کد خبر:۹۰۳۵۲۹

رییس قوه قضاییه «قضات» را به مهربانی، اقتدار و تدبیر توصیه کرد

رییس قوه قضاییه گفت: مهربانی، اقتدار قانون و تدبیر و درایت در کار قضات باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز در آخرین برنامه سفر کاری خود به استان کرمانشاه طی دیدار با قضات وکارکنان دستگاه قضایی استان ضمن تقدیر از زحمات آنان، اظهار داشت: کسب رتبه‌های مختلف توسط دادگستری استان کرمانشاه قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه در بخشی از واحد‌ها شاهد ارتقاء هستیم، خواستار تلاش بیشتر جهت افزایش سطح رضایت‌مندی و حل مشکلات مردم کرمانشاه شد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه آمار و اعداد مهم نیست بلکه کیفیت کار درجهت رضایت‌مندی مردم در اولویت است تصریح کرد: باید تلاش کرد تا تمام بهره‌وری‌ها به کمیت و کیفیت متصل شود که در بخشنامه جدید نیز بر این اصل تأکید شده است.

وی با اشاره به اینکه کشف حقیقت نیاز به حوصله دارد و کیفیت کار مورد توجه قضات باشد، گفت: مردم باید احساس کنند که حقشان را می‌گیرند و اگر کسی مدعی است که به حقش نرسیده باید طوری با او صحبت شود که قانع شود.

رئیسی ملاقات‌های مردمی مسؤلین دستگاه قضایی را کار پسندیده‌ای عنوان کرد و افزود: در بررسی پرونده‌ها باید مستند صحبت کرد و حکم داد، باید دلیل مشخص باشد، شنیدن سخنان طرفین دعوا مهم است، دیدن ادله دعوا مهم است که این‌ها باعث افزایش رضایت‌مندی مردم و رعایت عدالت خواهد شد.

قاضی القضات جمهوری اسلامی ایران، در ادامه با بیان اینکه لایحه تثبیت وضعیت کارکنان شورای حل اختلاف درحال بررسی و پیگیری است، خواستار توجه بیشتر به صلح و سازش شد و افزود: بنابر گفته رئیس دادگستری استان کرمانشاه، ٧٠ درصد پرونده‌های معوق به سرانجام رسیده که قابل تقدیر است، اما باید بیشتر تلاش کرد.

رفع مشکلات معیشتی کارکنان قوه قضائیه موضوع دیگری بود که توسط سید ابراهیم رئیسی مورد تاکید قرار گرفت و در این خصوص، گفت: این موضوع در جلسات متعدد قوه قضائیه مورد بررسی قرار گرفته و در اولویت است، مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد، اما هیچ زمان مایوس نشوید.

وی با تاکید بر سلامت دستگاه قضایی، بیان کرد: ادب، پیگیری کار مردم، رازداری و سلامت، تضمین کننده عدالت دستگاه قضایی است.

رئیسی بر رشد تخصصی شدن رسیدگی به پرونده‌های قضایی نیز اشاره کرد و خواستار استفاده از متخصصان امر در حوزه‌های مختلف جهت کشف حقیقت در پرونده‌های قضایی شد.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: همواره به کارکنان قضایی سه نکته را تاکید می‌کنم، اول مسئله اقتدار قانون است، به هیچ عنوان نباید افرادی با شرارت، سرقت و دیگر جرائم امنیت را بر مردم سخت و تهدید کنند، لذا از موضع قانون به هنگام باید ورود کرد.

استفاده از تدبیر دومین نکته مورد تاکید رئیسی بود و خطاب به قضات، گفت: تمامی اقدامات باید با تدبیر و با درایت همراه باشد، بنحوی که از آغاز پرونده تا صدور حکم تدبیر در آن دیده شود، برخی نظرات مردمی از کم اطلاعی است که باید با آنان صحبت شود، نباید حرف مردم را نادیده گرفت، سند تحولات قوه قضائیه یک پکیج کامل است که باید توسط مجموعه دستگاه قضایی عملیاتی شود، مردم استان کرمانشاه بنا بر گفته مقام معظم رهبری از روز اول دفاع مقدس تا پایان پیش قدم بوده اند، ١٠ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده اند که این‌ها مسؤلیت‌آور است، رضایت مردم مهم است، اعتماد عمومی مهم است و احساس عدالت باید افزایش یابد.

وی افزود: سومین نکته، دستگاه قضایی باید مهربان و همانند پدری مهربان باشد که مردم احساس کنند اینجا مرجع دادخواهی است و حق را از ظالم می‌گیرد، در راه رو‌های دادگستری با مردم صحبت شود، پیگیر کار مردم شوید، کار روزمره را همه انجام می‌دهند بلکه مهم انجام کار‌های متفرقه درجهت افزایش رضایت مردم است، باید کار ویژه‌ای انجام داد تا دستاوردی ویژه بدست آورد، باید کار خاص انجام داد همچون کاری که شهدا کردند تا به شهادت رسیدند.

وی در ادامه به همکاران خود توصیه کرد: دادگستری باید امید مردم باشد، حضرت زهرا سلام الله علی‌ها گره‌گشای مردم بود و دستگاه قضایی نیز باید گره‌گشای مردم باشد.

قاضی القضات جمهوری اسلامی ایران در پایان ضمن تقدیر از آیت‌الله علما نماینده، ولی فقیه در استان، به تمامی دستگاه‌های زیرمجموعه قوه قضائیه دستور داد: تمامی دستگاه‌ها باید در حل مشکلات مردم واحد باشند، مجموعه دستگاه نظارتی استان به‌خصوص سازمان بازرسی باید مشکلات را پیگیری کند و انتظار جدی بنده این است که همکاران جهت رفع تنگنا‌های مردم تلاش را بیشتر کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار