آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۰۱۷۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

فرقانی: جزئیات طرح شتاب دهنده «جهت» ویژه گروه‌های جهادی / ۱۲۰ تیم در مرحله اول پذیرش شدند

مسئول شتاب دهنده «جهت» بسیج دانشجویی جزئیات برگزاری این طرح را تشریح کرد.

تیتر شنبه صبح //فرقانی: جزئیات طرح شتاب دهنده جهت ویژه گروه‌های جهادی / ۱۲۰ تیم در مرحله اول پذیرش شدند

حمید فرقانی، مسئول شتاب دهنده «جهت» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت دوره شتاب دهنده‌ها ویژه گروه‌های جهادی گفت: همزمان با رشدی که برای گروه های جهادی رخ داده و نگرش‌های جدیدی که در آن‌ها ایجاد شده؛ اما روی نفرات وعناصری خاص فعالیت می‌کنند. این گروه‌ها برای مواجهه با مسئله‌ای که با آن روبه رو می‌شوند، اقدام به طراحی راهکار می‌کنند که ماحصل آن، حضور در مناطق محروم و خدمت رسانی است؛ نگرش و تفکری که مسئله محور است و از دل آن راهکار‌هایی فنی، مطالعاتی و پژوهشی بیرون می‌آید و تبدیل به کار و عرصه جدید می‌شود. دانشجویانی که در این عرصه قدم برمی دارند با کار‌هایی مانند شتاب دهنده‌ها به آن‌ها کمک کنیم.

وی افزود: جامعه هدف ما افراد از هر قشر و گروهی هستند. اگر از بدنه دانشجویی و دانشگاهی باشند، ماموریت اصلی بسیج دانشجویی آموزش برای همین قشر است؛ بخصوص وقتی با مسائل خاصی مواجه می شوند. رفتار‌های معمولی که برای شتاب دهنده‌ها  وجود دارد، نداریم و طرز حمایت ما از این گروه‌ها جدی است؛ لذا کمک می‌کنیم که دانشجویان در طراحی مدل هایشان بهینه‌تر عمل کرده و محل پایداری طرح‌ها را تحلیل کنند، در آخر هم حمایت می‌کنیم که به یک سرمایه گذار یا یک پشتیبان و حامی متصل شوند تا بتوانند طرحشان را پیاده کنند.
 

طرح شتاب دهنده ها به سمت کسب و کارهای اجتماعی حرکت می کنند

فرقانی یادآور شد: اغلب طرح‌ها به سمت کسب و کار‌های اجتماعی حرکت و یا رفع یک مسئله‌ای از حاشیه شهر را دنبال می‌کنند. در این مسیر با مجموعه‌های انقلابی و متعددی هم در ارتباط هستیم و تعامل جدی داریم.

مسئول شتاب دهنده جهت اضافه کرد: شاخص‌های اساسی که باعث می‌شود یک طرح را بپذیریم و فرآیند شتابدهی را روی آن انجام دهیم، باید هم یک تیم منسجم و دغدغه‌مند باشند و هم مسئله یا موضوعی در یکی از حوزه‌های مرتبط با پیشرفت و یا رفع مسائل مناطق محروم باشد. این دو ویژگی را اگر گروه‌ها داشته باشند، دیگر سخت نمی‌گیریم. جهادگرانی که نمونه اجرایی داشتند را زودتر به مرحله پایانی می‌رسانیم. آن‌هایی را هم که مرحله اجرایی ندارند به مرحله رشد می‌بریم که در ادامه کار به مرحله شتاب دهندگی می‌رسند.

وی با اشاره به حوزه فعالیت شتاب دهنده‌ها اظهار داشت: حوزه‌های فعالیت شتاب دهنده‌ها، شامل سلامت، عمران، اجتماعی بخصوص حاشیه شهر، فرهنگی و اقتصادی است. بیشترین احساس و دغدغه‌ای که دانشجویان دارند، در حوزه اقتصادی، آموزش و اجتماعی و آخرین بخش حوزه فرهنگی است.

فرقانی ادامه داد: نظارتی که ما برای گروه‌های جهادی داریم،  به این ترتیب است که به یک فرایند رشد و بعد از آن به شتابدهی می‌رسند. در حال حاضر هم در هر استان نمایندگانی داریم که اصطلاحا دبیران رشد و شتاب دهی هستند. گروه‌های دانشجویی و دانشجویانی هم مرتبط با موضوع فعالیت می‌کنند.
 
مسئول شتاب دهنده «جهت» گفت: ۳۲ نفر دبیران رشد و شتاب دهی در استان مستقر هستند که این‌ها از طرف دانشگاه‌ها و گروه‌های جهادی در دانشگاه‌ها نسبت به شناسایی تیم‌ها و دانشجویان دغدغه‌مند اقدام می‌کنند. رشد و شتاب دهی اولیه در سطح استان‌ها انجام می‌شود و بعد به صورت متمرکز در ستاد مرکزی از گروه‌ها حمایت می‌کنیم.

فرقانی در خصوص حضور تعداد تیم‌ها در مرحله نهایی شتاب دهنده «جهت» گفت: معمولا تعداد تیم‌هایی که به مرحله شتابدهی می‌رسند کم، اما تعداد تیم‌هایی که در مرحله رشد هستند زیاد است. در حدود ۱۲۰ تیم را پذیرش کردیم که ۴۰ تیم در مرحله رشد و ۳ تیم در مرحله شتابدهی هستند که روی آن‌ها کار می‌شود. در مرحله رشد طرح‌ها پخته می‌شوند، مسئله‌ها دقیق‌تر می‌شوند. در این بخش به آماده سازی ذهنی گروه‌ها برای کاری که می‌خواهند انجام دهند، کمک می‌کنیم.  
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار