مدیر شبکه رادیویی «رادیو انگلیسی» در معاونت برونمرزی سازمان صداوسیما از تاثیر این رسانه در گرایش در نقاط مختلف جهان به اسلام سخن گفت.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «رادیو انگلیسی» شبکهای رادیویی در زیر مجموعه معاونت برون مرزی صداوسیما است که امسال ۶۵ سالگیاش را پشت سر میگذارد. همزمان با سالگرد تاسیس این رادیو، سید امیرعباس ملک جلالی مدیر رادیو انگلیسی از گرایش به اسلام در برخی از مخاطبان این رادیو خبر داد. این رادیو اولین و قدیمیترین رسانه انگلیسی زبان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است و هم اکنون پخش ۲۴ ساعته دارد.
سید امیر عباس ملک جلالی مدیر رادیو انگلیسی درباره تاریخچه این رسانه بیان کرد: این رادیو در مهر ماه سال ۱۳۳۵ تاسیس شد و هدف از راهاندازی آن آشنا کردن سایر ملل با فرهنگ و تاریخ ایران و شناساندن مناطق مختلف و اماکن تاریخی این سرزمین بود. رسالت این رسانه به عنوان تریبونی برای معارف اسلامی به زبان انگلیسی تعریف شد و به واسطه آن برنامههای معارفی به دلیل ابعاد تخصصی در حوزه معارف اسلامی مورد توجه مسلمانان در مناطق تحت پوشش است و شنوندگان بسیاری نیز با ارسال ایمیل از برنامههای فرهنگی و گردشگری ما استقبال کردهاند.
ملک جلالی ادامه داد: موضوعات دیگری نظیر سیاست بینالملل، تحولات منطقهای، خبر، گزارش و میزگرد در زمینه موضوعات سیاسی، برنامههای فرهنگی و اجتماعی، ایرانشناسی و گردشگری به طور مرتب برنامه سازی صورت میگیرد.
از برنامههای معارفی تا رویدادهای روز
مدیر رادیو انگلیسی در خصوص گستره جغرافیایی که قابلیت دسترسی به این رسانه را دارند، اظهار کرد: در حال حاضر، امواج رادیو از طریق موج کوتاه، مناطق شبه قاره هند، اروپا و جنوب آفریقا را نیز تحت پوشش قرار میدهد. علاوه بر اینکه رادیو انگلیسی روی موج اف ام ۹۱.۵ در شهر تهران و از طریق ست آپ باکس در سطح کشور و از طریق ماهواره در سطح جهان قابل دریافت است.
ملک جلالی تاکید کرد: در حوزه معارف، موضوعات مختلفی مانند تفسیر قرآن، حقوق زنان، پاسخ به شبهات، احکام، مسائل خانواده و جوانان، اصول تربیتی کودک، و… مورد توجه قرار میگیرد و از نظرات کارشناسان در زمینههای یاد شده استفاده میکنیم.
این کارشناس رسانه افزود: بخش دیگری از تهیه برنامهها بر اساس نیازهای مخاطب و بر اساس رویدادهای روز است که از تازهترین مصادیق آن میتوان به تولید و پخش برنامههایی مانند ویژه برنامههایی در تقبیح اقدام نشریه فرانسوی (شارلی ابدو) به بهانه آزادی بیان و یا برنامه سازی در خصوص اعتراضات به نژادپرستی و وقایع اخیر در آمریکا اشاره کرد.
ملک جلالی از مجموعههای برنامههای موفق رادیو انگلیسی هم یاد کرد و با بیان اینکه مجموعه رادیویی «راهی به سوی نور» مورد توجه شنوندگان قرار گرفته است، گفت: از ویژگیهای این برنامه ترجمه و تفسیر آیات قرآن به زبان ساده بوده که در سایت رادیو نیز قابل دسترسی است و تاکنون ۹۰۷ قسمت از این برنامه روی آنتن رفته که با استقبال مخاطبان رو به رو است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات صورت گرفته در رادیو انگلیسی میتوان به تهیه و پخش برنامه «آموزش زبان فارسی» برای مخاطبین خارجی اشاره کرد.
از پخش برنامه گردشگری تا نمایشنامههای رادیویی
مدیر رادیو انگلیسی درباره مجموعه برنامههای «ایران از نمای نزدیک» که تا به حال ۹۵ قسمت آن در رادیو پخش شده است، بیان کرد: این برنامه مخاطب را با خود به مناطق بکر و دیدنی ایران میبرد و مجری برنامه به عنوان یک طبیعت گرد ایرانی به ایفای نقش میپردازد که مخاطب از جاذبههای منحصر به فرد سرزمین ما آگاهی یابد.
وی در خصوص نمایشنامههای رادیویی به زبان انگلیسی گفت: تاکنون چندین نمایشنامه رادیویی به همت همکاران تهیه شده مانند نمایشنامه رادیویی تحت عنوان «از سرزمین نور» در ۱۴۸ قسمت که به تلاشهای پیامبر اسلام (ص) به منظور هدایت مردم به سوی توحید و خداپرستی میپردازد.
مدیر رادیو انگلیسی ادامه داد: همچنین نمایشنامه دیگری نیز تحت عنوان «سراب» در ۷ قسمت تهیه شد که به موضوع اقدامات جنایتکارانه گروه تروریستی داعش و حضور افرادی از کشورهای خارجی همچون کشورهای اروپایی در این گروه میپردازد. نمایشنامه بعدی به نام «امیر کبیر» نیز در ۵ قسمت تولید شد که به سرگذشت امیر کبیر میپردازد.
ملک جلالی گرایش به اسلام در برخی از مخاطبان رادیو را از دیگر نکات مهم برای علاقهمند بودن مخاطبان به این رسانه بیان کرد و گفت: میتوان از این ویژگی به عنوان شاخصی مهم به لحاظ تاثیرگذاری برنامههای رادیو نام برد.