مدیر کل زندانهای استان تهران گفت: با توجه به گستردگی این استان و جمعیت آن که تنوع قومی، فرهنگی، اجتماعی، تحصیلاتی و شغلی زیادی دارند، لازم است فراخوان مربیان بازنشسته داوطلب همکاری صادر شود تا از تجارب آنان در امر حرفه آموزی و اشتغال به ویژه در ندامتگاه زنان استفاده شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدیر کل زندانهای استان تهران در جلسهای که با حضور مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان برگزار شده بود، اظهار داشت: با توجه به گستردگی این استان و جمعیت آن که تنوع قومی، فرهنگی، اجتماعی، تحصیلاتی و شغلی زیادی دارند، لازم است فراخوان مربیان بازنشسته داوطلب همکاری صادر شود تا از تجارب آنان در امر حرفه آموزی و اشتغال به ویژه در ندامتگاه زنان استفاده شود.
به منظور رفع مشکلات و ارائه راهکارهای قانونی، جلسه مشترک سه جانبه بین دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، ادارات کل آموزش فنی و حرفهای و زندانهای استان تهران برگزار گردید که مسئولان عالی این حوزه ها؛ به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در ابتدای این جلسه، مدیرکل زندانهای استان تهران، ضمن ارائه گزارشی از روند آموزش ویژه زندانیان گفت: در اجرای برنامههای متعالی اصلاحی و تربیتی سازمان زندانها که بر موضوع توانمندسازی زندانیان در زمان تحمل حبس و بازگشت سالم آنان به جامعه تأکید دارد، در حال حاضر ۲۰ رشته آموزشی صنایع دستی و چهار رشته آموزشی فنی و حرفهای در سطح زندانها برگزار میشود.
سیدحشمت اله حیات الغیب اظهار داشت: بحمدالله بخش خصوصی در دو حوزه زندانیان مرد و زن، اقدامات مناسبی انجام داده و کارگاههای اشتغال جدید، در داخل زندانها توسعه یافته، زندانیان مانند سابق در قبال کارشان دستمزد دریافت مینمایند.
وی تصریح کرد: ۴۶ باب کارگاه در زندانهای استان تهران احداث گردیده و تعدادی از زندانیان نیز با عنوان اشتغال نشسته در داخل اندرزگاهها مشغول به کار و تولید آثار هنری هستند.
حیات الغیب ادامه داد: بیش از یک هزار نفر از مددجویان نیز طی سال جاری در پورتال اداره کل فنی و حرفهای ثبت نام نموده اند، به دلیل حفظ سلامتی مددجویان و رعایت پروتکلهای بهداشتی، تعداد کمتری میتوانند در سر کلاسها حاضر شوند که امید است با پایان دوران کرونا، بتوان افراد بیشتری ثبت نام نمود.
همچنین در این جلسه، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری تهران، ضمن تقدیر از فعالیتهای انجام شده در بحث آموزش زندانیان استان به ویژه زنان گفت: زیرساختهای آموزشی مناسب از سوی اداره کل زندانهای استان تهران تأمین شده و فضاهای خوبی در اختیار قرار گرفته است.
شارقی همچنین اظهار داشت: دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، آمادگی دارد در خصوص تأمین مربی و همچنین جذب کارآفرینان و نیکوکاران، همکاری نموده، بحث آموزش شغلی زنان زندانی را گسترش دهد، زیرا این قشر از افراد، پس از آزادی در جامعه بیشتر در معرض آسیبهای اجتماعی هستند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان تهران نیز در ادامه ضمن سخنانی اظهار داشت: با توجه به احتمال آزادی زندانی، به منظور حمایت و کمک به اخذ سریعتر مدرک فنی و حرفه ای، از این پس، آزمون عملی در همان آخرین روز دوره آموزشی برگزار میشود و در آینده نزدیک نیز روند آزمون کتبی نیز به صورت آنلاین انجام خواهد شد تا زندانی پس از آزادی نیز بتواند از طریق فضای مجازی در آزمون کتبی شرکت نموده، گواهینامه پایان دوره را دریافت نماید.
نیرومند افزود: با توجه به وجود زمینههای لازم در کارگاههای اشتغال ندامتگاههای تابعه استان تهران و وجود زندانیان دارای مهارت در این کارگاه ها، با استفاده از ظرفیت قانونی، دورههای آموزشی مورد نیاز ندامتگاهها از طریق پورتال مربوطه تعریف و نسبت به برگزاری آزمون ویژه زندانیان اقدام خواهد شد.
شایان ذکر است در این جلسه، اسمعیلی معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای استان تهران نیز حضور داشت و در زمینه مشکلات و ارائه راهکارهای لازم بحث و گفتگو به عمل آمد و مصوبات جلسه به امضای طرفین برای اجرا در مهلت مقرر رسید.