کد خبر:۹۰۲۰۰۹
پلوئی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

دولت به جای چشم دوختن به لوایح FATF از قانون مبارزه با پولشویی مجلس استفاده کند/ مجمع تشخیص قاطعانه با پیوستن به لوایح FATF مخالفت کند

یک فعال دانشجویی گفت: دولت به جای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی‌های خود و چشم دوختن به کنوانسیون‌های بین المللی از قانون مبارزه با پولشویی در سال ۱۳۸۶ که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، استفاده کند؛
پلوئی دبیر سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: پس از خروج آمریکا از برجام، بانک‌های خارجی از ترس جریمه‌های آمریکا با ایران قطع رابطه کردند و همین امر باعث شد برجام برای ایران نافرجام شود. متأسفانه دولتی که از زمان روی کار آمدنش تنها راه‌حل مشکلات را در برجام و مذاکره می‌دید هرگز به این موارد اعتراف نکرد و در عوض تمام مشکلات را به گردن FATF انداخت.
 
وی افزود: همان‌طور که آقای طیب‌نیا وزیر وقت اقتصاد معتقد بودند که باتوجه به مقبولیت توصیه‌های FATF نزد نهاد‌های مالی جهان، قرار گرفتن نام ایران در لیست گروه‌های پرخطر باعث بی‌اعتمادی بانک‌های خارجی در معامله با ایران می‌شود. خب این یعنی برجام تمام مشکلات را برداشته و الان همه چیز تقصیر FATF است! در این بین رسانه‌های حامی دولت سعی کردند معیشت مردم را به مذاکره با آمریکا گره بزنند و جوری القا کنند که با آمدن بایدن دموکرات می‌توانیم به مذاکرات جدید امیدوار شویم و چه فرصتی بهتر از FATF! ظاهراً این رسانه‌ها نمی‌دانند با فرض پذیرش کامل FATF، همچنان تحریم‌های بانکی آمریکا مانع ایجاد روابط مالی ایران در سطح بین‌الملل می‌شود.

دبیر سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه گفت: خوان زاراته، معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه داری گفته است: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است.» خب می‌بینید که تصویب این لایحه نوعی خود تحریمی است کما اینکه اسامی برخی از نهاد‌ها و اشخاص برجسته ایرانی در لیست سیاه‌شان به چشم می‌خورد. علاوه بر همه این‌ها، اشراف اطلاعاتی این لایحه برای کشوری که تحت تحریم‌های شدید قرار دارد انکار نشدنی است و زمینه ساز ایجاد تحریم‌های دقیق‌تر و هدفمندتر می‌شود. در صورت تحقق این امر اطلاعات هسته‌ای و مالی ما را در یک اتاق شیشه‌ای قرار می‌دهد که نتیجه آن پدیده ترور و خرابکاری است.

پلوئی افزود: متأسفانه دولتی‌ها چند وقتی می‌شود که با سوءاستفاده از شرایط کرونایی، در تلاشند که درمان و واکسن را به مذاکره مجدد و رفع تحریم‌ها گره بزنند که البته اتفاق نظری هم بینشان وجود ندارد و در چند روز اخیر شاهد تناقض صحبت‌های آفای ربیعی و آقای نمکی یا آقای همتی بودیم. به عقیده بنده همه این‌ها پمپاژ ایجاد توقع در بین مردم است که اگر می‌خواهید کرونا شکست داده شود باید به مذاکرات چندباره با آمریکا چشم بدوزید!
 
وی بیان کرد: راه‌حلی که به نظر بنده می‌رسد این است که دولت به جای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی‌های خود و چشم دوختن به کنوانسیون‌ها و مبنا قرار دادن اشخاص و افرادی در خارج از کشور، از قانون مبارزه با پولشویی در سال ۱۳۸۶ که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، استفاده کند؛ چون با استناد به همین قانون می‌توانیم با پولشویی مقابله کنیم. اگر هدف، مبارزه با پولشویی باشد، نیازی به تصویب پالرمو و CFT نیست، اما ظاهراً دلیل اصرار دولتمردان برای قبول لوایح پالرمو و CFT صرفاً به مقابله با پولشویی محدود نمی‌شود!
 

دبیر سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه  گفت: در حال حاضر دو گروه مخالف و موافق در مجمع وجود دارد. پس از تمدید مدت بررسی این لوایح توسط رهبر انقلاب، توپ در زمین مجمع تشخیص مصلحت نظام افتاده که برخلاف دفعه قبل، این بار این لوایح را بررسی و با قاطعیت، پیوستن به این دو کنوانسیون مخالفت کنند.

پلوئی افزود: از آنجایی که تجربه برجام در مقابل ما وجود دارد و هیچ یک از ادعا‌ها و وعده‌های دولت و وزارت‌خارجه محقق نشد؛ توقع مخالفت با تصویب این لوایح، انتظار عجیبی به نظر نمی‌رسد. اگرچه برآیند کلی ما از آرای اعضای مجمع، مخالفت با تصویب این لوایح است، توقع می‌رود اعضای مجمع مواضع خود را صریحاً اعلام نمایند و جو موجود را به نفع انقلاب تغییر دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار