به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در آغاز این نشست، حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاشهای وافر سازمان صداوسیما در عرصه فرهنگی کشور و جنگ رسانهای - فرهنگی نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم با مفاهمه و تعامل بهتر بتوانیم در مقابل این جنگ بزرگ رسانهای – فرهنگی با قدرت بایستیم.
وی ادامه داد: قطعاً کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم و سازمان صداوسیما با همکاری و تعامل بیشتر میتوانند سدی محکم در برابر جنگ روانی، تبلیغاتی و رسانهای دشمن ایجاد کنند. این اراده در میان دو طرف وجود دارد تا همکاریهای بیشتری را شاهد باشیم.
علی عسکری، رئیس رسانه ملی نیز در این نشست با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) به مقوله فرهنگ در کنار اقتصاد در بیانیه گام دوم انقلاب تصریح کرد: چنین تأکیدی جایگاه ویژه فرهنگ در این برهه را نشان میدهد و ما در همه برنامههایمان تأکیدات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب را موردتوجه قرار دادهایم.
رئیس سازمان صداوسیما خدمت به مردم را وظیفه و افتخار رسانه ملی دانست و گفت: یکی از مشترکات ما و کمیسیون فرهنگی مجلس آن است که برای صیانت از فرهنگ و هویت ملت ایران تلاش میکنیم و امیدوارم این جلسه بتواند هماهنگی و همافزاییهای ما را بیشتر کند.
علی عسکری با بیان اینکه دشمن به این نتیجه رسیده است که هیچگاه از طریق جنگ و تقابل نظامیبا ملت و نظام جمهوری اسلامیبه نتیجه نمیرسد، گفت: به همین علت آنها همه هموغم خود را به جنگ فرهنگی اختصاص دادهاند که خطالرأس آن جنگ رسانهای است. ما هماکنون در یک جنگ فرهنگی تاریخی هستیم و باید میدان این جنگ را بهخوبی بشناسیم.
رئیس رسانه ملی به هجمه فرهنگی دشمنان از طریق شبکههای ماهوارهای فارسیزبان اشاره کرد و گفت: عملیات روانی دشمن کاملاً پیچیده و پنهان پیگیری میشود و ما باید در کنار هم در مقابل این حرکت بایستیم.
وی با تأکید بر اینکه فضای مجازی یکی از دیگر راههای دشمن برای هجمه فرهنگی است، تصریح کرد: فضای مجازی امروز برای ما هم فرصت است و هم تهدید و باید با قانونمند کردن آن مانند همهجای دنیا، از فرصتهای آن بیشتر و بهتر استفاده کنیم و نقش مجلس در این زمینه و در رأس آن، کمیسیون فرهنگی بسیار مهم است.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه با وجود همه هجمه فرهنگی و عملیات روانی دشمنان، صداوسیما در رأس اعتماد مردم قرار دارد، افزود: آخرین نظرسنجیها نشان میدهد که رسانه ملی جایگاه ویژهای میان مردم هم از منظر اعتماد عمومی و هم میزان مراجعه و علاقهمندی قرار دارد.
وی افزود: البته باید با تلاش و سرعت بیشتر به سمت نقطه مطلوب حرکت کرد و این مستلزم همکاری و همافزایی با شما در کمیسیون فرهنگی مجلس و دیگر نخبگان فرهنگی دانشگاهی است.
رئیس سازمان صداوسیما تهدیدات امروز علیه جمهوری اسلامی را رسانه-پایه دانست و افزود: در همین چند سال اخیر تلاش ویژه دشمن را برای بر هم ریختن افکار عمومی و مخدوش کردن امنیت ملی از طریق رسانهها شاهد بودهایم و اگر صداوسیما نقش آگاهیبخش و آرامشدهنده خود را ایفا نمیکرد، قطعاً با شرایط سختتری روبرو میشدیم و این حکایت از اهمیت رسانه و تهدیدات رسانه-پایه دارد.
وی ادامه داد: ما با تمام تلاش و توان ایستادهایم تا مرجعیت رسانه را حفظ کنیم و این ایستادگی ما، ایستا نیست، بلکه پویاست و باقدرت روبهجلو حرکت میکنیم.
بعد از صحبتهای رئیس رسانه ملی، اعضای کمیسیون فرهنگی که در جلسه حاضر بودند، به بیان نظرها، دیدگاهها، انتقادها و پیشنهادهای خود پرداختند. استفاده از ظرفیت نیروهای پرورشیافته در سازمان صداوسیما و رها نکردن آنها؛ رعایت دقیقتر حجاب و حدود شرعی در ظاهر و کلام مجریان، بازیگران و دیگر هنرمندان صداوسیما؛ تشکر از ایستادگی سازمان صداوسیما در عرصه سخت رسانهای امروز؛ نظارت دقیقتر بر محتوای برنامهها؛ توجه به سرمایه انسانی کارآمد، جوان، متعهد و متخصص؛ تغییر نگاه در عرصه برنامهسازی؛ ضرورت استقلال مالی سازمان صداوسیما و نقش مجلس در این زمینه؛ فراهم کردن زیرساخت نظارت بر عرصه صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی از سوی سازمان صداوسیما؛ برگزاری نشستهای نقد و نظر مردمی درباره برنامههای مختلف رسانه ملی؛ توجه ویژه به پاسداشت زبان فارسی بهویژه در تبلیغات بازرگانی، اهمیت شبکههای برونمرزی و همافزایی مجلس و دولت برای تأمین بودجه این شبکهها؛ قدردانی از ساخت مجموعههای تلویزیونی متنوع و با موضوع روز و بهویژه مجموعههای تلویزیونی امنیتی همچون «گاندو» و «خانه امن»؛ تلاش برای گسترش پوشش رادیویی و تلویزیونی در اقصی نقاط کشور؛ پررنگ کردن فضای معنوی و دعا و نیایش بهویژه در شرایط کرونایی؛ تقویت رابطه علما با مردم در شرایط فعلی با توجه به محدودیتهای بهداشتی از طریق برنامههای تلویزیونی؛ تجهیز بیشتر مراکز صداوسیمای استانی؛ توجه بیشتر به تبیین مسائل مختلف برای جوانان؛ در اولویت قرار دادن برنامههای انقلابی؛ توجه بیشتر به شبکههای رادیویی و استانی، فرهنگسازی در زمینه ترغیب فرزند آوری؛ تقویت فضای تعامل با کمیسیون فرهنگی مجلس؛ تقویت برنامههای طنز تلویزیون و جلوگیری از ساخت مجموعههای تلویزیونی طنز سطح پایین؛ مدیریت دقیق چهرههای شاخص و شناختهشده؛ قدردانی از رشد کیفی برنامههای استانی و تنوع قومیتی آن؛ همافزایی صداوسیما و مجلس برای حمایت از دو طرح بزرگنمایشی «سلمان» و «حضرت موسی»؛ اولویت دادن به تخصص نمایندهها در دعوت آنها به برنامههای تلویزیونی؛ پیگیری مستمر برای اجرای قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اختصاص هفتدهم درصد بودجه به سازمان صداوسیما؛ تصویب قانون برای سریالهای نمایش خانگی با اولویت نظارتی صداوسیما؛ ساماندهی قانون VOD ها؛ تنظیم قانون به روز شده اداره صداوسیما با تعامل رسانه ملی و قدردانی از عملکرد در خور سازمان صداوسیما در مدت همهگیری کرونا از محورهای نظرات مطرحشده نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بود.
بعد از سخنان نمایندگان، تعدادی از معاونان رسانه ملی به پرسشها و ابهامات آنها پاسخ دادند. در پایان، رئیس سازمان صداوسیما نیز ضمن جمعبندی نظرات نمایندگان مجلس به برخی سؤالات و ابهامات مطرحشده در جلسه پاسخ گفت.