کد خبر:۸۹۶۹۹۲

یک جمعیت شناس: مسئله جمعیت، اولویت مسئولین ایران نیست

پژهان با تصریح بر اینکه مسئله جمعیت برای مسئولین کشور جزو اولویت‌ها نیست، عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود، ایران قطعا در آینده با چالش و بحران‌های جمعیتی مواجه خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتگو در خصوص سیاست‌های جمعیتی با دکتر علی پژهان، جمعیت شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه به صورت تلفنی گفتگو کرد.

علی پژهان، موضوع جمعیت را یک مسئله مرموز و پیچیده توصیف کرد و گفت: مسئله جمعیت امری پویا و نه ایستا است و نمی‌توان با پیش فرض‌هایی خاص و ساده آن را تحلیل و بررسی کرد.

وی فقدان تعادل جمعیتی را یک مشکل سراسری در جهان دانست و عنوان کرد: همه کشور‌ها از این شرایط رنج می‌برند؛ برخی از کشور‌ها مانند کشور‌های اروپایی از کاهش نرخ رشد جمعیت رنج می‌برند و بعضی دیگر از کشور‌ها نیز از رشد بی رویه جمعیت متضرر می‌شوند.

این جمعیت شناس با تصریح بر اینکه باید ایران نسبت به وضعیت و ساختاری که دارد شرایط را به گونه‌ای ایجاد کند که دچار مشکل در حوزه جمعیت نشود، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود، ایران قطعا در آینده با چالش و بحران‌های جمعیتی مواجه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه شناخت ساختار‌ها و سیاست گذاری‌های جمعیتی در ایران فرمت و شکل خاص خود را دارد، اظهار کرد: در تبیین یک مسئله باید ابتدا مسئله جمعیت را توصیف کنیم یعنی به درستی تبیین شده و به خورد جامعه و مسئولین داده شود. مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار دهیم، راهبرد‌ها است یعنی باید در موضوع جمعیت اولویت گذاری کرده و سپس آن را عملیاتی کنیم.

پژهان افزود: مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار دهیم، پایش و نتیجه گیری است. گام نخست توسط دانشگاهیان و دولتمردان بررسی شده است، گام دوم با همت دولتمردان راهبرد‌ها عملیاتی می‌شود و در نهایت مسئله جمعیت را اولویت قرار دهیم.

وی با تصریح بر اینکه متاسفانه مسئله جمعیت برای مسئولین کشور با توجه به اینکه بار مالی زیادی دارد، جزو اولویت‌ها نیست، عنوان کرد: آن‌ها مدعی هستند مسائل زیای در کشور وجود دارد که هنوز رفع نشده است و مسئله جمعیتی جزو اولویت‌های کشور نیست و جزو رده‌های ۳۰ تا ۴۰ ایران محسوب می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اذعان به اینکه در موضوع جمیعت فرصت‌های زیادی را از دست داده ایم، بیان کرد: هر آنچه تاکنون باقی مانده است تهدید است و اگر به هوش نباشیم و سراغ یک راهکار عملیاتی نرویم در آینده، حال جمعیت ایران خوب نخواهد بود و همه متضرر خواهیم شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار