمانکاری که ۱۰ سال است برای رانندگان مشکلاتی ایجاد کرده و حقوق آنان را به درستی پرداخت نمیکرد، باطل شد.

حضور رئیس قوه قضاییه در استان اردبیل در آخرین روز هفته، در حالی رخ داد که دانشجویان و فعالان رسانهای و فرهنگی این استان، طی یک سال گذشته، پرونده کشت و صنعت مغان را بررسی و پیگیری کرده بودند. رئیسی در اردبیل جلسهای ویژه تشکیل داد و از همه مسئولان خواست تا درباره وضعیت این شرکت و تخلفات صورت گرفته در آن توضیح دهند.
بیشتر بخوانید:
- حال ناخوش آموزش مجازی در مدارس دولتی یزد / ۸۰۰۰ دانش آموز دبستانی استان یزد از امکانات مجازی بی بهرهاند
- مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران طی دو هفته به تخلفات زیر مجموعههای خود رسیدگی میکند
- منطق احداث زیرگذر در میدان جمهوری کرج چیست؟ / بیاعتنایی شهرداری به پیوست فرهنگی پروژهها
- پیگیری وضعیت آب آشامیدنی روستای دژسلیمان از سوی دانشجویان دانشگاه پیامنور گچساران
- آخرین وضعیت پرونده ۳۶۰۰۰ کولر گازی قاچاق / خوزستان چشم انتظار حکم دستگاه قضا
- تلاش دانشجویان برای احیای حقوق کارگران اتوبوسرانی تبریز به ثمر نشست / پروانه پیمانکار بعد از یک دهه باطل شد!
- امید اهالی مغان به دستگاه قضا برای بازگشت نگین کشاورزی ایران به بیت المال
تشکلهای دانشجویی تابستان داغ را با فعالیتهای گوناگون پشت سر گذاشته و حالا باوجود اینکه شیوع کرونا، هر روز بیشتر از گذشته میشود، سال تحصیلی جدید را آغاز کرده اند؛ به امید آنکه، چراغ مطالبهگری خاموش نشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.