به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مینو محرز در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفتگو، اظهار کرد: کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی آغاز شده است و بر روی بیش از ۵۰ نفر داوطلب کار کرده ایم تا عوارض جانبی آن بررسی شود.
وی فاز دوم را ناظر بر بررسیها بر روی ۳۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: ۲۸ روز پس از تزریق، تست تشکیل پادتن گرفته میشود و در صورت تشکیل پادتن بدن ایمن خواهد بود.
محرز با بیان اینکه تعدادی از افراد مرحله دوم را هم پشت سر گذاشته اند، در رابطه با تزریق واکسن خارجی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: در راستای واردات واکسن اطلاعی ندارم چراکه واکسنهای ام آی انای مختص امریکاست و هر روز مقالات بسیاری از عوارض و نیز اثرات آن بروز مییابد و رهبری نیز دستور دادند وارد نشود.
وی افزود: واکسنهای ری کامبیننت مختص دانشگاه آکسفورد است و واکسن چینی هم هنوز تایید سازمان بهداشت جهانی را نگرفته و واکسن کوبایی هم در مرحه دوم آزمایش قرار دارد و اگر مردم ما آن را دریافت کنند جز آزمایش شدگان دوم کوبا خواهند بود.
محرز تاکید کرد: واکسن روسیه هیچگاه به منابع بین المللی برای تایید ارائه نمیشود و مورد تایید ایران نیست.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: اگر همه چیز در کشور بخوبی پیش رود واکسن ایرانی تا خرداد ماه برای همه گروهها قابل توزیع است.
محرز کادر درمان، دارندگان بیماریهای زمینهای و سپس سایر افراد جامعه را دسته بندی اولویتی برای تزریق واکسن کرونا دانست و افزود: هنوز از زمان تزریق مدت زیادی نگذشته است و درباره مصونیت آن اطلاعی در دست نیست.
وی واکسنهای امریکایی را برای جابجایی سهل و ساده ندانست و گفت: واکسن ام. آر. ان.ای جدید است و برای آینده واکسن سازی نتایج خوبی بدست میدهد، ولی واکسن انگلیسی بصورت ری کامبیننت است و پیشتر هم اینگونه واکسنها را استفاده کرده ایم.