معاون دانشگاه فنی و حرفهای از کمبود بودجه رفاهی و فرهنگی این دانشگاه نسبت به دانشگاههای دیگر انتقاد کرد.
رضا مهدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت تخصیص بودجه در ۶ ماه اول سال گفت: متاسفانه در دانشگاه فنی حرفهای تقریبا بودجه دانشجویی بسیار کم است و بیشترین بودجه در حوزه تغذیه استفاده میشود، برای ما وهمه دانشگاهها هم بیشترین سهم بودجه دانشجویی به تغذیه اختصاص دارد.
وی افزود: هر پرس غذایی که دانشجویان در دانشگاه فنی حرفهای استفاده میکنند دولت ۱۶۰۰ یا حداکثر ۱۷۰۰ تومان به ازای هر پرس به ما پول میدهد که عملا عدد بسیار کوچکی است. ما در زندگی روزمره داریم میبینیم که عددی نیست. همین عدد برای دانشگاههای دولتی یعنی متوسط دانشجویان دولتی حدود ۸۰۰۰ تومان است که دانشگاه فنی و حرفهای تقریبا یک پنجم آنچه که دانشگاههای دیگر از دولت میگیرند، به این دانشگاه اختصاص داه میشود که دلیل آن هم برمی گردد به سابقه دانشگاه فنی حرفهای که قبلا زیرمجموعه آموزش و پرورش بود و آنجا شاخصها و معیارها متفاوت است و الان در واقع آن شاخصها را با آموزش عالی وقتی مقایسه میکنیم بسیار کم است.
مهدی اضافه کرد: از اواخرسال ۹۸ دانشگاه فنی وحرفهای به زیر مجموعه آموزش عالی منتقل شده و سازمان برنامه و بودجه به دلیل بسته شدن بودجه، بودجه ۹۹ را اصلاح نکرد، اما برای سال جدید بودجه دانشگاه فنی و حرفهای بر اساس شاخصهای وزارت علوم و زیر بخش آموزش عالی اعمال شود که امیدواریم برای سال ۱۴۰۰ یک گشایشی شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:، چون امسال تغذیه دانشجویی نداشتیم، بودجه کاهش پیدا کرد. در حد شاید کمتر از یک میلیارد بوده، بنابراین باید بگوییم تمام بودجه تخصیص پیدا کرده، چون پولی نیاز نداشتیم که بخواهیم خرج کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی وحرفهای خاطرنشان کرد:، اما در حوزه فرهنگی و خدمات رفاهی مشکل کمبود بودجه داریم، متوسط سرانه اعتبارات فرهنگی، ورزشی و رفاهی برای دانشگاههای دولتی حدود بیشتر از ۷۰۰ هزار تومان در سال است، ولی متاسفانه همین عدد برای دانشگاه فنی حرفهای کمتر از ۱۳۰ هزار تومان است و فاصله تقریبا ۵ برابر است ما یک پنجم آنچه که دانشگاههای دولتی میگیرند در سال برای هزینههای مربوط به مسائل فرهنگی، ورزشی و رفاهی میگیریم، تلاش شده از سال ۹۸ به این طرف تلاش شده امسال در بودجه جدید این اصلاح شود.
مهدی یادآور شد: درمجموع حدود ۵۰ بودجه تحقق پیدا کرده یعنی به تناسب ماههای سال که تقریبا حدود ۵ ماه یا ۶ ماه از سال گذشته ما به همان نسبت دریافت کردیم یعنی عقب افتادگی از لحاظ گرفتن بودجههای فرهنگی و رفاهی و ورزشی نداشتیم. البته یک نکته دارد و آن هم برمی گردد به اینکه ما الان چرا میگوییم بودجه تخصیص پیدا کرده به این خاطر که قبلا این فعالیتهای فرهنگی و برنامههای ورزشی و ... حضوری بود برنامههای حضوری برای ما خیلی هزینه بردار است، مثل دانشگاههای دیگر نیستیم چرا که در ۱۸۰ نقطه کشور پراکندگی داریم و برگزاری این برنامهها خیلی هزینه دارد و وقتی این هزینهها در هم ضرب میشود عدد بزرگ میشود. با توجه به شیوع کرونا همه این برنامهها مجازی برگزار میشود، چون مجازی است عملا هزینهها بسیار کم و در حدود ۱۰ درصد شده است، خوشبختانه تا امروز بابت هزینههای فرهنگی مشکل خاصی نداشتیم و برنامهای نبوده که به خاطر مسائل مالی تعطیل شود یا برگزار نشود؛ و همه برگزار شده، مثل جشنوارههایی است که وزارت علوم دارد جشنواره حرکت و جشنواره رویش به موقع بدون مشکل مالی انجام شد.