آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۸۷۹۸
یادداشت دانشجویی |

جرم ساده‌زیستی

در دنیای امروز استفاده از کلمه ساده و ساده زیست شاید جرم محسوب نشود؛ اما اگر جایی مطرح بشود که می‌خواهی ساده زندگی کنی، برچسب دیوانگی یا جو گیر بودن را خواهید دید.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کول؛ در دنیایی که هر فرد با یک دوربین ویک گوشی در حال ارائه یک الگو و سبک زندگی است،ریشه پراکندن عقاید تجمل و مد دور از ذهن نیست. سبک زندگی که هیج درد و رنجی در آن دیده نمی شود و همیشه روی خوش زندگی نمایان است. سبک زندگی که از لحظه های خصوصی و حریم شخصی هم نمی گذرد‌.

 

این چنین یک الگو برای نسل جوان تعریف میشود.  الگوی زندگی مرفه و بی دردسر ،خیلی شیک و با کلاس به دور از تمام مشکلات موجود در زندگی های عادی! الگویی کیلومتر ها با الگوی ایرانی _اسلامی فاصله گرفته است‌. خلأ کار فرهنگی در زمینه سبک زندگی به شدت حس می شود.حالا هر آدم معمولی ای با یک دوربین دارد سبک زندگی خانواده هایمان را می سازد.


در دنیای پر زرق و برق امروز سخن گفتن از ساده زیستی جرات می‌خواهد. ساده در لغت یعنی ؛آسان، سهل، میسر ، بی آلایش، بی نقش و.....  در نگاه اول بسیاری از ما ساده زیستی را با زندگی فقیرانه اشتباه می‌گیریم و مفهوم آن را نادرست به‌جای هم استفاده می‌کنیم. با خود می‌اندیشیم که ساده زیستن، راحتی را از ما می‌گیرد و این شرایطی مطلوب نیست. از طرفی چون تمام هم‌وغممان در زندگی برای همین راحتی است، پس چرا آن را معاوضه کنیم؟  این موضوع به همان بحث همیشگی راحتی و رفاه برمی‌گردد.

آیا راحتی از امکانات زندگی می‌آید یا رفاه دلیل راحتی است؟  درواقع در این روش از زندگی قرار نیست که خود را از خوشی‌ها و لذت‌های زندگی محروم کنیم و ریاضت را با رضایت معاوضه کنیم. در ساده‌زیستی استفاده از وسایل کاملاً حذف نمی‌شود، بلکه برای داشتن آن انتخاب می‌کنیم.

ساده زیستی هیچ گاه به معنای ریاضت کشیدن نیست. در زندگی ساده،توجه به هدف اصلی زندگی ،آرامش بخشی که در قرآن کریم هم به آن اشاره شده است،مورد توجه قرار دارد. اسباب و وسایل و تجملات رنگی رنگی آسایش و آرامش را به همراه ندارد. نگاه معامله گرانه، نگاه اقتصادی و نگاه مادی بر خانواده، خانواده را از اصول خود دور می کند.

 

همان گونه که امروز برای مثال مهریه که از مهر گرفته شده را وسیله ای برای معامله قرار داده شده است. علاوه بر این رسم و رسومات اشتباه و غلط در برگزاری مراسمات چه بسا مانع ازدواج جوانان هم کفو شود. هنوز هم در بعضی از استان های کشور ما ،تماشا جهاز عروس یکی از واجبات است. خانه عروس به مثابه فروشگاهی است که اگر یک مارک از فلان چینی کم باشد ،زشت و نکوهیده است. هزینه های گزاف شب عروسی و جهاز مانع ازدواج بسیاری از جوانان است.

بحث خانواده به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهادهای جامعه تأثیر بزرگی در سرنوشت کشور دارد میتوان گفت: نوع نگاه خانواده و تغییر نگرش به جوامع مختلف و همچنین شرایط روز جوامع در بحث خانواده باید مورد توجه قرار گیرد و با توجه به جایگاه و اهمیت نقش خانواده در سرنوشت کشور این موضوع اهمیت دو چندان پیدا می‌کند.


بحث فرهنگی در خانواده باید بیش از مباحث اجتماعی و اقتصادی و موارد دیگر مورد توجه قرار گیرد. باید نگرش امروز خانواده تغییر پیدا کند تا روزی مانند دنیای امروز غرب دختران ما آرزوی داشتن یک خانواده گرم را نداشته باشند. ساده‌زیستی، یکی از موضوعاتی است که در زندگی فردی و اجتماعی و مادی و معنوی انسان تاثیر بسزایی دارد. از نظر فرهنگ دینی ساده‌زیستی یکی از ارزش‌های متعالی به حساب می‌آید.


نهادینه شدن ساده‌زیستی در جامعه به عنوان یکی از ارزش‌های اخلاقی، نیاز به فراهم شدن بستر و زمینه مناسب دارد. فطرت انسان‌ها به سمت و سوی خوبی‌ها گرایش دارد، پس مهم آن است که ساده‌زیستی به عنوان یک ارزش معرفی گردد. دستگاه‌های تبلیغاتی به ویژه صدا و سیما با ساخت برنامه‌های گوناگون می‌توانند ساده‌زیستی را در جامعه به عنوان یک فرهنگ ترویج کنند و مردم را به تهاجم فرهنگی که در جهت دگرگونی ارزش‌ها قدم بر می‌دارد، متوجه سازند.برنامه هایی از قبیل زمینه سازی برای تسهیل شرایط ازدواج جوانان و برخی اقدام‌هایی که رسانه ملی در این زمینه می‌تواند انجام دهد مثل فرهنگ‌سازی برای کاستن سطح توقع جوانان و خانواده‌های آنان، پرهیز از نشان دادن بی‌دلیلِ خانه‌ها و زندگی‌های اشرافی و پرتجمل در برنامه‌های نمایشی، پرهیز از به تصویر کشیدن زندگی زوج‌های جوانی که برخلاف بسیاری از همسران جوان، نخستین روزهای ازدواج خود را در کمال رفاه و آسایش و بی‌هیچ نگرانی مالی تجربه می‌کنند، ترویج قناعت و ساده‌زیستی و دوری از زیاده‌خواهی و تجمل‌گرایی، با بهره‌گیری از قالب‌های اثرگذاری همچون فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی، برگزاری نشست‌های کارشناسی درباره دلایل و زمینه‌های بالا رفتن سن ازدواج، برگزاری نشست‌های کارشناسی درباره پیامدهای بالا رفتن سن ازدواج. 

در پایان به اهمیت و ضرورت ساده زیستی از بیانات رهبر معظم انقلاب میپردازیم.ایشان می‌فرمایند: در همه امور زندگی‌تان، سادگی را رعایت کنید. اولش هم از همین مراسم ازدواج است، از این جا شروع می شود. اگر ساده برگزار کردید، قدم بعدی اش هم می شود ساده و الا شما که رفتید آن مجلس کذایی، مثل اعیان و اشرافهای زمان طاغوت را درست کردید، بعد دیگر نمی توانید بروید توی خانه کوچکی، مثلاً با وسایل مختصری زندگی کنید. این جور نمی شود. دیگر چون خراب شده و از دست رفته است. از اول، پایه زندگی را براساس سادگی و ساده زیستی بگذارید تا زندگی بر خودتان، بر کسانتان و بر مردم جامعه ان شاءالله آسان شود.

 

فاطمه کول - کارشناسی مامایی و عضو انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار