به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ ایام شیوع بیماری کرونا رفت و آمدها و برگزاری دور همیهای ساده خانوادگی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.
بر اساس شواهد موجود افسردگی و کسلی و کاهش نشاط اجتماعی دستاورد شیوع بیماری کرونا طی ماههای اخیر بوده است و متاسفانه در صورت غفلت افراد این وضعیت روز به روز تشدید میشود.
به گفته روانشناسان و مشاوران خانواده، در شرایطی که روابط عاطفی سالمی در میان افراد یک جامعه وجود نداشته باشد، درگیری لفظی و فیزیکی میان آن گسترش پیدا میکند و به تبع چنین اتفاقاتی میزان نشاط اجتماعی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
قرنطینه خانگی و توصیه مردم در صورت نداشتن هر گونه کار ضروری به در خانه ماندن و عدم خروج از منزل، از ابتدای گسترش بیماری منحوس کرونا در جامعه مهمترین موضوعی است که اغلب کارشناسان و درمانگران حوزه بهداشت و درمان، برای حفظ سلامت به آن تاکید کردند.
دور کار شدن پدر و مادری که تا پیش از بیماری کرونا به صورت حضوری در محل کار خود حضور پیدا میکردند و زمان کمتری را میتوانستند با فرزندانشان سپری کنند، فرصتی مغتنم را فراهم کرده است تا پس از انجام وظایف کاری، ساعات بیشتری را در خانه به در کنار کودکان ماندن اختصاص بدهند.
درک در خانه ماندن در مدت زمان طولانی و آن هم برای کودکان و نوجوانان کمی سخت و غیر قابل تحمل است و اینکه نمیتوانند برای بازی با دوستان و هم سن و سالهای خود به پارک و بیرون از منزل بروند، آنها را دچار کلافگی و بی حوصلگی کرده است.
والدین باید از برنامههای جایگزین سرگرمی و بازیهای ویژه برای کودکان و نوجوانان خود در ایام قرنطینه بهرهمند شوند و با اقدامات ساده اما هدفمند از بروز هر گونه افسردگی در فرزندان خود جلوگیری کنند.
فیلمی از انجام چند بازی و سرگرمی خانگی ساده اما جذاب که به طور حتم برای شما و فرزندتان دوست داشتنی خواهد بود را در ادامه مشاهده میکنید و با کمی دقت متوجه خواهید شد که اجرای این سرگرمیها با کمترین هزینه برای شما قابلیت اجرا خواهد داشت.
بهناز عطاری روانشناس و مشاور کودک و خانواده در گفتگو با خبرنگار جامعه گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: انجام بازیهای ساده در خانه و همراهی فرزندان ضمن افزایش نشاط و شادی آنها از افسردگی فرزندان نیز پیشگیری خواهد کرد.
وی اضافه کرد: کتابخوانی، حل معما، انجام بازیهای فیزیکی، مشارکت گرفتن از فرزندان در انجام کارهایی چون آشپزی و مواردی از این دست، از جمله کارهای به ظاهر سادهای هستند که ضمن پر کردن فراغت کودان در قرنطینه خلاقیت آنها را نیز رشد میدهد.
این مشاور کودک و خانواده تاکید کرد: پدر و مادر باید برای اجرایی کردن هر گونه سرگرمی و بازی برای کودکان و نوجوانان خود، علاقه مندی آنها نیز در نظر بگیرند و نظرات شخص فرند را هم جویا شده و در فراهم کردن ملزومات سرگرمی لحاظ کنند.
عطاری با اشاره به نقش سرگرمیهای جذاب و مورد علاقه کودکان و نوجوان در بهبود حال روحی و جسمی سایر افراد یادآور شد: خوب یا بد بودن حال جسمی افراد و همچنین حال روحی آنها به طور کامل به یکدیگر بستگی دارد و اراد باید از دو جنبه حال خود به خوبی مراقبت کنند.
وی همچنین اضافه کرد: داشتن سرگرمیهای جالب و جذاب ضمن افزایش خلاقیت افراد، مهارتهای زندگی و مهارتهای حل مسئله را در آنها ارتقاء میدهد و منجر به برخورد منطقی و عاقلانه افراد در رویارویی با مشکلات و یافتن بهترین راه حل منجر خواهد شد.
این روانشناس و مشاور کودک و خانواده تصریح کرد: بسیاری از تعارضات روانی و اجتماعی در نتیجه اختصاص ندادن وقتی معین برای کاری که موجب به آرامش رسیدن افراد خواهد شد به وجود میآید و افراد با فرا گرفتن و اجرای سرگرمیهای ساده و جالب میتوانند تا حد زیادی از این تعارضات رها شده و آنها را مدیریت کنند.
عطاری در ادامه خاطرنشان کرد: علاقه مندی افراد به سرگرمیهای مختلف در دورههای کودکی، نوجوان، جوانی و بزرگسالی با یکدیگر متفاوت است اما با کمی تغییر در برخی از سرگرمیها میتوان از آنها برای سنین مختلف و بازههای زمانی هر دوره و به طور دسته جمعی مورد استفاده قرار داد.
وی تاکید کرد: افزایش مسئولیتهای فردی و اجتماعی هرگز نباید موجب شود که فرد، شخص خود و علاقه مندی به کارهای دلخواهش را فراموش کند و یا به دلیل مشغلههای فکری و کاری از آنها دست بکشد.
این مشاور کودک و خانواده یادآور شد: بهترین نوع سرگرمی برای افراد در دوران فعلی که با عنوان قرنطینه خانگی یاد میشود در نظر گرفتن سرگرمیهای جذابی است که به صورت دسته جمعی و گروهی در بین اعضای خانواده حاضر در خانه قابل اجرا باشد.
عطاری تصریح کرد: دور ماندن از عزیزان و فراهم نبودن فرصت دید و بازدید دوستان و آشنایان به صورت حضوری، یکی از علتهای عمده افسرده شدن افراد و افزایش استرس و اضطراب آنها به شممار میرود و جایگزینی راههای ارتباط حضوری امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به ترسی که از ابتدای کودکی با بسیاری از افراد همراه است گفت: ترس از دست دادن والدین و نبودن آنها همواره از ابتدای دوره کودکی با روح و روان کودک عجین بوده و با شرایط فعلی که زمزمه بیشتر محافل در بیماری کرونا خلاصه شده است، تشدید شده و به آرامش رساندن فرزندان در چنین شرایطی همدلی و همراهی بیشتر پدر و مادر با فرزندان را میطلبد.
تدارک دیدن ابراز سرگرمی برای خود و فرزندان از موارد مهمی است که باید مدنظر افراد و به ویژه والدین آنها قرار بگیرد و با انجام چنین کارهایی از بروز تنشها و استرسهای فکری و روانی احتمالی پیشگیری شود.