عضو هیئت علمی گروه شیمی کاربردی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: پژوهشگران این دانشگاه موفق به بومی سازی تجهیزات فتوراکتورهای آزمایشگاهی و منابع تغذیه الکتریکی فتوراکتورها با هدف تصفیه آب شدند.
على اکبر زینتی زاده، عضو هیات علمی گروه شیمی کاربردی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزارى دانشجو، از بومی سازی تجهیزات فتوراکتورهای آزمایشگاهی، منبع تابشی شبیه ساز نور خورشید و منابع تغذیه الکتریکی فتوراکتورها با هدف تصفیه آب توسط پژوهشگران این دانشگاه خبر داد.
عضو هیات علمی گروه شیمی کاربردی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: با طراحی و ساخت فتوراکتورهای متعدد در مقیاس آزمایشگاهی که نمونه داخلی ندارند به دنبال تسهیل دسترسی به توسعه همکاریهای بین دانشگاهی، آماده سازی زیرساخت مناسب جهت ایجاد کارگروه تخصصی در زمینه گسترش علوم مرتبط و انجام مطالعات بهینه سازی و افزایش مقیاس فرآیندهای فتوکاتالیستی تصفیه آب و پساب هستیم.
موسس آزمایشگاه ارائه خدمات نوین فتوکاتالیستی در کرمانشاه افزود: یکی از اهداف بلندمدت این مجموعه، علاوه بر ارائه خدمات تخصصی در این زمینه و فراهم کردن بستر لازم برای توسعه همکاریهای بین دانشگاهی، آماده سازی زیرساخت مناسب جهت ایجاد کارگروه تخصصی در زمینه گسترش علوم مرتبط و انجام مطالعات بهینه سازی و افزایش مقیاس فرآیندهای فتوکاتالیستی تصفیه آب و پساب در دانشگاه رازی است.
زینتی زاده ادامه داد: این آزمایشگاه تا به حال با طراحی و ساخت فتوراکتورهای متعدد در مقیاس آزمایشگاهی که نمونه داخلی ندارند، توانسته مسیر دسترسی به این هدف بزرگ را هموار کند. یکی از اهداف این آزمایشگاه، معرفی پتانسیل انرژی تجدیدپذیر در حفاظت از محیط زیست است که طی سالهای اخیر با شرکت در نمایشگاههای تخصصی موفق به جلب توجه پژوهشگران جوان به مطالعه و کاربرد این روشهای تصفیه نوین شده ایم.
وى افزود: در این راستا با تاسیس گروه پژوهشی فرآیندهای فتوکاتالیستی تصفیه آب و پساب، به عنوان یکی از گروههای پژوهشی مرکز تحقیقات محیط زیست، سعى داریم که بتوانیم در بومی سازی و گسترش این فناوری در کشور گامی موثر برداریم.
عضو هیات علمی گروه شیمی کاربردی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: طراحی و ساخت فتوراکتورهای آزمایشگاهی، طراحی و ساخت منبع تابشی شبیه ساز نور خورشید، طراحی و ساخت منابع تغذیه الکتریکی فتوراکتورها، سنتز و شناسایی انواع فتو کاتالیستهای فعال در نور مریی و ماورابنفش از اقدامات انجام شده در این آزمایشگاه است که توسط هومن رضایی، پژوهشگر مرکز تحقیقات محیط زیست و دانشجوی دکتری رشته شیمی کاربردی دانشگاه رازی انجام شده است. این تجهیزات به ما کمک میکنند تا از طریق انرژی نور خورشید، تحت شرایط کنترل شده آب را تصفیه کنیم.
وى اظهار کرد: ارائه خدمات تخصصی در زمینه بررسی خواص نوری و عملکردی فتوکاتالیست ها، بررسی توانایی گندزدایی نوری فتوکاتالیست ها، ارائه مشاور تخصصی با اهداف کاربردی استفاده از نور خورشید در تصفیه پسابهای خاص و مطالعات افزایش مقیاس فتوراکتورهای آزمایشگاهی، از جمله خدمات قابل ارائه در این آزمایشگاه هستند.