هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
محمد هادی عسگری، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ، در خصوص صدور کارنامه فرهنگی در دانشگاهها گفت: صدور کارنامه فرهنگی دردبیرخانه مناطق دهه گانه معاونان فرهنگی دانشگاهها به عنوان یک دستور کار پیگیری شده و همه دانشگاهها انتشار این کارنامه را دنبال میکنند.
وی افزود: کارنامه فرهنگی به عنوان جمع بندی فعالیت فرهنگی دانشگاهها در برخی دانشگاهها اجرایی شده و باید این طرح در تمامی دانشگاهها اجرا شود.
مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان، با صدور حکمی، افشین آخوند زاده بستی را به سمت سرپرست امور دانشجویان غیر ایرانی این سازمان منصوب کرد.
متن حکم انتصاب افشین آخوندزاده بستی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و سرپرست امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان به شرح زیر است:
نظر به مراتب تعهد و شایستگی جنابعالی، بر اساس پیشنهاد معاون امور دانشجویان داخل سازمان به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی منصوب میشوید.
هر ساله با فرا رسیدن سال جدید، بسیاری از مسائل به ویژه شهریه دانشجویان شهریه پرداز با تغییراتی مواجه میشود و شهریههای سال جدید بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاهها اعلام و به دانشگاهها ابلاغ میشود.
اما سال تحصیلی جدید نسبت به سالهای گذشته کاملا متفاوتتر آغاز شد. سال تحصیلی که با آمدن مهمان ناخواندهای مانند ویروس کرونا باید دانشجویان به جای حضور در دانشگاه به صورت غیر حضوری و مجازی آموزش خود را دنبال کنند.
البته شیوع کرونا فقط مجازی شدن دانشگاهها را به دنبال نداشت، بلکه وضعیت اقتصادی جامعه به ویژه خانوادهها را با مشکلات زیادی مواجه کرد.
منصوره سادات صادقی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی، فرهنگی، هنری و بهداشت روانی با شعار سلامت روان برای همه افزود: این جشنواره توسط دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مرکز مشاوره دانشگاه تهران همچنین با همکاری مراکز مشاوره دانشگاههای مناطق ۱۰ گانه، کانون همیاران سلامت روان و مراکز مشاوره سایر دانشگاهها ۱۰ اسفندماه ۹۹ برگزار خواهد شد.
وی محورهای جشنواره را سلامت روانی، خودمراقبتی، سواد سلامت روان، همدلی، مسؤولیت پذیری، تاب آوری و نشاط اجتماعی اعلام کرد.
صادقی زمان پایان مهلت ارسال آثار را ۱۵ دی ماه اعلام کرد و گفت: این جشنواره در ۲ بخش فرهنگی رسانهای و هنری برگزار میشود. بخش فرهنگی رسانهای به دریافت آثاری از جمله شعر، داستان کوتاه، مقاله خبری، تیتر خبری و بخش هنری به دریافت آثاری مانند عکس، نقاشی، کاریکاتور، فیلم کوتاه انیمیشن و موشن گرافی اختصاص یافته است.
سیدهادی سیدفضلی گفت: با توجه به تأکید ریاست و معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، رفع دغدغه مالی دانشجویان و خانوادههای آنان برای تامین شهریه، از اولویتهای اصلی صندوق رفاه دانشجویان میباشد. از این رو صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سه منبع را برای ارائه تسهیلات در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: اعطای تسهیلات از طریق منابع داخلی صندوق رفاه دانشجویان در واحدها و مراکز آموزشی و آموزشکدههای سما، یکی از محلهای ارائه تسهیلات اعتباری به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است که دانشجویان میتوانند از طریق صندوق رفاه دانشجویان واحدها و مراکز محل تحصیل خود، برای دریافت تسهیلات اعتباری کوتاه مدت، میان مدت، بلندمدت و همچنین تقسیط شهریه اقدام کنند.
سیدفضلی تأکید کرد: تسهیلات ارائه شده از سوی صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با کارمزد ۲/۵ درصد اعطا میشود. این در حالی است که صندوقهای رفاه دانشجویان دیگر دانشگاههای کشور، با نرخ کارمزد بیشتری تسهیلات در اختیار دانشجویان خود قرار میدهند.
صندوق رفاه دانشجویان طی بخشنامهای شرایط بازپرداخت بدهی انواع وام گروههای خاص دانشجویی را اعلام کرد.
در بخش نحوه بازپرداخت بدهی وامهای دانشجویی گروههای خاص، بازپرداخت وامهای دانشجویی بدهکاران پذیرفته شده در مقاطع بالاتر، مشمولین خدمت نظام وظیفه عمومی، بدهکاران متوفی، شاهد، ایثارگر و جانباز، شاغلین بدهکار، دانش آموختگان معاف از هزینههای تحصیلی، بدهکاران از کار افتاده و مبتلایان به بیماریهای صعب العالج، بدهکاران زیان دیده از حوادث و بلایای طبیعی، بهرهمندان از وام مسکن صندوق، تارکین تحصیل، بدهکاران بورسیه و استفاده کنندگان از فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت، رویداد مهاجرت و ترک تابعیت، و بدهکاران غیرایرانی اعلام شده است.
غلامرضا غفاری در بخشنامه هفته فرهنگ دانشگاهها عنوان کرده است که با توجه به جایگاه ممتاز فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در رونق بخشی از فضاهای علمی و نقش تاثیرگذار آن در تقویت هویت ملی و دینی دانشجویان و به منظور انسجام بخشی به فعالیتهایی که به وسیله دانشگاهیان ساماندهی و در سطح دانشگاه اجرا میشود.
حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی بر اساس مصوبات شورای هماهنگی معاونان فرهنگی و اجتماعی مناطق ۱۰ گانه اقدام به طراحی ساختار هفته فرهنگی اجتماعی دانشگاهها کرده است.
بر این اساس طرح هفته فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها ابلاغ میشود و این طرح باید در دستور کار شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها قرار بگیرد و با توجه به کارکرد آن زمینه اجرای آن به صورت مجازی فراهم شود.
این طرح به منظور حفظ ارتباط دانشجویان با دانشگاه و افزایش روحیه امید و خوداتکایی و تاکید بر دو اصل خودمراقبتی و دیگر مراقبتی و همچنین دستیابی بر یک اجماع ملی مقابله با کرونا اجرایی خواهد شد؛ بنابراین باید تمهیدات لازم برای برگزاری هفته فرهنگ دانشگاهها تا پایان نیم سال جاری به عمل بیاید.
چهلمین جلسه کمیته انتخاب روسای دانشگاههای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و محمدمهدی طهرانچی بهصورت حضوری و حجتالاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بهصورت مجازی امروز در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه در خصوص مصوبات این جلسه اظهار داشت: در جلسه امروز کمیته، یازده نفر از روسای دانشگاههای کشور انتخاب شدند.
وی ادامه داد: بر اساس رأی اعضای کمیته دکتر شهرام حبیبزاده بهعنوان رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، دکتر محمد فتحی بهعنوان رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز و دکتر حمیدرضا خانکه بهعنوان رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انتخاب شدند.
حسن علیزاده افزود: این اقدام با توجه به درخواست نو دانشجویان، ارائه تسهیلات بیشتر و فراهم کردن بستر ادامه تحصیل برای آن دسته از دانشجویانی که توانایی پرداخت کامل شهریه خود را ندارند، انجام شده است.
وی به دیگر وامهای شهریه دانشگاه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور در تمامی مقاطع تحصیلی علاوه بر وام صندوق رفاه وزارت علوم، از وام قرض الحسنه تا سقف ۲۰ میلیون تومان با کارمزد یک و چهار دهم درصد و همچنین کالاکارت برای خرید تجهیزات آموزشی الکترونیکی نظیر گوشی هوشمند و تبلت برخوردار خواهند بود که با کمک تسهیلات وام میتوانند حتی از بدو ورود به دانشگاه، کل شهریه تحصیلی خود را پرداخت و اقساط آن را به بانکها پرداخت کنند.
گفتنی است، ثبت نام غیرحضوری پذیرفته شدگان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تا ۲۱ آبان ماه تمدید شد و پذیرفته شدگان لازم است در زمان مقرر، با مراجعه به سیستم گلستان به نشانی reg.pnu.ac.ir تصویر مدارک شامل؛ صفحه اول و توضیحات شناسنامه، تصویر پشت و روی کارت ملی، مدرک کارشناسی (دارندگان مدرک کارشناسی ناپیوسته باید مدرک کاردانی نیز ارائه دهند) و مدرک مشخص کننده نظام وظیفه ویژه آقایان را بارگذاری کنند.