کد خبر:۹۰۴۷۱۸
مدیر امور ریسک و مطالعات اقتصادی بانک کارآفرین مطرح کرد

مقابله موثر با تحریم در گرو پیوند اقتصادی ایران با همسایگان

محمد شیریجیان مدیر امور ریسک و مطالعات اقتصادی بانک کارآفرین با اشاره به ظرفیت صادراتی ۱۵۰ میلیارد دلاری ایران با کشور‌های منطقه گفت: پیوند اقتصادی ایران با همسایگان، مانع فعال شدن تحریم‌هاست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست «مبادلات مالی تحریم ناپذیر با کشور‌های منطقه؛ الزامات و سازوکارها»، روز یک شنبه ۲۱ دی ماه، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار شد. این نشست، سومین پیش نشست تخصصی از هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در تاریخ ۲۹ بهمن سال جاری با موضوع «تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی» برگزار خواهد شد. در این نشست ماهیت، الزامات و راهبرد‌های استفاده از مبادلات مالی تحریم ناپذیر مورد بررسی قرار گرفت.


ظرفیت صادرات ایران به کشور‌های منطقه ۱۵۰ میلیارد دلار است


در این نشست محمد شیریجیان مدیر امور ریسک و مطالعات اقتصادی بانک کارآفرین با بیان اینکه ایران با ۱۵ کشور مرز مشترک دارد، گفت: این کشور‌ها مجموعا بیش از ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند، اما میزان تجارت ایران با این کشورها، کمتر از ۲۰ میلیارد دلار است. از این مبلغ هم ۱۰ میلیارد دلار متعلق به عراق است. مطالعات نشان می‌دهد، تقریبا ظرفیت صادراتی ۱۵۰ میلیارد دلاری به کشور‌های همسایه خود یا هم مرز داریم که از لحاظ کمی قابل ارتقا است.

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات ما آن است که اساسا کشور ما، دارای یک فرهنگ وارداتی است. فرهنگ صادراتی نداریم و نهاد متولی این زمینه، تاکنون نهادینه نشده است. بزرگترین مشکل کشور آن است که لاین صادراتی مستقل نداریم. شرط اول صادرات، تامین امنیت ارزی در بلند مدت است. کشور‌هایی که احساس کنند نوسانات ارزی پر تلاطم دارید، اغلب سمت شما نمی‌آیند و شریک تجاری شما محسوب نمی‌شوند.
پیوند اقتصادی ایران با همسایگان؛ مانع فعال شدن تحریم‌ها

وی افزود: اگر صادرات محصول و خدمات خود را در قالبی ببریم که منافع اقتصادی کشور هدف تامین شود و به خدمات و محصولات ما گره بخورد، در این صورت برای خود، ابزار چانه زنی ایجاد کرده‌ایم که مانع از تحریم می‌شود. چرا تحریم صادرات گاز مستثنی شده است؟ چون منافع کشور طرف تجاری، به منافع صادراتی ما، گره خورده‌است و باعث شده‌است به آسانی تن به تحریم ندهد. این اصل اول در تحریم ناپذیری تجارت کشور است.


راهکار‌های تجاری موثر برای مواجهه فعالانه با تحریم‌ها


شیریجیان گفت: ایجاد شبکه‌های صنعتی مشترک با کشور‌های همسایه همچون افغانستان، ایجاد نهاد‌های مدیریت صادرات به عنوان واسط بین تولیدکننده و بازار هدف و استفاده از ظرفیت تهاتر در کشور از جمله راهکار‌های مقابله با تحریم‌ها و بهبود شرایط تجارت خارجی کشور است. به عنوان مثال افغانستان، هم نیروی کار ارزان دارد هم منافع آبی بالقوه. اگر شهرک صنعتی با افغانستان ایجاد کنیم، به دلیل منافع اقتصادی بالای افغانستان، خود دولت این کشور در مقابل تحریم آمریکا شروع به چانه زدن می‌کند.

وی در پایان تصریح کرد: هر زمان تبادلات در شرایط بدون تحریم بوده است، فاصله زیادی با شرق و کشور‌های همسایه گرفته ایم و روند بدتر شده است. امروز نیز اگر فرض کنیم تمامی تحریم‌ها رفع شود و امکان مبادلات دلاری فراهم شود، هیچ توفیقی در توسعه تجارت با همسایگان حاصل نخواهد شد. باید بسته جامعی از تبادلات را تعریف کرد که هم، ارز دیجتال، ارز ملی و … را پوشش دهد.
منبع: مقاومتی نیوز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار