دبیر علمی پانزدهمین گردهمایی بینالمللی زبان و ادب فارسی گفت: این گردهمایی از ۲۸ بهمنماه تا هفتم اسفندماه ۱۳۹۹ به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود.
منوچهر جوکار، دبیر علمی پانزدهمین گردهمایی بینالمللی زبان و ادب فارسی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: فراخوان برگزاری این گردهمایی آبانماه ۱۳۹۸ منتشر شد و بعد از بررسی مقالات از سوی داوران، بیش از ۲۰۰ مقاله برای شرکت در این همایش پذیرفته شدند؛ از این تعداد مقاله برخی به صورت سخنرانی ارائه و برخی نیز در مجموعه مقالات گردهمایی منتشر میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: این انجمن، علمی و غیردولتی است و بیش از ۵۰ سال قبل جمعی از اساتید بزرگ و نوادر حوزه زبان و ادبیات فارسی آن را بنیان گذاشتهاند. مهمترین مسئولیت انجمن، پاسداری از بنیانهای علمی زبان و ادب فارسی در سراسر جهان است و در دو حوزه داخلی و بینالمللی فعالیت دارد. رویکرد اصلی انجمن پاسخگویی به نیازهای جامعه در حوزه زبان و ادب فارسی است و دانشگاه شهید چمران اهواز دهمین شعبه ایجاد شده از مجموع بیست شعبه استانی است.
جوکار گفت: متولی برگزاری این گردهمایی بینالمللی، دانشگاههایی هستند که شعبههای ترویج را ایجاد کردهاند؛ هدف اصلی گردهمایی نیز گرد هم آوردن مدرسان و پژوهشگران داخلی و خارجی زبان فارسی برای اعتلای جایگاه این زبان است.
وی با بیان اینکه امسال برای نخستینبار انتخاب رساله برتر دکتری زبان و ادبیات فارسی به این همایش افزوده شده است، بیان کرد: به پاس خدمات ۵۰ ساله استاد مهدی محقق (از بنیانگذاران انجمن ترویج زبان و ادب فارسی)، به نام ایشان جایزهای به رساله برتر دکتری اهدا میشود.
دبیر علمی پانزدهمین گردهمایی بینالمللی زبان و ادب فارسی برگزاری ۱۴ نشست تخصصی، دو نشست عمومی و سه نشست کارگاهی در حوزه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانها، پژوهشهای محوری مانند فرهنگ عامه و دفاع مقدس، میزگرد تخصصی در حوزه نشریات علمی و پژوهشی زبان و ادبیات فارسی با حضور سردبیران مجلات معتبر را از دیگر برنامههای این گردهمایی اعلام کرد.
جوکار یکی از ویژگیهای این گردهمایی را توجه ویژه به استان خوزستان خواند و ادامه داد: در این باره دو نشست تخصصی با موضوع «زبان و ادبیات فارسی در استان خوزستان» با سخنرانیهای قدمعلی سرامی با موضوع «شاهنامه خوانی و شاهنامه پژوهی در خوزستان»، اردشیر صالح پور با موضوع «صنعت نفت و ادبیات در خوزستان»، حسن میرعابدینی با موضوع «مکتب داستان نویسی جنوب» و علی اشرف صادقی، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با موضوع «گویشهای بومی خوزستان از منظر زبان شناسی» ایراد میشود که بیشک میتواند افقهای جدیدی برای پژوهشگران جوان ترسیم کند.
وی تجلیل از مفاخر ادبی استان خوزستان در چهار حوزه مترجمان، پژوهشگران ادبی، شاعران و نویسندگان را دیگر بخش این گردهمایی دانست و اظهار کرد: در حوزه مترجمان از صالح حسینی و محمد جواهر کلام، در حوزه داستان از مصطفی مستور و عدنان غریفی، در حوزه شعر از سیدعلی صالحی و در حوزه پژوهشگران ادبی از قدمعلی سرامی و محمد جعفری قنواتی تجلیل میشود.
پانزدهمین گردهمایی بینالمللی زبان و ادب فارسی از ۲۸ بهمنماه تا هفتم اسفندماه ۱۳۹۹ به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود. با توجه به برگزاری این گردهمایی در بستر فضایی مجازی آیین گشایش آن با پیامهای منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سخنرانی غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز همراه است.