کد خبر:۸۸۲۶۸۳
در گفتگوی مجازی مطرح شد

هفت‌تپه ویرانه‌ای شده که می‌خواهند دوباره به دولت پس بدهند / امید کارگران به حضور رئیسی در خوزستان و برگزاری هر چه سریعتر هیئت داوری

یکی از کارگران هفت تپه گفت: دیگر نباید اسم شرکت را روی هفت تپه بگذاریم. باید بگوییم ویرانه‌ای را می‌خواهند دوباره به دولت تحویل دهند که برای احیا و روی پا ایستادنش باید تلاش بسیار زیادی انجام گیرد.

امیدوار: برای احیای دوباره شرکت نیشکر هفت تپه باید تاش بسیاری انجام شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد خنیفر، فعال کارگری شرکت کشت و صنعت هفت تپه در گفتگوی مجازی با موضوعی بررسی آخرین وضعیت این شرکت که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی برگزار شد، گفت: این شرکت در وضعیت مناسبی نیست. قرار بوده تا ۱۵ مهر ماه اضافه کار تیر ماه و حقوق مرداد ماه کارگران پرداخت شود، اما پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه آقایان اسدبیگی به خاطر اینکه در آستانه خلع ید هستند با عدم پرداخت معوقات وحقوق کارگران می‌خواهند کارگران را در فشار قرار دهند و تشنج ایجاد کنند، افزود: اگر حکم پرونده ارزی اسدبیگی‌ها صادر شود می‌تواند کمک بزرگی به ما کند، ولی گویا رسیدگی به این پرونده متوقف شده. ما می خواهیم بدانیم این پرونده به کجا رسیده و کی قرار است دوباره دادگاه آنها شروع شود. متاسفانه دادگاه زم و دادگاه طبری تمام شد، ولی دادگاه اسدبیگی‌ها که جلوتر از این دادگاه‌ها آغاز شده بود، هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه اسدبیگی‌ها با سوء استفاده از اسم هفت تپه، ارز گرفتند و از اعتراضات کارگری نهایت استفاده را بردند، افزود: خلع ید اسدبیگی‌ها تقریبا تمام شده و در حال انجام است. آنها نباید قسر در بروند. متاسفانه از موقعی که اعتصابات تمام شد، همه چیز  را به هم ریختند. خوزستان منطقه طایفه‌ای است و همه را درگیر این موضوع کرده اند. متاسفانه دوباره با احضار کارگران، در حال پرونده سازی هستند. در واقع گویی می خواهند قومیت‌ها را به جان هم ‌بیندازند و بحث ما کارگر‌ها را قومیتی کنند. مدارکش هم موجود است که بدین نحو در حال ایجاد تنش هستند. 

وی افزود: آنها هر کاری می‌کنند تا اعتراضات کارگری را زنده نگاه دارند. اعتصاب حق کارگر است و این را نمی‌توان منکر شد، طبیعیست که برای حقوق معوقه اش اعتصاب می‌کند، ولی همه کار می‌کنند تا کارگر سرش به کار خودش گرم شود. همین چندی پیش قائم مقام شرکت به کارگران گفته من حقوق ندارم بدهم؛ خب معلوم است که کارگر اعتصاب می‌کند. 

خنیفر ادامه داد: آبان 98 امید اسدبیگی ۲۱ نفر را اخراج کرد و اعتصاب راه افتاد و امید آزاد شد. حالا هم دوباره می‌خواهند اعتصابات را از نو شروع کنند و به کارگر حقوق نمی‌دهد. اخراج می‌کنند و روش‌های قدیمی را اجرا می کند.
 

هفت تپه ویرانه‌ای است که حالا می‌خواهند به دولت بدهند!

امیدوار، دیگر کارگر شرکت هفت تپه در ادامه گفت: قصه درد و رنج کارگر هفت تپه قصه نابرابری، بی عدالتی و تبعیض است. کارگر هفت تپه متاسفانه از زمان ورود بخش خصوصی انواع بی عدالتی و ناملایمتی‌ها و تبعیض‌ها و فحاشی‌ها و هتاکی‌ها را از طرف کارفرما و عوامل بخش خصوصی  دیده و این در واقع نتیجه آن رویکرد، اندیشه و نگاه دولت به طبقه کارگر است. من دارم آن را به صورت عملی می‌بینیم. کارگر را به عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته‌های خودشان و رسیدن به آمال و آرزو‌های افرادی که صاحب قدرت و دارای نفوذ هستند، قرار داده اند.

وی ادامه داد: چند وقت پیش احسان الله اسدبیگی با شبکه خبر مصاحبه داشت و عنوان کرد که ما شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را به عنوان یک شرکت ورشکسته تحویل گرفتیم. اگر این موضوع صحت دارد و شرکت هفت تپه یک شرکت ورشکسته بوده که این اولین تخلف سازمان خصوصی سازی است. یک شرکت زیان ده را بخش خصوصی به کارفرما تحویل داده و این خود نقض کننده همان قوانین اصل ۴۴ است.

وی افزود: البته که این طور نبوده و شرکت هفت تپه یک شرکت زیان ده نبود. در نظر بگیرید شرکتی که در سال ۹۴ خروجی شکر سفیدش ۵۷ هزار تن بوده و در مدت چهار سال تصدی بخش خصوصی بر این شرکت ، میزان تولید شکر آن بیشتر شده، آن هم در بخش شکر زرد؛ نه شکر سفید. در این چهار سال کلیه شاخص‌ نشان می دهد که شرکت روند رو به رشد دارد. تک تک این‌ها با استناد به آماریست که شرکت‌ها موظف هستند این‌ها را به مرکز استان تحویل دهند. آقایان اسدبیگی؛ شما آن موقع را زیان ده حساب می‌کردید، پس شرکتی که حالا بعد از چهار سال تحویل دادید را چه نام می گذارید. به نظر من ما دیگر نباید اسم شرکت را روی هفت تپه بگذاریم. باید بگوییم ویرانه‌ای که می‌خواهند دوباره به دولت تحویل دهند. برای احیا و اینکه شرکت دوباره روی پای خود بایستد، باید تلاش بسیار زیادی انجام گیرد.
 

مگر در هفت تپه قاچاق می‌کنیم که برای ۲۰۰ کارگر پرونده‌سازی شده!

کهنکی، کارگر دیگری که در این گفتگوی مجازی شرکت کرده بود، گفت: کمیسیون اصل ۹۰  به این ماجرا ورود کرد و سه نفر از نمایندگان استان تهران در اعتصاب کارگری حضور پیدا کردند. جلسه‌ای هم همان روز در فرمانداری با فعالین کارگری برگزار شد که ما مشکلات و دغدغه‌های خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم. آنها یکی دوبار دیگر آمدند و مشکلات را از نزدیک دیدند و با بررسی‌هایی که خود انجام دادند دیوان محاسبات را وارد کار کردند و کارشناسان دیوان را اینجا فرستادند و با بازدید میدانی که داشتند به این نتیجه رسیدند که این آقایان اهلیت این کار را ندارند.

وی ادامه داد: رای دیوان به عدم صلاحیت این آقایان بود و گفت این قرارداد باید فسخ شود. از آن طرف هم با رئیسی دیداری داشتیم و خوشبختانه از زمانی که ورود کردند روند نسبت به قبل خیلی بهتر شد، ولی خب باز انتظار ما بیشتر است. ما به این روند دادگاه هفت تپه گله داریم. علتش توقف حدود ۴۵ روزه روند دادگاه‌ها چیست.

این کارگر اظهار داشت: گویا طبری‌هایی دیگری هم هستند که فشار می‌آورند. در خود قوه قضائیه شهرستان شوش در این پنج سال که این آقایان به هفت تپه آمدند، بیش از ۲۰۰ پرونده برای کارگران هفت تپه، پرونده سازی شده. مگر در اینجا قاچاق می‌کنیم که برای ۲۰۰ نفرمان پرونده سازی شود. بار‌ها از مسئولان قوه قضائیه و اصل ۹۰ خواستیم که بیایید یک بازدید داشته باشید تا ببینند اینجا چه خبر است و چه می‌گذرد. امیدواریم که هر چه سریع‌تر این موضوعات به نتیجه برسد.
 
کهنکی در رابطه با برآیند روند سفر نمایندگان مجلس به هفت تپه گفت: این روند را صددرصد مثبت ارزیابی می‌کنیم؛ وقتی نمایندگان استان خودمان ورود نمی‌کنند. خوشحالیم که نمایندگان از استان تهران آمدند و کار ما را دنبال می‌کنند.

وی همچنین در رابطه با انتظارات کارگران از قوه قضائیه گفت: خواسته ما تسریع در روند رسیدگی به پرونده هفت تپه است، چون ما در یک برزخی هستیم و آینده مان نامشخص است. رای دادگاه اگر مشخص شود بالاخره تا حدودی تکلیف مان را می‌دانیم. مسئله دیگری که وجود دارد ۱۶ پرونده ما در دادگاه تجدیدنظر شعبه ۱۶ دادگاه اهواز است که بیش از یک سال و نیم است هنوز تعیین تکلیف نشده و یک پرونده دیگر هم برای اعتصابات هفتاد روزه برای ۶ نفر از کارگران باز کردند. آن هم هنوز مشخص نشده. هشت نفر هم ده، پانزده روز پیش احضار شدند. متاسفانه  پرونده‌های زیادی داریم.

ابن کارگر با اشاره به علت احضار کارگران گفت: البته اتهامی که به اکثریت کارگران زده می‌شود اخلال در نظم عمومی است و در این چندسال حدود ۲۰۰، ۳۰۰ پرونده قضایی درست شده، بسته شدند ، حکم خوردند. دادگستری شهرستان ما متاسفانه برای چنین شکایت‌هایی فوری وارد می‌شود. باید این را گوشزد کنم که کارگر قاتل نیست. مگر رئیسی نگفت باید صدای کارگر شنیده شود؟ پس چرا عمل نمی‌شود؟
 
این کارگر از نگرانی هایش گفت و ادامه داد: آقای رئیسی به  اردبیل و خراسان جنوبی رفته اند. در حالی که سال  ۹۸ روزی نبود در هفت تپه فریاد نزنیم و از رئیسی درخواست نکنیم که به هفت تپه بیاید. تا اینکه اردیبهشت ماه روز کارگر در جلسه ای با وی، پیغام کارگران را به او دادیم. رییسی قول داد در اولین سفر استانی که به خوزستان آمد به هفت تپه هم سر می زند. وی به اردبیل و مغان رفت و بعد از آن هم دیدید چه اتفاقی افتاد. هیئت داوری شد و رای را داد و ابطال واگذاری شد. شاید با آمدن رئیسی به خوزستان و مخصوصا در جمع کارگران هفت تپه خیلی مسائل روشن شود و هیئت داوری زودتر وارد شود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار