مدیرعامل کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک کشور از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کرد که ضمن سختگیری بیشتر در مرحله تدوین آخرین پروتکلهای بهداشتی مخصوص مهدهای کودک، مجوز بازگشایی و فعالیت مهدهای کودک قانونی را نیز صادر کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی اصغر عنابستانی، سخنگوی فراکسیون آسیبهای اجتماعی مجلس در برنامه «صبح و گفتگو» درباره وضعیت مهدهای کودک در دوران کرونایی گفت: محدودیتهای کرونایی مشاغل مختلفی را تحت تاثیر قرار داد، اما بخشی از برخوردهای ما در این حوزه بدون توجه به عواقب ناشی از آن و به شدت سلبی بود.
وی افزود: از جمله مراکزی که برای جلوگیری از شیوع کرونا در همان ابتدا تعطیل شدند مهدهای کودک بودند و در این یک سال اخیر تعداد زیادی از مربیان، مهدهای کودک و سرمایه گذاران سرمایه و شغل خود را از دست دادند و به مرز ورشکستگی رسیدند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ۷۰۰ هزار کودک در شرایط عادی در مهدهای کودک نگهداری میشوند، گفت: بخشی از این کودکان میتوانستند شرایط زندگی خود را با کرونا متناسب سازی کنند، اما همه این شرایط را ندارند و لذا به دنبال تعطیلی این مراکز، باید یک راه جایگزینی هم پیدا میکردیم.
عنابستانی ادامه داد: وقتی راه جایگزینی تعریف نمیشود متاسفانه کار به فعالیتها و تخلفات زیرزمینی، آگهیهای دیوار و خانه کودک و توافقات داخلی کشیده خواهد شد که کنترل هم از دست متولیان و ناظران امر خارج میشود.
وی افزود: تا زمانی که والدین از این اقدمات غیرقانونی و زیرزمینی مهدهای کودک شکایتی نکنند کسی هم نظارتی ندارد و این خطرناک است.
سخنگوی فراکسیون آسیبهای اجتماعی مجلس با بیان اینکه سازمان بهزیستی نسبت به تعطیلی مهدهای کودک خیلی دیر عکس العمل نشان داد گفت: سازمان بهزیستی باید به این مسئله ورود جدی کند و ستاد کرونا هم با تعریف پروتکلهای ویژه برخی مهدها را بازگشایی کند.
در ادامه، فاطمه دعایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک کشور با اظهار اینکه فعالیت زیرزمینی مهدهای کودک مربوط به وضعیت کرونا نیست، گفت: متاسفانه به دنبال مصوبه آزمایشی مجلس مبنی بر ارجاع صدور مجوز مهدکودک برای کودکان ۴ و ۵ سال به آموزش و پرورش از مرداد سال ۱۳۸۷ به بعد، یک بلاتکلیفی خاصی بر این حوزه حاکم شد و افراد فرصت طلب ورود کردند.
وی با اذعان به فعالیتهای زیرزمینی مهدهای کودکِ بدون مجوز سازمان بهزیستی در کشور اظهارکرد: متاسفانه بیش از ۱۰ ارگان نیز به صورت غیرمجاز به خود اجازه دادند که برای فضاهای تربیتی آموزشی جواز صادر کنند که فعالیتهایی برای کودکان زیر سن ۶ سال دارند و حتی نمیتوان اسم آنها را مهد کودک گذاشت.
دعایی مطرح کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در مرحله تدوین آخرین پروتکلهای بهداشتی مخصوص مهدهای کودک باید سختگیری بیشتری اعمال کند، اما در عین حال، مجوز بازگشایی و فعالیت مهدهای کودک قانونی را هم صادر کند.