کد خبر:۹۰۷۷۶۱
دانشجو گزارش می‌دهد؛

سهم سلامتی و نشاط شهروندان پایتخت در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران چقدر است؟

شهردار تهران مدعی است که لایحه بودجه سال آینده پایتخت را طوری تنظیم کرده است که توجه ویژه‌ای به سلامت شهروندان و نشاط شهری آن‌ها معطوف شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران ۵ بهمن ماه سال جاری، توسط پیروز حناچی شهردار وقت پایتخت به اعضای شورای شهر تحویل شد.

بودجه‌ای که به گفته حناچی با اولویت‌ها و برنامه‌ریزی متفاوت نسبت به سال‌های قبل تدوین و تنظیم شده است و نگاهی اجتماعی محور را به جای نگرشی فیزیکی دنبال خواهد کرد.

اولویت‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان‌ شهرداری تعیین کننده میزان بودجه‌ مورد نیاز پایتخت در زمینه فعالیت‌های عمرانی و خدماتی در طول یک سال مالی هستند و بودجه شهرداری نیز بر این اساس مشخص می‌شود.

 

لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران، ۹ اسفند راهی فرمانداری می‌شود

انجام برخی از فعالیت‌های عمرانی شهرداری یا میزان دارایی‌های شهری را افزایش می‌دهند و یا در نهایت به حفظ دارایی‌های موجود آن کمک می‌کنند.

برای تشریح فعالیت‌های خدماتی نیز که نیازمند تعیین بودجه‌ای مشخص هستند میتوان به اموری چون جمع‌آوری و حمل پسماند و مواردی از این قبیل اشاره کرد.

بر اساس قانون اعضای شورای شهر از زمان دریافت لایحه بودجه تا ۱۱ بهمن ماه فرصت دارند تا نظرات و پیشنهادات کارشناسی خود را درباره بخش‌های مختلف بودجه تنظیم و ارائه کنند.

 کمیسیون‌های تخصصی برنامه و بودجه از ۱۸ تا ۲۵ بهمن ماه به طرح و بررسی بودجه در جلسات این کمیسیون خواهند پرداخت و پس از آن کمیسیون تلفیق هم به مدت یک هفته بودجه فوق را مورد بررسی قرار می‌دهد و در نهایت دوم تا ششم اسفند ماه پیش رو، بودجه شهرداری تهران در صحن شورای اسلامی شهر تهران و در حضور اعضای شورا به جمع بندی نهایی گذاشته می‌شود.

 پس از بحث و بررسی شورای شهری‌ها و گذشت یک هفته از تاریخ بررسی بودجه در صحن شورای اسلامی شهر، در نهایت بودجه تصویب شده در تاریخ ۹ اسفند راهی فرمانداری شهر تهران می‌شود.

 

نگاه اجتماعی جایگزین نگاه فیزیکی به شهر تهران!

بودجه شهرداری تهران سندی مالی است که در طول یک سال اجرا شده و در واقع جزئیات فعالیت‌های سالانه شهرداری، با منابع و مصارفی که به آ نها اختصاص داده شده است، مشخص می‌شود.

شهردار تهران در جریان تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ به صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: با تحولات و سرخط جدیدی که در سر خط بودجه به وجود آورده‌ایم، امیدواریم بیش از نگاه فیزیکی بر نگاه اجتماعی استوار باشیم و با همراهی مردم مشکلات به ظاهر لاینحل را حل و فصل کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر رویکرد اصلی نسبت به مشکلات شهر تهران رویکردی اجتماعی است و در شرایط سخت اقتصادی کرونا پیش بینی می‌شود برخی از این اثرات تا ۱۴۰۰ ادامه داشته باشد و شهرداری هم نسبت به گذشته، در خصوص این موضوع حساسیت بیشتری دارد.

شهردار تهران تاکید کرد: توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، توجه به اقشار آسیب پذیر، بودجه برای محلات نیازمند توجه مانند ده ونک، خاک سفید، هرندی و... است و توجه به ارتقا سلامت شهروندان و ورزش و نشاط شهری اهمیت دارد.

حناچی مبلغ بودجه اصلی سال آینده شهرداری تهران را ۴۷ هزار و ششصد و هشتاد و هفت میلیارد تومان خواند و گفت: دو هزار و دویست و هفتاد و چهار میلیارد بودجه پیشنهادی است که برای پروژه‌های خاص در نظر گرفته شده است و بودجه تکمیلی خواهد بود. از این رو بودجه تکمیلی از افزایش درآمد‌های شهرسازی محقق شده و باید کسانی که منافع از افزایش قیمت املاک می‌برند هزینه بیشتری را صرف کنند.

وی درآمد کسب پارکینگ را مختص ساخت پارکینگ‌های محله‌ای دانست و گفت: اگر از پارکینگ درآمد داشته باشیم صرف ساخت پارکینگ محلی می‌شود.

در نهایت جالب است بدانید بودجه مصوب شهرداری تهران سندی برای روشن ساختن دو هدف مهم است و نخستین هدف شناسایی منابع درآمدزای شهرداری تهران است و پس از آن چگونگی مصارف این مجموعه عریض و طویل است که همواره جزو موضوعات بحث برانگیز بوده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار