بنیانگذار کمپین «جازموریان تنها نیست» گفت: تاکنون موفق به اخذ ۲۵ شناسنامه برای افراد، ساخت چندین مدرسه و منزل مسکونی برای اهالی جازموریان شدهایم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سروش صلواتیان، یکی از فعالین اجتماعی است که چند سالی میشود در جازموریان به اقدامات انسان دوستانه مشغول است. صلواتیان با راه اندازی کمپین و هشتگ «جازموریان تنها نیست» به شناسایی مشکلات و تلاش برای حل کاستیهای ساکنین این منطقه پرداخت. جازموریان یکی از نواحی مشترک بین دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان است که به دلیل خشکی تالابش، مشکلات مردم بیش از پیش شده است. وی درباره اقداماتی که در این خطه انجام شده به خبرنگار دانشجو میگوید: اگر بخواهم به صورت جزئی به تشریح اقداماتی که در جازموریان انجام دادیم بپردازم، باید ماجرای ۳ سال دوندگی را بگویم. کار ما با گرفتن شناسنامه برای کودکان بی شناسنامه روستاهای جازموریان آغاز شد.
صلواتیان میگوید: در مرحله بعدی کمک به معیشت ساکنین و شناسایی بیماران و انتقال آنها به تهران در دست اقدام قرار گرفت. به ساخت خانه برای انسانهایی که شبیه انسانهای اولیه زندگی میکردند، پداختیم. بعد از این به سمت مدرسه ساختن رفته و به فکر تهیه لوازم تحریر برای دانش آموزان افتادیم. همچنین تهیه لباسهای عید نوروز برای کودکان ایده دیگری بود که به ذهنمان رسید.
این کنشگر اجتماعی ادامه میدهد: این روند به صورت مداوم در اعیاد و مناسبتهای مختلف تکرار شده و همچنان نیز ادامه دارد. تا به امروز موفق به اخذ ۲۵ شناسنامه برای افراد بی هویت و بی شناسنامه جازموریان شده ایم. انتقال ۷۴ بیمار به تهران، ساخت ۹ مدرسه که ۳ ساختمان به پایان رسیده و مابقی در دست احداث است وتعدادی از آنها برای دخترانی است که بنا بر موقعیت اجتماعی نتوانستند درس خود را ادامه بدهند و حالا مجددا با تاسیس این مراکز آموزشی شبانه روزی امکان تحصیل برایشان فراهم خواهد شد، ساختن ۱۴۰ سرویس بهداشتی، تولید و توزیع چند هزار کیف و بستههای لوازم التحریر، ساخت ۷ منزل مسکونی، تاسیس کتابخانه با ۱۲ هزار جلد، تجهیزات کامل و برگزاری اردو و تفریحات ورزشی برای کودکان، توزیع چند هزار دست لباس بلوچ، چندین بستههای ارزاق و کلینیک سیار دندانپزشکی از جمله اقداماتی است که در جازموریان در حال انجام است.
وی توضیح میدهد: این فعالیتها مربوط به تمامی نواحی اطراف جازموریان است. همه این هزینهها با کمک مردم انجام میگیرد و افراد زیادی در آن سهیم نیستند. حتی در چندین نوبت به جمع آوری زباله در روستاهای مختلف پرداختیم و مردم را در کار مشغول میکنیم.
صلواتیان میگوید: در آخرین اقدام، قرار است که زایشگاهی برای زنان این ناحیه تاسیس کنیم. چیزی به نام کلنگ زنی برای ما معنا ندارد و به هیچ نهاد دولتی وابسته نیستیم. حتی به دو روستا از طریق آب کشی سفرههای زیر زمینی آبرسانی کردیم.
بنیان گذار کمپین جازموریان تنها نیست گفت: جاد کالا نام پلتفرمی است که با راه اندازی آن به خرید محصولات افراد محلی جازموریان و فروش آن به قیمت بازار در تهران میپردازیم.