آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۹۳۲۷

فروش لوله مانیسمان

فروش لوله مانیسمان یا همان لوله بدون درز نیازمند اطلاعات و آشنایی با زبان مهندسی پایپینگ است، همچنین باتوجه به شرایط فعلی کشور و تفاوت بین زبان بازار و زبان مهندسی در بسیاری از اصطلاحات در خرید و فروش لوله مانیسمان باید به هر دو زبان مهندسی و بازار و اصطلاحات آن‌ها آشنایی داشت.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، فروش لوله مانیسمان یا همان لوله بدون درز نیازمند اطلاعات و آشنایی با زبان مهندسی پایپینگ است، همچنین باتوجه به شرایط فعلی کشور و تفاوت بین زبان بازار و زبان مهندسی در بسیاری از اصطلاحات در خرید و فروش لوله مانیسمان باید به هر دو زبان مهندسی و بازار و اصطلاحات آنها آشنایی داشت. در ابتدا باید گفت که اصطلاح لوله مانیسمان اصطلاح علمی و درستی نیست اما چون در بازار ایران  لوله بدون درز یا SEAMLESS را به این نام می شناسند و این مقاله بیشتر به منظور افزایش اطلاعات علمی افراد فعال در بازار این لوله تهیه شده است و مقدار جستجو در موتورهای جستجوگر برای کلیدواژه "لوله مانیسمان" چندین برابر "لوله بدون درز" است ما نیز از این اصطلاح استفاده می­کنیم.

این مقاله حاصل یک دهه فعالیت مستمر در صنعت لوله و به ویژه در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی می باشد و شامل اطلاعات علمی و اصطلاحات بازار لوله مانیسمان در ایران است و همچنین تلاش شده است پاسخگوی کلیه سوالات احتمالی برای فرایند فروش لوله مانیسمان باشد. لازم به ذکر است این مقاله آموزشی توسط مهندس محمد صالح یاوری موسس و مدیر بازرگانی گروه مهندسی صنایع فرادستی پترو کالوج که یکی از بزرگترین واردکنندگان و انبارداران لوله مانیسمان در کشور می­باشد تهیه و تنظیم شده است.

فروش لوله مانیسمان

جهت آشنایی بیشتر با پترو کالوج و استعلام قیمت لوله مانیسمان به وب سایت این شرکت مراجعه نمایید.

 

شیوه مطالعه درخواست لوله مانیسمان به منظور فروش لوله مانیسمان

در ابتدا دو نمونه شرح درخواست لوله مانیسمان را در اینجا قرار می­دهیم و سپس با هر یک از اجزاء درخواست آشنا می­شویم:

  • PIPE SMLS C.S DIN 2391 ST 37 ASME B36.10 SCH STD DN 80
  • PIPE, SCH.20 ASTM A53 GR. B, SMLS, BE, PER ASME B16.25 PER ASME B36.10
  • PIPE SCH. 10S, ASTM A312 TP 304L, SMLS, PER ASME B36.19

 

SMLS: مخفف SEAMLESS به معنی بدون درز است در واقع اصطلاح مانیسمان مربوط به اولین کارخانه تولید کننده این نوع از لوله است و اصطلاح درست لوله مانیسمان، لوله سیملس یا بدون درز است و در هیچ درخواستی از عبارت MANNESMANN استفاده نمی­شود و باز هم تاکید می­شود که با توجه به غلط رایج در بازار لوله ما در این مقاله بجای لوله بدون درز یا سیملس از اصطلاح لوله مانیسمان استفاده می­کنیم.

Size یا nps یا DN: نشان دهنده OD یا قطر خارجی لوله مانیسمان است. در درخواست ها وقتی عنوان را size می­نویسند باید واحد را مشخص نمایند که اینچ با " و میلیمتر با mm مشخص میشود. اگر OD به صورت NPS بیان شود عدد بر مبنای واحد اینچ است و اگر به صورت DN باشد شامل یک جدول است که مقادیر دقیق آن را  تا سایز 10 اینچ در جدول زیر می­توانید مشاهده نمایید.

SCH : مخفف schedule به معنی رده است که نشان دهنده یک دسته بندی است که میزان ضخامت لوله مانیسمان را بر اساس سایز قطر خارجی آن یا اندازه اسمی لوله اعلام می­کند.

 

آشنایی با استانداردهای متریال لوله برای لوله مانیسمان به منظور فروش لوله مانیسمان

ASTM: مخففAmerican Society for Testing and Materials یا انجمن آمریکایی آزمون و مواد است و عدد بعد از آن نوع متریال لوله مانیسمان را مشخص می­کند از جمله مهمترین و پر مصرف ترین متریال هایی که می­توانیم برای لوله مانیسمان بر اساس استاندارد ASTM اشاره کنیم 5 استاندارد زیر هستند:

 

لوله مانیسمان ASTM A 106 GR.B و ASTM A 53 GR.B :

 

این دو متریال بسیار شبیه به هم هستند و مهمترین تفاوت آنها در این است که ASTM A53 GR.B هم به صورت لوله مانیسمان و هم به صورت لوله درز جوش تولید می­شود اما متریال ASTM A106 GR.B تنها به صورت لوله مانیسمان (بدون درز) تولید می­گردد.

 

آیا امکان استفاده از لوله مانیسمان A106 GR.B در شرایط گاز ترش (H2S) بر اساس استاندارد NACE وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله اما مشروط. به وضوح در استاندارد NACE MR 0175 به لوله A 106 Gr. B اشاره شده است اما لوله A 106 Gr. B که می­خواهد برای شرایط گاز ترش ارسال شود باید الزامات NACE  MR 0175-3 (ANNEX A) را پاس کند یعنی درصد نیکل، فسفر، گوگرد باید ماکسیمم همان باشد که در این استاندارد آمده است و کربن اکیووالنت هم به اندازه 0.037 باشد همچنین هرچند متریال لوله A106  از فولاد کشته است و با توجه به تست پوسیدگی دارای مقاومت بالایی می­باشد، اما برای اطمینان بیشتر باید درصد گوگرد را نیز اندازه گرفت تا از یک صدم درصد بیشتر نباشد.

در بازار تنها لوله های API PSL2 را به لوله های گاز ترش می­شناسند، این در حالی است که این لوله ها بسیار مشابه لوله A106  است و تفاوت اصلی آنها در تست ضربه در دمای صفر درجه است بنابر این حتی لوله های API PSL2 نیز برای استفاده در شرایط وجود گاز ترش باید الزامات استاندارد NACE MR 0175-3 (ANNEX H)، الزامات API 5L و همچنین الزامات ISO 3183 را پاس کند.

 

لوله مانیسمان ASTM A333 یا لوله برودتی:

از لوله A333 عموما در دماهای پایین استفاده می­شود. دلیل اینکه ضخامت دیواره این  لوله ها بالا نیست این است که ضخامت دیواره با کارایی در دمای پایین نسبت عکس دارد و هرچه لوله قطورتر باشد در دمای پایین کارایی کمتری خواهد داشت.

 

لوله مانیسمان ASTM A 335 یا لوله حرارتی

این نوع از لوله برای حرارت و دمای بالا کاربرد دارد، لوله مانیسمان A335 دارای 13  گرید است، از این میان 5 گرید آن که کاربرد بیشتری دارد شامل P5، P9، P11، P22 و P91  است. لازم به ذکر است لوله مانیسمان A335 در ضمره خانواده لوله مانیسمان آلیاژی قرار می­گیرد.

 

لوله مانیسمان ASTM A312  یا لوله مانیسمان استیل:

این استاندارد به لوله های ضد زنگ که در بازار به لوله استیل معروف است و اصطلاح کامل آن STAINLESS STEEL است تعلق دارد، دارای 3 دسته اصلی A312 TP 316 و A 312 TP 304 و A312 TP 321  است. کاربرد این نوع لوله مانیسمان بیشتر در محیط های خورنده یا محیط های با اکسیداسیون بالا است.

 

 

API: مخفف American Petroleum Institute و در حوزه ی لوله مانیسمان دارای دو خانواده اصلی PSL1  و PSL2 است.

پر مصرف ترین لوله مانیسمان از این استاندارد از خانواده PSL1 و لوله API 5L است. در شرایط دمایی عادی این لوله و لوله A106 GR B  به عنوان جایگزین یکدیگر می­توانند مورد استفاده قرار گیرند اما در شرایط دمایی بالا لوله مانیسمان API 5L نمی­تواند جایگزین لوله مانیسمان A 106 GR B  بشود.

 

 

همچنین خانواده لوله مانیسمان PSL2 بیشتر برای شرایط با خورندگی بالا در صنایع نفت و گاز و به ویژه برای سیال گاز ترش یا H2S کاربرد دارد.

 

لبه لوله یا PIPE END:

به طور کلی سه نوع مقطع برای اتصال لوله مانیسمان به اتصالات، فلنج و یا دیگر لوله ها در نظر گرفته می­شود:

 

لبه BE: که مخفف BEVEL END است مرسوم ترین نوع لبه لوله مانیسمان است که به شکل زاویه دار است و به منظور اتصال بهتر لوله ها برای اتصال لب جوش یا BUTWELD مورد استفاده قرار می­گیرد. در بازار به این نوع لبه کونیک می­گویند.

 

لبه PE: که مخفف PLAIN END است که به شکل لب تخت و برای لوله های کوچکتر از 2 اینچ به کار می­رود. علت عدم استفاده از لبه PE در برخی لوله های کوچکتر از 2 اینچ آن است که نوع جوشکاری آنها به روش جوشکاری از نقطه 90 درجه یا FILLET WELD است و برای اتصال لوله مانیسمان به اتصالات  با لبه SOCKET کاربرد دارد. البته برای اتصال لوله مانیسمان به فلنج نوع SLIP ON نیز می­توان از لوله با لبه PE استفاده نمود.

فروش لوله مانیسمان

لبه TE: که مخفف THREAD END است و به معنی انتهای رزوه شده است و معمولا برای لوله های سایز کوچک کاربرد دارد. البته زمانی که در درخواست بخواهند لوله مانیسمان به صورت رزوه شده باشد باید به نوع رزوه آن نیز اشاره شود که از مهمترین انواع رزوه می­توان به نوع رزوه NPT که  استاندارد امریکایی رزوه است و زاویه بین دو رزوه در آن 60 درجه است و در کشور ما بیشتر مورد درخواست است و نوع رزوه BSP که استاندارد انگلیسی رزوه است و نام دیگر آن رزوه G است و زاویه بین دو رزوه در آن 55 درجه است اشاره نمود. به همین منظور در برخی درخواست ها که نوع لبه TE مورد نیاز است به جای نوشتن TE تنها به نوع رزوه مثلا NPT اشاره می­شود.

 

ابعاد یا DIMENSIONS :

نشان دهنده استانداردی است که از طریق آن می­توان به الزامات سایزینگ لوله مانیسمان پی برد و از جمله این الزامات می­توان به NPS یا اندازه اسمی لوله، OD یا قطر خارجی لوله، THICKNESS یا ضخامت لوله، طول لوله، نوع و زاویه لبه لوله و... اشاره کرد.

از جمله مهمترین استانداردها برای ابعاد می­توان به ASME B 36.10 و ASME B 16.25 برای لوله های کربن استیل و ASME B 36.19 برای لوله های استنلس استیل اشاره کرد لازم به ذکر است در این استاندارد های ابعادی به غیر از لوله ابعاد تمامی اتصالات و فلنج های مرتبط نیز مشخص شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار