بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق با توجه به روند کند مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به طرح شفافیت آراء نامهای با همین مضمون به مجلس ارائه داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق با توجه به روند کند مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به طرح شفافیت آراء نامهای با همین مضمون به مجلس ارائه داد.
متن این نامه به شرح زیر است:
هیئت رئیسه، اعضای محترم کمیسیون آییننامه داخلی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی. سلام علیکم؛
«اَلا وَ اِنَّ لَکُم عِندِی اَن لَا اَحتَجِبَنَّ دُونَکُم سِرّاً اِلّا فی حَرب» حدود شش ماه از عمر مجلس یازدهم میگذرد. مجلسی با داعیۀ انقلابیگری که امید میرفت وحدت، انسجام ملی و روحیۀ مطالبهگری را زنده کند. این مجلس با خواست و ارادۀ ملت، برای تحقق شعار شفافیت به میدان آمد تا زخمهای دیرینۀ تاریکخانهها و لابیهای قدیمی را التیام بخشد. مجلس یازدهم قرار بود مرهمی باشد بر این زخم کهنه. ما نیز صبر کردیم تا طرح شفافیت را پس از چکشکاریهای کارشناسی، به قضاوت بنشینیم. اکنون، اما طرحی که در کمیسیون آییننامه داخلی مجلس تصویب شده، به قدری تبصره و محدودیت دارد که تقریباً فقط نام شفافیت بر آن باقی مانده است. پس از تصویب این طرح در کمیسیون آییننامه داخلی مجلس، تلاش کردیم نمایندگان را به توضیح دربارۀ مصوبه دعوت کنیم تا ما نیز نکات مدنظرمان را از طریق جلسه به گوش نمایندگان برسانیم؛ اما اکثریت نمایندگان کمیسیون نه تنها دعوت ما را نپذیرفتند که حاضر به شنیدن نکات ما نیز نشدند؛ لذا بر این شدیم تا نکاتمان را از طریق نامۀ علنی به نمایندگان برسانیم.
در تبصره ۲ ماده ۳ این طرح آمده: در مواردی که حداقل پنج عضو کمیسیون درخواست نمایند که آرای اعضای کمیسیون در مورد طرح یا لایحه یا بخشی از اجزای آن منتشر نشود، در صورت تصویب این درخواست نتایج آراء بدون درج اسامی انتشار مییابد. طبق ماده ۴ و ۵ این طرح، انحصار شفافیت در اختیار «پایگاه اطلاع رسانی رسمی مجلس» و «سازمان صدا و سیما» گذاشته شده است و این خود موجبات فساد در لایههای دیگری خواهد شد که از نمایندگان محترم حاضر در کمیسیون آیین نامه داخلی انتظار میرفت این موضوع را پیشبینی نمایند. در تبصره ماده ۶ هم آمده است که انتشار سفرها و مأموریتهای فردی و جمعی نمایندگان و...، در صورت صلاحدید کمیسیون، به اطلاع عموم خواهد رسید که مشخصاً در صورت تهدید منافع نمایندگان آن کمیسیون، حاضر به افشای اطلاعات نخواهند بود. در تبصره ماده ۸ این طرح، پیشبینی شده که در مورد هر یک از مواد با اجزاء یا مواردی که به تشخیص هیئت رئیسه مجلس جنبه صنفی یا منطقهای دارد، اعلام رأی مجاز نیست؛ اشکال این تبصره، دخالت دادن سلایق انسانی در تشخیص صنفی یا منطقهای بودن طرح است؛ لذا موجبات فساد و لابی در لوایح بالاتر حکومتی را ایجاد خواهد کرد. تبصره ۲ ماده ۹ هم که رسماً تیرخلاص را به پیکر این طرح وارد میکند: در مواردی که حداقل پانزده نفر از نمایندگان رأیگیری مخفی با ورقه را در خواست نمایند، بدون بحث در مورد درخواست رأیگیری میشود و در صورت تصویب، برای آن موضوع رأیگیری مخفی با ورقه انجام میشود. اولاً حد نصاب نمایندگان متقاضی برای عدم شفافیت آراء، اندک است؛ بطوریکه پیشبینی میشود زین پس قبل از تصویب هر طرح در صحن، جهت شفافیت یا عدم شفافیت آراء نیز باید رأی گرفته شود. ثانیاً که انتظار میرفت نمایندگان محترم کمیسیون داخلی مجلس، هزینهها و مخارج جانبی این حجم از اتلاف وقت نمایندگان را در نظر بگیرند.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا قصد نمایندگان حاضر در کمیسیون داخلی از ارائه این طرح که فقط نام شفافیت بر آن نهاده شده، رفع تکلیف است یا عوام فریبی؟ لذا به نمایندگان محترمی که مخالف شفافیت هستند و برای به انحراف کشاندن آن تلاش میکنند، توصیه میشود بر مبنای حقی که مردم به گردن خادمانشان دارند، علت مخالفت خود را با آنان درمیان بگذارند؛ چراکه مقام معظم رهبری فرمودند: «مسئول در جمهوری اسلامی عملکرد خودش را بهطور واضح در اختیار مردم قرار بدهد». «هم به مردم اطّلاعرسانى کنید، خبر دهید و پیشرفتها را بگویید؛ هم اگر واقعاً موانعى وجود دارد، آنها را هم شفّاف با مردم در میان بگذارید». «بایستی استفادههای ویژهخوارانه نشود. محصور بودن اطلاعات، محدود بودن اطلاعات به بعضی از افراد، دون بعضی، موجب ویژهخواریهای عجیبی میشود که گاهی ثروتهای بادآوردهی یکشبه را برای افرادی که سوءاستفادهچی هستند، فراهم میکند؛ بهخاطر اینکه اطلاع دارند که بناست فلان کالا بیاید، فلان کالا تولید بشود، فلان کالا جلویش گرفته بشود، قیمت فلان کالا بالا برود یا پایین بیاید، یا فلان قانون تصویب بشود. اینهایی که مطلعند، سوءاستفاده میکنند. اطلاعات باید عمومی بشود. باید شفافسازی اطلاعات صورت بگیرد». با این وجود بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، همه نمایندگانی را که مخالف شفافیت میباشند، به گفتگو دعوت میکند.
وکلای مردم!به گزارش خبرنگا
بر بخشهایی از آن چه به عنوان طرح شفافیت از طرف کمیسیون آییننامه داخلی مجلس به هیئت رئیسه محترم ارائه شده است، تنها لباسی از شفافیت پوشانده شده و بسته به ارادۀ اندکی از نمایندگان، ذبح شفافیت قانونی خواهد بود.
بسیچ دانشگاه امام صادق علیه السلام، به عنوان صدای مردم، خواستار دقت بیشتر، بازبینی و اصلاح این طرح میباشد. امید است با اصلاح ایرادات مصوبۀ کمیسیون، شاهد بهبود وضعیت حکمرانی و روند قانونگذاری و نظارت باشیم. عزم تشکلهای دانشجویی بر تحقق شعار مجلس یازدهم، یعنی شعار شفافیت خواهد بود.