دولت بنگلادش روند انتقال مسلمانان آواره روهینگیا از مرزهای این کشور با میانمار به یک جزیره دور افتاده در خلیج بنگال را آغاز کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مقامات بنگلادش روند انتقال هزاران پناهجوی مسلمان روهینگیا را به یک جزیره دور افتاده آغاز کردهاند.
براساس گزارش شبکه بی بی سی، این اقدام دولت بنگلادش در حالی صورت میگیرد که به گفته گروههای حقوق بشری برخلاف میل و رضایت پناهجویان روهینگیایی است.
براساس گزارش رویترز، بنگلاش تا روز جمعه ۱۶۰۰ نفر از این پناهجویان را به جزیره دور افتاده «باسان چار» در خلیج بنگال منتقل کرده است. گفته میشود این جزیره مستعد سیل است و هر ساله سیلهای ویرانگری این جزیره را در مینوردد.
خلیج بَنگال در بخش شمال شرقی اقیانوس هند قرار گرفته است.
مقامات بنگلادشی، اما میگویند همه افرادی که منتقل شدهاند به ما رضایت دادهاند که به این جزیره منتقل شوند.
با این حال شبکه بی بی سی میگوید که پناهجویان روهنیگیا در مرز بنگلادش میگویند که آنها بارها اعلام کردهاند که نمیخواهند به این جزیره دور افتاده منتقل شوند.
سازمان ملل نیز میگوید که درباره روند انتقال این پناهجویان به آنها اطلاعات کمی داده میشود و در جریان این موضوع قرار نگرفتهاند.
گروههای حقوق بشری میگویند که آنها نگران هستند که انتقال این افراد از مرز بنگلادش بر خلاف میل آنها صورت گرفته باشد.
«عبدالمومن» وزیرخارجه بنگلادش، اما مدعی است که دولت داکا هیچ کس را به اجبار به آنجا نمیبرد و این موضع را نیز حفظ خواهد کرد.
مسلمانان روهینگیا که ساکن مناطق غرب میانمار هستند سه سال پیش تحت خشونتهای بوداییان تندرو که مورد حمایت ارتش میانمار هستند از خانه و کاشانه خود رانده شده و به مرزهای بنگلادش پناه آوردند.
طبق تخمینهای سازمان ملل در جریان این خشونتها بیش از ۱۰ هزار نفرکشته و بیش از ۷۰۰ هزار نفر آواره شدند.
حکومت میانمار مسلمانان میانمار را شهروند این کشور حساب نمیکند و برای آنها هیچ حق اجتماعی و سیاسی قائل نیست.