گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل؛ مدتی پیش بود که خبر قطع پخش شبکه الکوثر توسط شرکت ماهوارهای یوتلست و همچنین قطع پخش شبکه سحر از روی ماهواره پاکست به دلیل بدهیهای انباشته سازمان صداوسیما به این شرکتهای ماهوارهای خبرساز شده بود که با این اتفاق امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا به شبکه الکوثر و صدها میلیون مخاطب به شبکه سحر اردویی در منطقه شبهقاره قطع شده است و طی این مدت نه تنها اخباری مبنی بر تلاش مسؤولان دولتی برای حل مشکل و تامین ارزی این شبکهها منتشر نشده است بلکه خبرهای ناگواری مبنی بر احتمال قطع سایر شبکههای برون مرزی صداوسیما همچون پرس تی وی به خاطر انباشت بدهیهای ارزی به شرکتهای ماهوارهای به گوش میرسد که با عدم تخصیص نیافتن بودجه ارزی از سوی دولت به رسانه ملی این اتفاق محتمل خواهد بود.
به همین بهانه گفتگویی داشته ایم با ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که از نظرتان میگذرد:
ابراهیم رضایی با اشاره به مهم ترین و اصلی ترین ماموریت شبکه های برون مرزی در کشور گفت: مهم ترین و اصلی ترین ماموریت شبکه های برون مرزی ابلاغ پیام حق طلبانه مردم ایران به سراسر عالم و خارج از مرزهاست آنهم به زبان های مختلف بین المللی.
وی افزود:همچنین ارائه چهرهای دقیق و شفاف از ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران به دنیا از دیگرماموریت ها و اهداف این شبکه هاست که باید برای این مهم بکوشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تاکید کرد: همچنین اطلاع رسانی شفاف و دقیق و اطلاع رسانی متفاوت از پروپاگاندای رسانه های نظام سلطه از جمله سایر ماموریت های این شبکه هاست. این شبکه ها باید این اطلاع رسانی را صحیح،دقیق و سریع از تحولات منطقه و ایران به جهان مخابره کنند.
رضایی در پاسخ به این سوال که با توجه به جنگ نرم و روز افزون دشمنان علیه کشور و هجمه رسانه ای شکل گرفته چرا باید از شبکه های برون مرزی کشورمان حمایت کرد؟ گفت: ماباید از این شبکهها حمایت کنیم چرا که شبکههای برون مرزی ابزار جنگ نرم در مقابل تهدیدات دشمنان هستند. این شبکه ها همچنین ابزاری برای دیپلماسی عمومی نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شوند و اگر نباشند مطمئناً پروژه ایران هراسی از سوی صهیونیست ها و آمریکایی ها، با قدرت و سرعت بیشتری ادامه پیدا میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه این شبکه ها ابزاری هستند که باعث می شوند تا مردم دنیا تصور درستی ازایران به دست بیاورند، بیان کرد: بنابراین حتماً باید از این شبکهها حمایت شود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بدون شک شبکه های برون مرزی در افزایش توان قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی ایران نقش چشم گیری دارند که باید مدنظر قرار گیرند.
رضایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این شبکه ها در مقابله با جنگ رسانه ای و همه جانبه دشمن توان فنی لازم را دارند؟ افزود: قطعا باید شبکههای برون مرزی رسانه ملی در راستای نیازهای فنی خود تقویت شوند. در حال حاضر توان فعلی این شبکه ها مطلوب نیست و باید به نقطه مطلوب برسند. به اعتقاد بنده فاصله این شبکه ها برای رسیدن به توان فنی لازم زیاد است.
وی تاکید کرد: ناکافی بودن توان فنی این شبکه ها به دلیل عدم سرمایهگذاری لازم در این بخش است. این درحالی است که کشورهای غربی سرمایهگذاری بیحد و حصری در راستای نظام رسانه ای خود دارند. به عنوان مثال در همین منطقه خودمان اگر ما یک شبکه عربی تاسیس می کنیم آنها ده ها شبکه عربی ایجاد می کنند تا تمام توان خود را جهت تبیلغات منفی علیه نظام جمهوری اسلامی به کار بگیرند بنابراین تقویت شبکه های برون مرزی با اولویت بالابردن توان فنی این شبکه ها باید مدنظر قرار گیرد.
رضایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چقدر ضرورت دارد تا بودجه شبکه های برون مرزی، با توجه به سرمایه گذاری سنگین دشمنان در ایجاد شبکه های معاند و ماهواره ای تقویت شود؟ گفت: تقویت بودجه شبکه های برون مرزی کشور ضرورت جدی دارد زیرا ما در حال حاضر در جنگ رسانه ای با استکبار جهانی هستیم. بنابراین به میزانی که دشمن در این جنگ سرمایهگذاری میکند ما هم باید در این جنگ سرمایه گذاری کنیم. ما باید پدافند لازم را در مقابل آفند دشمن داشته باشیم تا بتوانیم آنها را شکست بدهیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیات خارجی مجلس تاکید کرد:ما باید بتوانیم به اندازه دشمن روی شبکه های بین المللی خودمان سرمایه گذاری و به اندازه دشمن در این راستا کار کنیم.آن وقت است که تازه می توانیم بگوییم در این جنگ به برابری لازم دست پیدا کرده ایم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما در حال حاضر در یک جنگ رسانهای هستیم اظهار کرد: ما در شرایط جنگی هستیم،اما متاسفانه برخی مسئولین این موضوع را همچنان درک نمی کنند .
وی با بیان اینکه ما در یک جنگ فرهنگی نیز قرار داریم، عنوان کرد:مسئله شبیخون فرهنگی بارها از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است بنابراین باید برای مقابله با این جنگ رسانه ای و نرم بودجه شبکه های برون مرزی را تقویت کنیم .
رضایی تاکید کرد: تقویت بودجه شبکههای برونمرزی صداوسیما غیرقابل اغماض و غیر قابل چانه زنی است. بودجه این شبکه ها سال هاست که با مشکل رو به روست. متاسفیم که عده ای در داخل کشور اهمیت جنگ نرم و جنگ رسانهای دشمن را درک و فهم نمی کند.
وی تاکید کرد ما باید در این جنگ رسانه ای به نوعی آذوقه سربازان رسانهای را تهیه کنیم و نگذاریم خط مقدم رسانه ای مان تضعیف شود. این مسئله به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و باید حتی بودجه شبکه های برون مرزی مستقل باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه شیفتگان غرب باید بروند و ببینند کشورهایی چون انگلیس چه سرمایه های هنگفتی را برای تقویت رسانه های خود در نظر می گیرند، تصریح کرد: این کشورها حتی مالیات از شهروندان خود می گیرند و علیه نظام جمهوری اسلامی شبکه فارسی زبان می سازند. عمده فعالیت این شبکه ها صرف براندازی کشور و اراده مردم ماست. آن وقت ما برای مقابله با ظلم آنها و جنگرسانهای شان، آنهم درحساس ترین دوران و حساس ترین سال ها بودجه شبکه های برون مرزی را کاهش میدهیم یا در تخصیص آن کوتاهی می کنیم. این مسئله به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و امیدوارم به زودی زود این مسئله اصلاح شود.
وی تاکید کرد: جالب است که بدانید دولت برای برخی از بریز و بپاش ها و برخی از هزینههای اضافه منابع لازم را دارد اما زمانی که باید برای این شبکه ها هزینه کند ،میگوید منابع لازم وجود ندارد. این امر نشان می دهد که یک اراده سیاسی و یک اراده جنایی پشت پرده است و مانع تقویت بودجه شبکه های برون مرزی می شود.بنده معتقدم نه تنها نباید بودجه این شبکهها را کم کرد که باید بودجه این شبکهها را مضاعف و چندین برابر کرد؛ چرا که ابزار اصلی نظام اسلامی برای مقابله با جنگ نرم دشمنان این شبکه ها هستند. امیدواریم این رویه های غلط تغییر کرده و اصلاح شوند.