آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۷۷۲۷
کرونا از نگاه دانشجویان پزشکی |

عباسی: عملکرد دولت در مقابله با کرونا کند و ناهماهنگ بود / سلامت قربانی اقتصاد شد

مسئول بسیج علوم پزشکی دانشگاه تهران با اشاره به افزایش نگران کننده شیوع کرونا گفت: به نظر می‌رسد دولت پایِ کار کادر درمان و سیستم سلامت در کشور نیست و سلامت را قربانی اقتصاد کرده است.

تیتر شنبه/ عباسی: دولت در مقابله با کرونا عملکرد خوبی نداشته است و دیر و ناهماهنگ بوده! / سلامت قربانی اقتصاد شده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین عباسی دانشجوی phd طب سنتی دانشگاه تهران و مسئول بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون مسئله کرونا در کشور کفت: کرونا در موج اول با کمبود‌هایی روبرو بود، اما با حضور نیرو‌های جهادی، مردمی و گروه‌های خودجوش و به واسطه اقدامات اولیه و ابداعاتی که وجود داشت، توانستیم موج اول را رد کنیم. در موج اول کرونا کمبود امکانات در تهران به آن شدتی که در شهرستان‌ها حس می‌شد، نبود.

وی افزود: در موج دوم که حجم کمتری داشت، گروه‌های جهادی آنقدری حساس نشدند که پای کار بیایند؛ البته فراگیری بیماری کاهش پیدا کرده بود، کمبود تجهیزات کمتر و توزیع اقلام بهداشتی پیشرفت کرده بود و تهران بازهم کمبود‌های محسوسی نداشت، در شهرستان هم سیستم توزیع بهتر شده بود.
 
نسبت به موج اول کرونا با کمبود تجهیزات مواجه نیستیم 
عباسی ادامه داد: در مجموع باید گفت که از نظر تامین تجهیزات در هر سه مرحله دچار کمبود بودیم، اما شدت آن در مرحله اول بیشتر بود و در مراحل بعدی با کاهش آن روبرو بودیم و این مسئله تا حدی مرتفع شد.

این عضو بسیج دانشجویی دانشگاه تهران پیرامون کمک‌های دولت در مواجهه با کرونا گفت: دولت به استثناء وزارت بهداشت واقعا عملکرد خوبی نداشته؛ به طوریکه دور اول بسیار دیر، ناهماهنگ و در سطح پایین دولت وارد این عرصه شد و تقریبا تا زمانی که رهبری به رئیس نیرو‌های مسلح فرمان نداد که به کمک ستاد مبارزه با کرونا بروند رئیس جمهور ورود پیدا نکرد و این موضوع بار سنگینی بر دوش کادر درمان گذاشت.

 نگاه دولت به کنترل کرونا برگرفته از نگاه لیبرالیسم است
وی ادامه داد: در نهایت با هماهنگی که درباره ایجاد محدودیت انجام شد و همچنین همت جمعی، تقریبا می‌توان گفت موج اول تا حد زیادی کنترل شد. اما در حال حاضر گویی سیاست های دولت به سمتی رفته که بی خیال کرونا شده است و کم کم خط مشی‌اش به سمت سیاست‌هایی که کشور‌های لیبرال در این باره پیش گرفته‌اند و به خصوص آمریکا از این سیاست استفاده کرد که ایمنی جمعی ایجاد شود، رفته است.

وی افزود: این نوع نگرش در نگاه لیبرال غربی شاید قابل توجیه باشد، اما در کشور اسلامی اصلا نباید چنین نگاهی داشت و قطعا نظام هم چنین نگاهی ندارد. این سیاست قطعا سیاست اشتباهی است؛ گرچه دولت اعلام نکرده، اما باید به این مسئله توجه داشت که این ویروس خاصیت تغییر پذیری دارد و در طول زمان تغییر ماهیت می‌دهد و حتی اگر درصد قابل توجهی از افراد هم به آن مبتلا شوند بازهم امکان مبتلا شدن آن‌ها وجود دارد و در نتیجه انجام سیاست ایمنی گله‌ای کاملا اشتباه است.
 
تیتر شنبه/ عباسی: دولت در مقابله با کرونا عملکرد خوبی نداشته است و دیر و ناهماهنگ بوده! / سلامت قربانی اقتصاد شده است
 
دولت در حال حاضر سلامت را قربانی اقتصاد کرده است
عباسی اظهار کرد: آنچه که اکنون به نظر می‌رسد، این است که دولت پایِ کار کادر درمان و سیستم سلامت در کشور نیست با اینکه الان نیز به محدودیت و تعطیلی و اقدامات فراتر از سیستم درمان داریم، چندعلت می‌تواند باشد که می‌تواند ناشی از مشکلات اقتصادی کشور باشد که دولت در واقع به نوعی سلامت را قربانی بحث اقتصاد کرده است.
 
دولت در موج سوم کرونا آنطور که باید و شاید از کادر درمان حمایت نمی کند
وی ادامه داد: مسئله بعدی این است که خستگی از تداوم این فضا همانطور که برای مردم هم ایجاد می‌شود برای دولت هم ایجاد می‌شود و در واقع این خستگی برای همه هست و فقط برای دولت نیست. در واقع باید گفت که دولت در موج سوم کرونا آنطور که باید و شاید از کادر درمان حمایت نمی‌کند و آن‌ها را همراهی نمی‌کند و پشتیبانی دولت از کادر درمان بسیار پایین است و مسائل اقتصادی و... برایش در ارجحیت قرار دارد تا سلامت مردم. طبیعتا فریاد‌هایی که کادر درمان در این بازه زمانی دارند به حق است و خیلی از حمایت‌ها مثل کمک مالی‌ای که قرار بود به وزارت بهداشت داده شود به صورت کامل پرداخت نشد.

وی با اشاره به کمبود‌هایی که در مقابله با کرونا داریم، اظهار کرد: یکی از کمبود‌های مهم ما نوشتن برنامه جامع و هماهنگی و همت جمعی چه در سطح مسئولین و چه در مردم برای مقابله با کرونا است. الان به نظر می‌رسد که مشکلات اقتصادی ارجح شده است. این خود یکی از مشکلات در مقابله با کروناست. مسئله بعدی ما این است که نیروی انسانی ما خسته شده و درگیر مسائل مختلف است و سیستم خصوصی هم متاسفانه عملکرد خاصی ندارد در این موقعیت و کمک خاصی هم نمی‌کند. یکسری سیاست‌هایی در سطح کشور درست انجام نمی‌شود و یا باعث دلخوری می‌شود برای پرسنل خسته درباره مسائلی مثل بودجه و کارانه و امثالهم. برای مثال الان در بیمارستان‌ها به جای استخدام پرستار، با قیمت پایین تر دانشجویان را به کار می‌گیرند و هزینه کمتری می‌دهند و به جای هر پرستار دو تا سه دانشجو را به کار می‌گیرند. این گونه رفتار‌ها یک نارضایتی‌ را در کادر درمان به وجود می‌آورد.
 
دولت به جای کمک به مبارزه با کرونا معوقات پزشکان را پرداخت کرد
مسئول بسیج علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: برای مثال دولت برای کمک به کرونا از صندوق توسعه ملی برداشت کرده و با آن  پول کارانه پزشکان را که معوقه بود پرداخت کرده است. درست است که پرداخت معوقات در عملکرد پزشکان اثر دارد، اما این پول برای مبارزه با کرونا بوده و نباید خرج چیز دیگر می شد. گاهی اوقات مشکلات دیگر وزارت بهداشت و دولت باید به نحو دیگری رفع شود نه از راه صندوق توسعه ارزی و حالا اسناد دیگری هم رو شده که از این پول برای ساخت یک بخش در دانشکده پزشکی شهید بهشتی برداشت شده به دلیل وجود برخی وابستگان مسئولین در هیئت علمی این دانشگاه و همه این مسائل نشان از سیاست‌های اشتباه در مقابله با کرونا را نشان می‌دهد.

عباسی اظهار کرد: یکی دیگر از کمبود‌هایی که وجود دارد، مسائل جانبی است که مردم را خسته می‌کند و تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای مثال خیلی‌ها توان تهیه ماسک ندارند و یا خیلی‌ها دوست دارند رعایت کنند، اما در مترو و اتوبوس و امثالهم که نمی‌توان فاصله را رعایت کرد، مقابله با کرونا از توانشان خارج شده است و یا در حیطه دارویی با افزایش قیمت‌ها مواجهیم که برای مردم پرداخت این هزینه‌ها مشکل است.

عباسی افزود: همچنین برخی از تجهیزاتی که برای تشخیص کرونا نیاز است هنوز در کشور دچار کمبود است. همینطور در سیاستگذاری‌های کلان ما بسیاری از ابتکاراتی که در رابطه با کرونا می‌توانیم انجام بدهیم نادیده انگاشتیم و به دنبال یک عملکرد عمومی واحد پذیرفته شده در کل دنیا هستیم. برای مثال ما در ۸سال دفاع مقدس یک کشور سامان نیافته در مقابل یک ارتش منظم قرارگرفته و بعد از مدتی متوجه شدیم که با جنگ کلاسیک به نتیجه‌ای نمی‌رسیم و با ابتکارات و تغییر سیستم آرایش نظامی توانستیم به نتیجه برسیم. الان وقتی که بررسی می‌کنیم در واقع در همان شرایط هستیم و اگر با سیستم رایج دنیا پیش برویم باید توان تحقیقاتی، علمی، بودجه‌ای کشور‌های بزرگ دنیا که هنوز هم نتوانستند کاری انجام دهند داشته باشیم و مثل آن‌ها عمل کنیم و تازه ببینیم نتیجه می‌گیریم یا نه.
 
باید بتوانیم در مبارزه با کرونا از ابتکار عمل استفاده کنیم 
مسئول بسیج علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: اگر بتوانیم به همان ابتکارات دوران جنگ بازگردیم در کنترل و مقابله با این ویروس موفق خواهیم بود. این عنوان مطالبه گرانه بسیج دانشجویی از تمام ارکان کشور است که با توجه به دفاع مقدس و تمام وقایع مشابهی که در اسلام وجود داشته است، مسئولین و ارکان مختلف نظام کلید‌ها و شاه کلید‌هایی برای مشکلات مختلف پیدا کنند در امکاناتی که در این عرصه می‌توانند استفاده کنند.

وی ادامه داد: کشور چین که در کنترل کرونا موفق بود به صورت گسترده از طب سنتی چینی در درمان کرونا استفاده کرد و ۹۰درصد نتیجه گرفت، اما ما به جای تقویت طب سنتی در این مورد به انواع مختلف به ضعف آن کمک کردیم البته منظور از طب سنتی نوع آکادمیک آن است. همین الان بخشی از وزارت بهداشت علیه طب سنتی در این اوضاع در حال فعالیت است. همچنین مسائل دیگری مثل فرهنگسازی می‌توانست انجام بگیرد که مسائلی مثل ازدواج‌ها و جشن‌ها با برگزاری‌شان موجب خیلی از ابتلائات به بیماری نشوند.

عباسی گفت: علاوه بر کمبود‌هایی که در مقابله با کرونا با آن مواجهیم مزایایی نیز داریم مثل فرهنگ اسلامی ایرانی مردم ایران که در رعایت بهداشت فردی و عمومی دارند و همچنین این فرهنگ دینی مردم در حضور برای همدلی و مواسات با توصیه‌های رهبری بسیار خوب بود، در موج سوم کرونا شاهد این بودیم که روز‌های بعد از فرمان رهبری به آمدن جوانان به کف میدان با روز‌های قبل از آن قابل مقایسه نبود و حداقل تعداد داوطلبین برای کمک به کادر درمان و ...ده برابر بود. همچنین طب سنتی ایرانی و طب مکمل می‌تواند به خوبی به بیماران کمک کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار