مدیرعامل یک شرکت فناور گفت که سعی داریم در آینده با دانشجویان حوزههای مکانیک، الکترونیک و تجهیزات پزشکی همکاری کنیم تا خیلی زود آنها را از طریق کمک در تولید به صنعت وصل و از سوی دیگر آنها را سهامدار محصول کنیم.
مدیرعامل شرکت فنی مهندسی اندیشه گستر خوارزمی در گفتگو خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در مورد این شرکت میگوید: این شرکت از سال گذشته در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر شده و کار خود را به طور رسمی شروع کرده است. اولین محصول ما با برند سینا اسپلینت (آتل فرمپذیر و چند کاره) است. از مزایای این محصول که پیش از بومیسازی در آمریکا تولید و عرضه شده، میتوان به سهولت در استفاده اشاره کرد که دشواریهای فایبر و گچ به دلیل عدم استفاده از آب ندارد و نه تنها استحکام بالاتری دارد، بلکه برعکس گچ، خاصیت تغییر حالت و فرمپذیری دارد. یعنی به هر شکلی درمیآید و مشخصه دیگر آن این است که بسیار سبک است. به طوری که هر ۹۰ سانت آن فقط ۱۲۰ گرم وزن دارد. این آتل برای بستهبندی رول میشود و به همین دلیل به راحتی در کیف تیمهای امداد و نجات جا میشود. ویژگی دیگر آتل فرمپذیر ما این است که برای شکستگی تمام اعضای بدن کاربرد دارد.
سینا خوارزمی میافزاید: مشخصه مهم دیگر این آتل، قابلیت آن در تصویربرداری با اشعه ایکس است. به این معنا که برعکس گچ و فایبر، حتی مصدوم بعد از عمل جراحی و آتلبندی نیز میتواند از عضو شکسته خود تصویربرداری با اشعه ایکس انجام دهد و پزشک معالج هر زمانی که نیاز باشد، میتواند با عکسهای رادیولوژی شرایط عضو شکسته را بازبینی کند. این محصول در همان سطح و کیفیت نسبت به نمونه آمریکایی تولید میشود، ولی از نظر قیمتی خیلی پایینتر از آن است. نمونه آمریکایی آن ۲۰ دلار و محصول ما فقط چهار دلار قیمت دارد.
خوارزمی در مورد برنامههای آینده شرکتش میگوید: قصد داریم سبد محصولاتی از تجهیزات پزشکی در حوزههای امدادی و درمانی تولید کنیم. با توجه به اینکه در بخشهای نظامی مانند مرزبانیها تلفات وجود دارد، میخواهیم تجهیزات نویی را همانند شریانبند، انواع آتلها و هدبندهای گرمایشی در کشور تولید کنیم که هم در حوزه درمان و هم در امداد و نجات و بخصوص حوزه نظامی کاربرد دارند. این محصولات از سادهترین آنها شروع میشود تا تجهیزات هایتک و برای تولید این محصولات نیز قصد داریم از دانشجویان و افراد خلاق کمک بگیریم.
وی با اشاره به اینکه محصولی به نام «الکترولب» در دست تولید در زمینه الکترونیک و مکانیکال دارند، میگوید: این محصول با همکاری اقای مهندس کمالی دانش آموخته رشته مکاترونیک دانشگاه خواجه نصیر شروع و در نهایت به محصول اولیه نیز رسیده است. با شیوع کرونا در کشور و آنلاین شدن آموزش دانشآموزان تصمیم گرفتیم که کیتهای الکترونیک آموزشی تولید کنیم که تا یکی دو ماه آینده به بازار میآید. در واقع هدف ما از ساخت این کیتها، بالا بردن امنیت آزمایشهای خانگی و همچنین کیفیت آموزش است. به طور مثال، در گذشته دانشآموزان کیتهایی را خریداری میکردند که مجبور بودند با هویه و برق شهری با آنها کار کنند، اما محصول جدید ما نیازی به هیچ کدام از اینها ندارد و از این لحاظ ایمنی بسیار بالایی دارد. از این رو، سن استفاده از این کیتها به ۱۳ سال رسیده است. این محصول کتابچه راهنما دارد و دانشآموزان میتوانند نزدیک به ۳۰ آزمایش را با آن انجام دهند و مخصوصا در دانشآموزان دبیرستانی فهم الکترونیک خود را بالا ببرند.
وی میافزاید: در واقع این محصول هم وسیله سرگرمی است و هم به استعدادیابی دانشآموزان و تشخیص علاقهمندیهایشان کمک میکند. به غیر از این محصول چشمانداز ما در این است که سبد محصولاتی در این زمینه تولید کنیم تا هم بحث تولید و هم بحث آموزش را با هم تلفیق کنیم. به طور مثال، هدف ما تولید و آموزش در زمینه اینترنت اشیاء یا IOT است، زیرا این حوزه در آیندهای نزدیک کاربردهای فراوانی خواهد داشت و با این کار قصد داریم که ذهن دانشآموزان را با این حوزه نیز آشنا کنیم.
خوارزمی با اشاره به اینکه شرکتش در آینده نزدیک وارد حوزه مکانیکال نیز خواهد شد، میگوید: با همکاری مهندس عباسی، فارغالتحصیلان دانشگاه تهران، روی اتصالات بدون جوش لولههای مسی کار میکنیم که این اتصالات در صنایع نظامی، هوا-فضا و صنایع خانگی مانند یخچالسازی و همچنین صنعت خودروسازی کاربرد بسیاری دارد. درخواست دانشبنیانی این محصول را دادهایم، نمونه اولیه آن را ساختهایم و منتظریم تا آن را به تولید انبوه برسانیم. با این حال، چشمانداز ما در این حوزه نیز کار روی اتصالات بدون جوش لولههای نفتی است.
وی میافزاید: هدف اصلی ما این است که بتوانیم به صورت مشارکتی با دانشجویان حوزه مکانیک، الکترونیک و تجهیزات پزشکی همکاری کنیم و به نوعی آنها را سهامدار محصول خودشان کنیم. با این کار میتوانیم دانشجویان را در همان زمان دانشجویی به صنعت وصل کنیم.
مدیرعامل شرکت اندیشه گستر خوارزمی در مورد چالشها و مشکلات این شرکت میگوید: مشکل اساسی ما پول و سرمایه و نوع قراردادهای سرمایهگذاری است. اصولا سرمایهگذارانی که وارد حوزه کاری میشوند، فقط در سود شریک هستند و در صورت شکست، خیلی در کنار شرکت فناور قرار نمیگیرند. این امر موجب احتیاط بیشتر و در نتیجه کند شدن روند توسعه میشود. با وجود ناپایداری اقتصاد و همچنین شرایط بحرانی مانند شیوع کرونا این نگرانیها بیشتر از پیش ما را محتاطتر میکند.
وی چالش بعدی شرکتش را ورود به بازار میداند و میگوید: بازارهای مختلف به ویژه تجهیزات پزشکی، هنوز یک بازار سنتی مانده و بهروز نیست و به غیر از این نیز لابیهایی وجود دارد که موجب میشود ورود به بازار کار خیلی سختی بشود.
وی همچنین میافزاید: شاید نگاه رسانه تولید و جهش تولید باشد، ولی در عمل در جامعه هیچ حمایتی از تولید داخلی نمیشود و خیلیها ترجیح میدهند که پول نقد به چینیها بدهند و محصولات آنها را خریداری کنند تا از محصولات ما حمایت کنند.
سینا خوارزمی به کسبوکارهای نوپا توصیه میکند: اول از همه بازار را بسنجند و تحقیقات میدانی از بازار هدفشان داشته باشند و به سرچ در گوگل و شنیدههایشان بسنده نکنند. ممکن است یک محصول خیلی عالی باشد، ولی فروش آن کار بسیار سختی باشد، پس باید سعی کنند اول از ورود به بازار شروع کنند و بعد محصول تولید کنند.