در روزهای همهگیری ویروس کرونا استفاده از ویتامینها و موادمغذی میتواند در جلوگیری و یا درمان این بیماری موثر واقع شود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ شواهد نشان میدهد که مواد مغذی میتوانند نقش مهمی در مبارزه با همهگیری ویروس کرونا داشته باشند. مطالعات جدید، بیماران بیمارستان اسپانیا را آنالیز کرده و کشف کردند که بیش از ۸۰ درصد بیماران تحت درمان، ویتامین D کافی در خونشان نداشتند. این ویتامین هورمونی است که توسط کلیهها تولید شده و میزان غلظت کلسیم خون را کنترل میکند و بر سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد.
متخصصان دانشگاه کانتابریا اسپانیا، ۲۱۶ بیمار کووید-۱۹ را مطالعه کرده و دریافتند که ۸۲ درصد آنها کمبود ویتامین D دارند، در حالیکه ۱۸ درصد بیماران از مواد مغذی کافی برخوردار بودند. با این حال، دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا کمبود مواد مغذی باعث آسیبپذیری بیشتر افراد در برابر کووید-۱۹ میشود یا ابتلا به بیماری سطح ویتامین را کاهش میدهد. اما دانشمندان معتقدند که استفاده از مواد مغذی میتواند برای معالجه بیماران اثرات مفیدی داشته باشد.
دکتر جوز هرناندز گفت: «یک روش، شناسایی و درمان کمبود ویتامین D است، به ویژه در افراد در معرض خطر بیشتر مانند افراد مسن، که جمعیت اصلی هدف کووید-۱۹ هستند. درمان با ویتامین D باید در بیماران کووید-۱۹ با سطح پایین ویتامین D در گردش خون توصیه شود، زیرا این روش ممکن است اثرات مثبتی در سیستم اسکلتی عضلانی و سیستم ایمنی داشته باشد.»
متخصصان فکر میکند که افراد با سطح ۲۵ نانوگرم بر میلیلیتر ویتامین D یا بیشتر از آن در حالت سالم هستند، در حالیکه میزان کمتر از ۲۰ نانوگرم بر میلیلیتر نشاندهنده کمبود این ویتامین است.