کد خبر:۹۰۴۶۷۷

افزایش تولید گوشت عشایر به ۲۰۰ هزار تن

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: با اجرای زنجیره تولید گوشت در مناطق عشایری امروز شاهد افزایش تولید به میزان ۳۵ هزار تن توسط عشایر هستیم که از ۱۶۵ هزارتن در سال به ۲۰۰ هزار تن رسیده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هیات رئیسه فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی در نشست با وزیر جهاد کشاورزی دغدغه‌های این فراکسیون در باره جامعه عشایری را مطرح کردند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت جامعه عشایری کشور، اظهار داشت: بر اساس سرشماری ثبتی مبنا عشایر کوچنده کشور که امسال نتایج آن اعلام شد ۲۴۶ هزار خانوار عشایری با جمعیت بیش از یک میلیون و ۱۰۸ هزار نفر در کشور زندگی می‌کنند.

شاهپور علائی مقدم با اشاره به اینکه عشایر کشور در ۵۹ درصد سرزمین جغرافیای کشور پراکنده هستند و ۷۹۰ هزار هکتار از اراضی کشور را در اختیار دارند، افزود: عشایر با غیرت و تعصب به عنوان پدافند غیرعامل نقش بسیار بالایی در دفاع از مرز‌های کشور دارند و سازگاری و انطباق با محیط زیست از خصلت‌های عشایر است.

علائی مقدم با بیان اینکه عشایر ۲۸ درصد دام سبک و ۴ درصد دام سنگین کشور را در اختیار دارند و سالانه ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند، گفت: جامعه عشایری سالانه ۹.۷ میلیون راس دام به بازار عرضه می‌کنند.


*سازمان امور عشایر یک سازمان چندوجهی است


رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: امروز نتایج و آثار ظرفیت‌هایی که در قانون برنامه ششم برای جامعه عشایری ایجاد شد را می‌بینیم که در راستای همان اهداف ترسیم شده ما برای برقراری عدالت اجتماعی و برخورداری عشایر است و امروز از یک سازمان التماس گر به یک سازمان مطالبه گر تبدیل شده‌ایم.

علائی مقدم با بیان اینکه سازمان امور عشایر یک سازمان چندوجهی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، گفت: امسال ۱۵۳ میلیارد تومان برای تامین آب پایدار عشایر اختصاص یافت و در سال گذشته نیز ۲۴۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده بود که با این اعتبارات در دو سال گذشته ۶۲۵ پروژه تامین آب در مناطق عشایری اجرا شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب ۵ درصد عشایر از آب پایدار برخوردار بودند و پس از انقلاب تا سال ۹۷ حدود ۴۳ درصد برخوردار شدند و در دو سال گذشته این میزان به ۶۳ درصد رسیده است.


*تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۵ هزار تن به ۲۰۰ تن رسیده است


رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: با اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری امروز شاهد افزایش تولید گوشت به میزان ۳۵ هزار تن توسط عشایر هستیم که از ۱۶۵ هزار تن در سال به ۲۰۰ هزار تن رسیده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های سازمان امور عشایر تنوع بخشی به مشاغل عشایر است، گفت: سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات به جامعه عشایری اختصاص می‌یابد که حاصل تلاش‌های فراکسیون عشایری و مصوبات مجلس است.

علائی مقدم با بیان اینکه در حوزه مطالعات کار بزرگی انجام داده ایم و ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری را در کشور ثبت کرده‌ایم، افزود: موضوع اختصاص ردیف ملی به راه‌های عشایری را پیگیری کردیم که در کمیسیون بودجه مجلس تصویب شده و در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار