پرتویی، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما عنوان کرد: شخصیت حضرت محمد (ص) قهرمان هست، آنقدر روایات و تحقیقات در این رابطه خواندم که متوجه شدم او پیامبر اخلاقیات است و از کودکی او میتوانستیم به این مفاهیم در فیلم بپردازیم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست شبهای هنر شبکه چهار سیما به مجری گری جواد مولانیا شب گذشته یکی از موضوعاتش شخصیت کودک، شخصیت قهرمان بود که با حضور کامبوزیا پرتویی، فیلمنامه نویس و فیلمساز فیلمهای گلنار، گربه آوازه خوان، محمدرسول الله (ص) و ... پیرامون پرداختن به مسائل و مشکلات سینمای کودک برگزار شد.
در ابتدای این نشست پرتویی درباره اهمیت وجود قهرمان در سینمای کودک گفت: به نظر من سینمای ما نیاز به قهرمان دارد من به کودکی خودم وقتی باز میگردم میبینم فیلمهایی که برای من کشش داشت حسین کرد شبستری و امیرارسلان نامدار بودند فیلمهایی که قهرمان داشت و قصه هایشان را هم شنیده بودیم این سینما دارای قهرمان است ما در سینما دنبال قهرمان هستیم و تکلیفمان مشخص است.
وی در ادامه افزود: سینمای کودک و نوجوان ما در یک دوره افت داشت، دوباره اوج گرفت و الان هم کارهای کمی داریم و سینما نسبت به ده سال پیش خیلی فرق کرده است سینما الان یک دکمه و کلید شده و هر کسی هر جایی میتواند از جهان کارها را ببیند، مثلا سینمای کودک هند، آمریکا، والت دیسنی یا اروپا را میبینیم، فاصله امروز ما با کودک زمین تا آسمان است.
پرتویی اظهار داشت: بچههای ما خیلی امروز به سینمای کودک نیاز دارند و این وظیفه ماست که کار کنیم. ادبیات شفاهی و قصه گویی ما خیلی قدیمی است و برمیگردد به متون گذشته مثل همین امیرارسلان نامدار که ادبیات شفاهی ما را در بر میگیرند و در قهوه خانهها مطرح میشد، ما این سابقه را در گذشته داشتیم که قصه گویی کنیم. الان امتیاز سینمای کودک ما نسبت به دنیا ان است که ما قصه گو هستیم و در این رابطه جلو هستیم.
وی با بیان اینکه امروز در سینمای کودک نیاز به پرداخت صحیح داریم، گفت: دوستان فیلمساز میبایست جمع شوند حتما ما نیاز به روایت و تفکر نو در این رابطه داریم اینکه گروه و میزی تشکیل دهیم تا روایت و موضوعات نو و ارتباطات جدید برای کودکان و نوجوان را پیدا کنیم. ما نیاز به اسطورهها و ادبیات کهن قدیم داریم، نیاز به ادبیات شفاهی گذشته مان داریم تا روایتهای آنها را در اعصار جاری کنیم ما واقعا زیباترین قصههای فانتزی را در ادبیات کهنمان داریم که از آنها در فیلمسازی استفاده نمیکنیم.
وی درباره فیلمنامه فیلم بازی بزرگان گفت: من برای مستندی سفر کرده بودم که این ایده به ذهنم رسید یک فیلمی در راستای تنها در خانه ایرانی داشته باشیم که در این فیلم یک بچهای قهرمان است من همان الگو را بین سه بچه اوردم که دو بچه میخواهند یک بچه کوچکتر از خودشان را هم نجات دهند واقعیت الان هر جایی که جنگی بشود واقعا بچهها در چه شرایطی قرار میگیرند؟ اولین چیزی میشنویم درباره جنگ اینکه چقدر کودکان دچار مشکل و کشته شده اند. بازی بزرگان برای من فرصتی شد که به این موضوع اشاره کنم.
پرتویی با بیان اینکه جشنواره کودک امسال خیلی مرا به فکر انداخت که چقدر نیاز داریم برای بچهها کار کنیم و چقدر از این کارها دور افتاده ایم، درباره فیلمنامه فیلم سینمایی محمد رسول الله (ص) گفت: شخصیت حضرت محمد (ص) قهرمان هست. آنقدر روایت و تحقیق در این رابطه خواندم و متوجه شدم. پیغمبر ما پیامبر اخلاقیات بود روایاتی داریم در این رابطه چگونه دو قبیله با حضور پیغمبر و نیک اندیشی او این نزاع بینشان به آشتی انجامید خیلی از این روایات موجود است اینها همه فرصتهای ما بودند که به کودکی او بپردازیم.