کد خبر:۸۸۳۷۶۳
گزارش |

تجارت بین دو بیمارستان در همدان / همه مصیبت‌هایی که ساخت «اسکای مال» به بار می‌آورد!

«اسکای مال» نام جدیدترین پروژه تجاری همدان است که کلنگش ما بین دو بیمارستان فرشچیان و سینا به زمین خورد.

تیتر فردا//«اسکای مال» پروژه‌ای تجاری در هم جواری دو مرکز درمانی / کمر همتی که مسئولین همدان برای ساخت یک مرکز خرید بستند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حنانه جانمحمدی؛ * مدتی است که ماجرای ساخت یک مجتمع تجاری بین دو مرکز درمانی سینا و فرشچیان شهر همدان خبرساز شده. این پروژه که به نام اسکای مال در حال انجام است با ۵ طبقه ارتفاع از کف و ۶ طبقه منفی طراحی شده و ارتفاع طبقات زیر به عمق ۳۲ متر می‌باشد. با یک حساب سرانگشتی می‌توان تخمین زد که در حین ساخت و ساز، چیزی حدود ۲۸۸ هزار متر مکعب، حجم حفاری است که البته با توجه به ضریب افزایش حجم خاک (حدود ۱/۵) تقریبا ۴۳۲هزار متر مکعب می‌شود.
 
نکته جالب اینجاست که پروژه اسکای مال در بین دو مرکز درمانی که مراکز تخصصی اعصاب و روان نیز هستند، در حال انجام است و حالا بیماران می‌بایست سر و صدای ناشی از گود برداری و سنگ شکنی و حمل خاک توسط ماشین آلات سنگین را در طول چندین سال ساخت پروژه و پس از آن در زمان بهره برداری از یک مجتمع تجاری بزرگ تحمل کنند.
 
پرسش این است که آیا در مراحل بررسی برای تغییر کاربری این ملک، از دانشگاه علوم پزشکی نظر خواهی و استعلام شده است؟ آیا دانشگاه علوم پزشکی نسبت به حقوق بیماران و وظایف خود در این خصوص کوتاهی کرده است و یا اصلا در جریان نبوده و استعلامی از آن نشده است؟ بر اساس برآوردهای موجود، جانمایی این طرح عظیم تجاری با مشکلات و نواقص متعددی رو به رو است.
 
تجارت مابین دو بیمارستان / کمر همتی که مسئولان همدانی برای ساخت «اسکای مال» بستند!

با این حال دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان و دیگر دانشگاه‌های همدان در تلاش هستند که اعتراض خود را نسبت به ساخت این مال تجاری به مسئولین استانی اعلام کنند. در این راستا تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان در نامه‌ای به حیدری مقدم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار پیگیری فوری او پیرو مشکلات پروژه تجاری «اسکای مال» و همچنین شفافیت این پرونده شدند.
 
در بخشی از این نامه آمده:
با توجه به خطرات و مشکلات زیاد پروژه «اسکای مال» برای بیمارستان‌های فرشچیان و سینا از جمله ایجاد آلودگی‌های صوتی، مشکلات ترافیکی برای مراجعه کنندگان بیمارستان، مشکلات عفونی مخصوصا در زمان وجود ویروس کرونا و حتی امکان ریزش ناگهانی بیمارستان به دلیل گود برداری پروژه به عمق ۳۲ متر، در اسرع وقت جلسه شفاف سازی و ارائه مستندات ارسالی توسط دانشگاه به کمیسیون ماده ۵ و دیگر ارگان‌های مربوطه با تشکل‌های دانشجویی داشته باشید.

مزاحمت ترافیکی و ایجاد آلودگی صوتی یکی از دلایل دانشجویان برای مخالفت با این پروژه است که قطعا با این ابعاد، گودبرداری آن دست کم ۲سال تمام طول می‌کشد.
 
علی صادقی، دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو می‌گوید: این پروژه با توجه به محلی که برایش در نظر گرفته شده، مزاحمت ترافیکی و سر و صدای زیادی برای بیماران ایجاد می‌کند. دانشجویان نیز برای ورود به بیمارستان دچار مشکلات متعددی شدند. اسکای مال به گفته مسئولین در راستای طرح اقتصاد مقاومتی در دست اجراست و تاسیس و افتتاح آن می‌تواند نان خیلی از کاسبان منطقه را آجر کند. سوالی که می‌توان از مسئولان پرسید این است که آیا کمیسیون ماده ۵ قبل ازصدور رای تغییر کاربری زمین از اداری به تجاری مورخ ۱۰/۱۰/۹۶ این موارد را در نظر نگرفته؟
 
بیشتر بخوانید:

پروژه «اسکای مال» مشکلات متعددی برای بیمارستان‌های همدان به وجود آورده است



صادقی می‌گوید: پس از کشف اینکه پروژه فاقد پروانه ساخت است، مردم به اعتراض پرداختند؛ که در نتیجه مدعی العموم و دادستان همدان مورخ ۱۱/۵/۹۹ به پرونده ورود کرد.
 
در بخشی از نامه دادستانی همدان به شهردار این شهر آمده:
۱) در اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه، هرگونه بهره گیری از اسامی بیگانه نقض اصل پانزدهم قانون اساسی است.
۲) از هرگونه ساخت و ساز بدون داشتن پروانه به جد جلوگیری به عمل آید.
۳) در هیچ یک از قوانین و مقررات برای شورای هماهنگی استان یا شهرستان اجازه یا اختیاری گرفتن بخشی از یک خیابان توسط اشخاص خصوصی و منافع خصوصی پیش بینی نشده است.
 
کد ویدیو

صادقی، دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه می‌گوید: با توجه به تاریخ دستور یعنی ۱۱ مرداد و فرصت یک هفته‌ای برای اقدام و ارائه نتیجه به دادستانی، چگونه تخلفات مشهود به قوت خود باقی است؟ آیا در طول ۹۰۰۰ متر مربع ، فضای موجود مکانی برای ایجاد کارگاه وجود نداشت؟ آیا در مقابل تخلفات طبقه فقیر و آسیه پناهی‌ها هم اینگونه عمل می‌شود؟ آیا تب مال سازی که در این سال‌ها کشور را فرا گرفته و در آن ترویج مصرف گرایی و تکیه بر فروش اجناس و تولیدات وارداتی و خارجی و ضربه به تولید ملی وجود دارد، شامل این اصل و تخفیفات طلایی آن می‌شود؟
 
علت جانمایی پروژه اسکای مال در مرکز شهر و در مسیر دسترسی محدود منطقی به نظر نمی‌رسد. همچنین در تمامی پروژه‌های تجاری و به اصطلاح «مال» علاوه بر مسیر دسترسی مناسب، موضوع مسافر و جذب توریسم و گردشگر نیز مدنظر بوده که در این طرح مورد توجه قرار نگرفته است. 
 
او ادامه می دهد: خرید واحد‌های تجاری میلیاردی توسط چه قشری از جامعه امکانپذیر است؟ آیا کلیت مکان یابی این پروژه و تسهیل شرایط تولید و اشتغال متناسب با اصل اول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است؟ در تولید مغازه‌هایی که قیمت پایه خرید آن‌ها از چند میلیارد آغاز می‌گردد با توجه به اصل اول سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نقش طبقات کم درآمد و متوسط کجاست؟

اما مهدیان نسب، از دانشجویان قرارگاه احمدی روشن همدان در خصوص پروژه اسکای مال می‌گوید: هیچکس با احداث پروژه‌های کلان و پیشرفت شهر مادامی که در یک بستر عقلانی، رعایت قانون و همه نکات فنی، عدم ایجاد پوشش‌های قانونی و عدم استفاده از رانت اطلاعاتی باشد، مخالف نیست. پس از پیگیری‌های مداوم و چند مرحله‌ای مردم و جوانان و همچنین طرح شکایت‌های مردمی و ارائه استشهادات به دستگاه قضایی از طرف مردم ساکن در منطقه پیچ زندان، دادستان همدان با تاکید بر مستندات و همچنین عطف به دستورات مورخ یازدهم مرداد ماه سال جاری مجددا به پرونده ورود کرده و دستور فوری «توقف پروژه» و رفع انسداد و تجاوز به حریم پیاده رو و خیابان میرزاده عشقی و هنرستان را صادر کرد.

مهدیان نسب ادامه می‌دهد: دادستان در نامه‌ ۱۱ مرداد که برخاسته از خواست مردم بود ، دستور رفع تجاوز و انسداد خیابان توسط این پروژه غیرکارشناسی را صادر کرد، اما نزدیک ۲ ماه شهرداری همدان از اجرای آن سر باز زد و دادستان صبوری کرد. در همان نامه ایشان تخلف محرز شورای ترافیک و عدم شأنیت آن شورا برای انسداد خیابان جهت انجام یک پروژه انتفاعی وخصوصی را یادآور شد.
 
اما تجاوز و انسداد خیابان تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ ریاست دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان دقیقا چه موضعی دارند؟ عده‌ای گمان می‌کنند برای ساخت پروژه‌های شهری تمرکز جدی به روی مباحث اقتصادی است و نسبت به ماهیت اجتماعی و تاثیرات گسترده‌ای که می‌تواند یک پروژه به روی محیط بگذارد، بی تفاوت هستند.
 
کد ویدیو
 
برای شنیدن نطرات علوم پزشکی همدان موفق به ارتباط با رئیس دانشگاه نشدیم. اما لطفی، مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص موضع گیری دانشگاه در برابر ساخت این مال در همین حد به ما گفت که دانشگاه برای دانشجویان اهمیت ویژه‌ای قائل است و تا جایی که در توان دارد به اعتراضات آن‌ها رسیدگی می‌کند. این مشکل باید از سمت ریاست بیمارستان‌های سینا و فرشچیان حل شود.
 
خبرگزاری دانشجو در تلاش برای بازتاب دیدگاه‌های اقشار مختلف همدان برای ساخت این فروشگاه تجاری است. در گزارش‌های بعدی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار