فناوران پارک علم و فناوری استان قزوین و دانشگاه علوم پزشکی قزوین موفق به دستیابی به دانش فنی تولید داروی آیورمکتین در داخل کشور شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پارک علم و فناوری قزوین، فناوران این پارک و دانشگاه علوم پزشکی قزوین موفق به دستیابی به دانش فنی تولید داروی آیورمکتین در داخل کشور شدند و پس از طی مراحل علمی و کسب مجوزات لازم، با همکاری شرکت داروسازی البرزدارو اقدام به تولید اولیه این دارو کردند.
مطالعات کار آزمایی بالینی دارو با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر روی بیماران مبتلا به کووید -۱۹ در ۵ بیمارستان استانهای قزوین و خوزستان انجام شد و نتایج این طرح موید اثربخشی چشمگیر این دارو در کاهش مدت زمان بستری، کوتاه کردن زمان نیاز به اکسیژن کمکی، بهبود فاکتورهای خونی و همچنین کاهش بسیار چشمگیر میزان مرگ و میر بوده است. این دارو از طریق مهار اتصال پروتئینهای ویروس به گیرنده ACE۲، مهار کمپلکس ایمپورتین و در نتیجه حفظ ایمنی سلولی، مهار آنزیم RDRP و HELICASE و در نتیجه مهار تکثیر ویروس اثر ضد ویروسی خود را اعمال میکند.
مطالعات اثر پیشگیرانه این دارو بر ابتلا به بیماری کووید -۱۹ و نیز اثر ایمونومدولاتوری آن در حال انجام است و تا این لحظه اثربخشی بسیار خوبی بخصوص در بیماران سرپایی از خود نشان داده است.
همچنین این دارو موفق به اخذ مجوزات سازمان غذا و دارو کل کشور شده و مقدمات تولید آن در شرکت داروسازی البرز دارو فراهم گردیده است و به زودی در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است در حال حاضر این دارو در کمیته علمی ستاد ملی کرونای کشور ارائه شده و در انتظار تأیید نهایی جهت پیوستن به پروتکل درمانی کشور توسط این ستاد میباشد.