گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کفیلی؛ انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی در سطح وزارت علوم و وزارت بهداشت، یکی از مهمترین اتفاق در بستر فضای نشریات در دانشگاهها است. انتخاباتی که میتواند باعث افت و یا منجر به رشد نشریات دانشجویی شود. چهارشنبه، هشتم بهمن ماه، انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد؛ در این انتخابات دو نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علیالبدل دانشجویی مشخص شدند که برای یک سال به عنوان شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت، فعالیت خواهند کرد.
اعضا این شورا به شرح زیر است:
-معاون فرهنگي وزارت بهداشت (رئيس شورا)
ـ مديركل فرهنگي وزارت بهداشت (دبير شورا)
ـ معاون فرهنگی نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها يا نماينده تام الاختيار رئيس نهاد
ـ يك نفر حقوقدان به انتخاب معاون فرهنگي وزارت بهداشت
ـ دو نفر از نمايندگان مديران مسؤول نشريات دانشگاهی به انتخاب مديران مسؤول نشريات دانشگاهی دانشگاههای علوم پزشکی كشور كه يك نفر دیگر نیز به عنوان عضو علی البدل محسوب میگردد.
بنا بر نتیجه انتخابات نمایندگان مدیران مسئول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد فامیلیان از دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با ۵۸ رای و فاطمه صحرانشین از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، با ۵۶ رای، دو نفر عضو اصلی این شورا انتخاب شدند؛ عضو علی البدل این شورا نیز امین گودرزی از دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با ۴۲ رای است.
این انتخابات به صورت الکترونیکی از صبح هشتم بهمن، ساعت ۹ برگزار شد و تا ساعت ۱۵ به طول انجامید. نمایندگان دارای حق رای در این انتخابات شامل، ۱۶۷ مدیر مسئول از ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی بودند که با ثبت میزان مشارکت ۷۶ درصد، ۱۲۶ نفر از مدیران مسئول دارای حق رای، در انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت، رای خود را ثبت کردند.
نامزدهای انتخاباتی در سامانه رایشمار فرصت داشتند با ارائه رزومه به صورت مکتوب و صوتی تبلیغات و نکات مدنظر خود را ارائه کنند. انتخابات مدیران مسئول نشریات در دانشگاههای علوم پزشکی نیز، در طول ماههای اخیر به صورت غیرحضوری برگزار شده بود.
امتیاز ویژه برای نشریات دانشجویی با انتشار منظم
نشریاتی دانشجویی که در بازه زمانی اعلام شده، یکم دیماه ۱۳۹۷ تا سی ام دیماه ۱۳۹۹، براساس معیارهای جدول ذیل منتشر شده باشند، از امتیاز ویژه ۱۰درصدی برخوردار میشوند.
براساس این جدول روزنامههای دانشجویی که در بازه زمانی مشخص شده حداقل ۱۲۰ شماره منتشر کردهاند از این امتیاز میتوانند برخوردار شوند. همچنین این آمار برای هفتهنامههای دانشجویی ۳۶ شماره، دو هفتهنامهها ۲۰ شماره، ماهنامهها ۱۲ شماره، دوماهنامهها ۸ شماره و در نهایت برای گاهنامهها و فصلنامهها نیز که ۶ شماره منتشر کرده در بازه زمانی اعلام شده، حائز امتیاز میشوند.
جمعه بازار نشریات دانشجویی
در این قسمت از جمعه بازار به بررسی ۳ نشریه دانشجویی از دانشگاههای امام صادق (ع)، آزاد اسلامی واحد تهران شمال و علوم پزشکی فسا، که در روزهای گذشته منتشر شدهاند، میپردازیم؛ نشریاتی که از نظر محتوایی و فرم سطح قابل قبولی را دارند. جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.
شماره شانزدهم نشریه دانشجویی «فطرس»، به همت ببسیج دانشجویی دانشکده علوم زیستی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال منتشر شد؛ به صورت ویژه به بررسی واکسن کرونای ایرانی پرداخته شده است. سردبیر و مدیر مسئول، این نشریه، مهدی زربخش، در پاسخ به چند سوال در مورد واکسنهاى COVID19 و بررسی ابعاد علمی این واکسن پرداخته است. در سرمقاله این نشریه، نیز تصریح شده است؛ «شیپور جنگ با کرونا اواخر بهمن ماه سال گذشته که هنوز زخم تحریمهای ظالمانه مدعیان حقوق بشر و انتخابهای نادرست در داخل، بر پیکـره ملت شریف ایران بود سر داده شد. از این بین شیر زنان و غیور مردانی در قامت فرشتگانی سفید پوش ناخواسته وارد جنگی نابرابر با ویروسی منحوس و ناشناخته شدند». در این شماره گفتگویی نیز با دکتر احسان عارفیان، دکترى ویروس شناسى و عضو هیئت علمى دانشگاه تهران، در خصوص ویژگیها و مزیتهای واکسن ایرانی، تهیه و تنظیم شده است.
شماره صد و نود و شش نشریه دانشجویی «فتح»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد؛ نشریه دانشجویی «فتح» به سردبیری، سید سجاد داوودی، مطالبی با عناوینی چون، «واکسن؛ تحفه گدایان غرب»، «یوم الله شش ژانویه»، «نه گوی و نه میدان»، «انتقامهای ناتمام» و «سودای ریاست جمهوری» منتشر شده است. در سرمقاله این نشریه آمده است: «کرونا ویروس حال یک سالی هست که جهان را تحت الشعاع خود قرار داده است. کرونا به دلیل اینکه بر زندگی تک تک اشخاص تاثیرگذار است، اهمیت ویژهای پیدا کرده و طبعا با پایان آن، امید نه تنها در ایران بلکه در جهان به چرخه زندگیها برمیگردد. امید جوامع مختلف در گرو از هم پاشیدن چرخه ویروس و برگشت به زندگی عادی است.»
شماره بیست و چهارم نشریه دانشجویی «کاری نو»، به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا منتشر شد؛ نشریه اجتماعی و دانشجویی «کاری نو» با مدیر مسئولی، محمد راسخی و سردبیری، امیرحسین رحیمی، به بررسی مسائلی چون، نسبت دانشگاه و فرهنگ درا ندیشۀا مام و رهبری، تحلیلی بر اشتباهات اصحاب موسیقی و نگاهی بر حملات تروریستیِ سالهای اخیر و پاسخ جمهوری اسلامی به آنها، با عنوان «انتقامهای گذشته؛ انتقامهای پیشرو» پرداخته است. لزوم آسیب شناسی ساختارهای امنیتی برای محافظت از دانشمندان به دلیل ترور پدر هستهای ایران، شهید دکتر محسن فخری زاده، در این شماره بررسی شده است.
با عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی میتوانید نشریات دانشجویی را دنبال کنید؛ جهت عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی اینجا را کلیک کنید. صفحه نشریات دانشجویی خبرگزاری دانشجو، عمده نشریات دانشجویی کشور را پوشش میدهد، با بازدید از آن میتوانید به نشریات و اخبار آنها دسترسی داشته باشید.