به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا یارقلی، متخصص طب ایرانی درباره «بایدها و نبایدهای غذایی در طب ایرانی به ویژه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان»، گفت: غذاهای فرآوری شده و مانده که به آن غذاهای آماده و فست فود میگوییم غذاهایی غلیظ هستند که در بدن ایجاد سودا میکنند و جزو التهابات سرد و غلظت آورنده بوده و موجب سرطان میشوند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از غذاهای تازه و طبیعی برای حفظ سلامت بدن، اظهار داشت: غذاهای ساده، سبزیجات و میوه جات تازه و برخی ادویه جات و گیاهانی مثل سیب، زعفران، اسفناج، چای کم رنگ، زردچوبه، زیتون، کلم به مقدار کم، چغندر، هویج، مرکبات و فلفل که بر سرطان تاثیر خوبی دارند، باید مصرف شوند.
این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: البته ادویه جات مثل فلفل و زردچوبه تا وقتی در غذا استفاده میشود هیچ منعی برای مزاجهای مختلف ندارند.
یارقلی متذکر شد:خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته برای افرادی که معده سرد و ضعیفی دارند مناسب نیست، اما برای افرادی که فعالیت زیادی دارند و ورزشکار هستند مناسب است.
وی در خصوص اثرات خواب بر پیشگیری از ابتلا به سرطان، گفت: خواب شب یعنی اینکه حدود ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب بخوابیم. در فصول سرد سال خوابیدن در طول روز اصلا خوب نیست و اگر کسی عادت دارد میتواند یک ساعت قبل از اذان ظهر بخوابد، اما خواب در غروب بدترین نوع خواب است.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: خوردن چای کم رنگ ایرادی ندارد و قهوه یک یا دوبار در هفته نیز بلامانع است.