رئیس دانشگاه آزاد جزئیات افزایش شهریه رشته روانشناسی بالینی را اعلام کرد و گفت: تکمیل ظرفیت مقطع ارشد به زودی اعلام و انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «تهران ۲۰» درباره نارضایتی دانشجویان ارشد رشته روانشناسی بالینی نسبت به افزایش شهریه بیان کرد: در دوره جدید دانشگاه آزاد از گسترش کمی به کیفیت و کارآمدی رو آوردهایم و در دو حوزه روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت تحولاتی را داشتیم از ساماندهی دروس و توجه به سبک زندگی اسلامی ایرانی تا ارتقای کمی و کیفی آموزشهای عملی و تاسیس کلینیکهای روانشناسی سلامت و بالینی برای دانشجویان.
علت افزایش شهریه رشته روانشناسی بالینی طهرانچی گفت: در سرفصلی که برای دوره دکترای روانشناسی بالینی اجرا میشد واحد عملی نداشتیم و لذا این موضوع را به ۶۴۰ ساعت ارتقا دادیم؛ بنابراین هرگز بحث تغییر رشته از حوزه انسانی به پزشکی نیست و این بحث داخلی دانشگاه آزاد است که روانشناسی بالینی و سلامت را در حوزه علوم سلامت دستهبندی کردیم.
رییس دانشگاه آزاد توضیح داد: روانشناسی بالینی به عنوان یک کار بین رشتهای، چون با سلامت مردم در ارتباط است در مقطع ارشد به زیرگروه پزشکی برده شده و علاوه بر آنکه کارورزی آنها از ۶۸ ساعت به ۲۴۰ ساعت ارتقا داده شده ۳۶۰ ساعت نیز برای دروس عملی اختصاص یافته است لذا شهریه دانشجویان از ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده یعنی برای این تعداد واحد تازه برنامهریزی شده یک میلیون تومان شهریه، افزایش یافته و اگر بر مبنای قیمت تمام شده شهریه را لحاظ میکردیم دانشجویان باید حدود ۹ میلیون تومان پرداخت میکردند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا باید برای واحدهای عملی که در روزهای کرونایی برگزار نمیشوند شهریه پرداخت، افزود: این موضوع تنها برای دانشگاه آزاد نیست و دانشگاههای دولتی نیز با این مشکل مواجه هستند. برنامهریزیهای ما برای یک روز و دو روز نیست و امیدواریم با رعایت مردم و درایت مسئولان شرایطی فراهم شود که دورههای کارورزی را بتوانیم برگزار کنیم.
شهریه واحدهای عملی درصورت برگزار نشدن کلاسها در حساب دانشجویان میماند طهرانچی اظهار داشت: درحال حاضر دانشجویان هزینه شهریه ثابت را پرداخت میکنند و هزینه دورههای کارورزی برای زمانی است که آنها این واحد را اخذ و بگذرانند درواقع فعلا شهریه واحدهای متغیر را دریافت نمیکنیم. ترم گذشته در تابستان این شرایط فراهم شد و در گروههای تفکیک شده دورهها را برگزار کردیم. این روزها نمیتوان قاعده کلی را برای همه شهرها بصورت یکسان بیان کرد؛ اما اگر تا پایان ترم نتوانیم در شهری واحدهای عملی را برگزار کنیم نه واحد درسی و نه شهریه آن به پای دانشجویان نوشته نمیشود.
وی درباره گلایه برخی از دانشجویان مبنی بر افزایش شهریه بیش از ۳۰ درصد تعیین شده، عنوان کرد: اگر دانشجویان به مواردی برخورد کردند که مجموع شهریه ثابت و متغیر آنها ۳۰ درصد و حتی بیشتر افزایش پیدا کرده است، حتما این موضوع را با دانشگاه آزاد در میان گذارند، چون این مسئله درست نیست.
شفافیت مالی دانشگاه آزاد تا پایان سال از طریق سامانه آموزشیار طهرانچی گفت: سرفصلهای جدید رشته روانشناسی بالینی در سامانه آموزشیار وارد شده است و واحدها نمیتوانند خارج از آن عمل کنند.
وی گفت: با راهاندازی سامانه آموزشیار اطلاعات ۵۰۰ واحد آموزشی ما یکپارچه و دردسترس خواهد بود و این سامانه بستری شده است که تا پایان سال بتوانیم اطلاعات آموزشی و مالی مربوط به شهریه و ترازنامههای مالی دانشگاه را در سایت دانشگاه شفافسازی کنیم.
وادانا و مشکلاتش وی شکایتهای زیاد از سامانه وادانا را غیرمنصفانه دانست و گفت: سال گذشته در سامانه وادانا تا ۲۵۰ هزار کلاس در هفته برگذار شد و دانشگاه آزاد اسلامی جزو موفقترینها در این زمینه بود. گاهی دانشجویان سهلانگاری میکنند و اشتباهات خود را نمیبینند؛ مثلا دانشجویانی که کد ملی خود را در زمان ثبتنام اشتباه داده باشند در ورود به سامانه دچار مشکل میشوند.
شروع رسمی کلاسهای نودانشجویان از هفته آینده طهرانچی گفت: تاخیر در برگزاری کنکور، برنامهریزیها را مختل کرد و ۳۰۰ هزار دانشجوی جدید تازه در نیمه دوم آبان ماه به جمع ما پیوستند و تازه از هفته آینده کلاسهای آموزشیشان آغاز میشود.
رییس دانشگاه آزاد تصریح کرد: از ۱۸ بهمن ماه امتحانات این ترم تحصیلی را آغاز میکنیم، چون طبق نظام آموزشی مصوب ۱۲ واحد مستمر و ۴ هفته کمکی اساتید را حتما خواهیم داشت.
دلیل اخذ شهریه از دانشجویان انترنی بیمارستانهای خدمترسان به بیماران کرونایی رییس دانشگاه آزاد با اشاره به اخذ شهریه از انترنهایی که در بیمارستانها مشغول خدمترسانی به بیماران کرونایی هستند، بیان کرد: بیمارستانهای دانشگاه آزاد در شرایط کرونا جز زیان چیز دیگری را برای ما ندارند، چون بیماران کرونایی پذیرش میشوند و درحال عادی پذیرش بیمار ندارد. هزینه بیماران کرونایی را وزارت بهداشت به بیمارستانهای دانشگاه آزاد نمیدهد و مخارج این بیمارستانها از شهریه دانشجویان تامین میشود.
وی ادامه داد: ۴۰ درصد پرستارانی که به بیماران کرونایی کشور خدمترسانی میکنند در دانشگاه آزاد تربیت شدند و خیلی از شهدای مدافع سلامت دانشآموختگان دانشگاه آزاد بودند لذا دانشگاه آزاد بازوی کمک به نظام سلامت است و باید قدری مهربانتر با ما برخورد شود.
درخواست دانشجویان برای شرکت در آزمون زبان بعد از برای برگزاری جلسه دفاع طهرانچی درباره درخواست دانشجویان برای اجازه برگزاری جلسه دفاع بدون شرکت در آزمون زبان اظهار داشت: دانشجویانی که به این مرحله رسیدند افرادی هستند که در زمان آزمون جامع درخواست کردند آزمون EPT را به تاخیر بیندازید و اجازه دهید با یک زمینهای از این مرحله شویم، چون درواقع دانشجو نباید بدون آزمون زبان وارد مرحله تحقیق شود. در آن زمان با این درخواست موافقت کردیم و حال مجدد درخواست دارند که بدون آزمون از این مرحله نیز گذر کنند، اگر این شرایط ادامه داشته باشد حتما تدبیری خواهد شد.
گلایهمندی کارکنان دانشگاه آزاد از پرداخت حقوق و مزایا رییس دانشگاه آزاد بیان کرد: شرایط اقتصادی کشور در یکسال گذشته بدون کنترل از دست خارج شده است با این وجود ۱۵ درصد افزایش حقوق را اعمال کردهایم و در حال تدابیری هستیم که روند پرداخت حقوق بهتر شود، چون نمیتوانیم شهریهها را یکباره افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه حقوق معوق نداریم و در برخی از واحدها که با تاخیر حقوقها را پرداخت کردند از تهران جبران میکنیم، گفت: از سازمان مدیریت خواستاریم که تمام کارکنان کشور را کارکنان مردم بدانند، وقتی برای اعضای هیئت علمی، کارکنان و بازنشستگان دولت وعدهای میدهند و افزایشها را منظور میکنند حداقل طلبهای ما را نیز تامین کنند تا بتوانیم برای افزایش حقوق کارکنان خود نیز اقدام کنیم.
تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد طهرانچی درباره برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت توضیح داد: مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای گسترش است که به زودی تکمیل ظرفیت را برای مقطع ارشد برگزار کنیم، ۶۵ هزار دانشجوی ارشد گرفتیم که تا ۱۴۰ هزار ظرفیت موجود هنوز میتوانیم دانشجو بگیریم.
تعداد پرسنل دانشگاه آزاد به دانشجویان ۱ به ۱۰ است رییس دانشگاه آزاد با اشاره به واحدهای زیانده عنوان کرد: از سال ۹۳ که یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو داشتیم به یک میلیون جمعیت در سال گذشته رسیدیم و امسال خبر خوبی است که جمعیت دانشجویی ما مجدد مثبت شده است. برمبنای ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد در سال ۹۳، حدود ۵۸ هزار پرسنل جذب شدند و درحال حاضر بار سنگینی است و اجازه نمیدهد که واحدهای دانشگاه به سوددهی برسند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد از شرایط بحران مالی گذر کرده است، تصریح کرد: امروز در برخی از واحدها به ازای هر ۱۰ دانشجو یک کارمند داریم. البته امسال جمعیت دانشجویی دانشگاه مثبت شده است و از طرف دیگر روند بازخریدی و بازنشستگی را درحال پیگیری هستیم تا این روند متوقف شود.