کد خبر:۹۱۳۰۰۰
با وجود محدودیت‌های کرونایی؛

سال پر کار سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) و ایران در حوزه استاندارد‌های نانو

علیرغم محدودیت‌های بیماری کرونا در سال ۲۰۲۰، سازمان بین‌المللی استاندارد یکی از فعال‌ترین سال‌های خود در انتشار استاندارد‌های نانویی را پشت سر گذاشت.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، با انتشار ۱۲ استاندارد جدید در سال ۲۰۲۰، سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) مجموعاً ۱۱۲ استاندارد در زمینه فناوری نانو منتشر کرده است که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها متعلق به کمیته ISO/TC ۲۲۹ – Nanotechnologies است. استاندارد‌های جدید در موضوعات مختلفی در زمینه فناوری‌نانو از جمله نانولوله‌های کربنی و نانواجسام منتشر شده‌اند. درضمن ۱۰ درصد از استاندارد‌های بین‌المللی فناوری نانو به همت دانشمندان و فناوران ایرانی انجام شده است.

علیرغم محدودیت‌های بیماری کرونا در سال ۲۰۲۰، سازمان بین‌المللی استاندارد یکی از فعال‌ترین سال‌های خود در انتشار استاندارد‌های نانویی را پشت سر گذاشت. براساس اطلاعات گردآوری شده در استت نانو، ISO با تدوین و انتشار ۱۲ استاندارد فناوری نانو در سال ۲۰۲۰، در مجموع ۱۱۲ استاندارد مرتبط با فناوری نانو منتشر کرده است.

براساس دسته بندی‌های تعریف شده برای استانداردها، بیشتر استاندارد‌های فناوری نانو منتشر شده توسط ISO در سال ۲۰۲۰ جزء دسته روش آزمون (Test Method) قرار داشتند به طوری که تعداد استاندارد‌ها در دسته‌های Test Method، Terminology، Specification و Practice به ترتیب ۸، ۲، ۱ و ۱ گزارش شده است.

همچنین استاندارد‌های منتشر شده در زمینه فناری‌نانو به نانوموادی مانند نانولوله‌های کربنی، نانواجسام، نانوکامپوزیت‌ها، نانوالیاف، نانوذرات، مواد نانوساختار و موضوعاتی همچون بسته‌بندی مواد غذایی، فیلتر هوا، آنالیز شیمیایی، شکل و توزیع اندازه ذرات و سم‌شناسی و در تجهیزات به TEM و TGA پرداخته است.

لازم به ذکر است که استاندارد‌های بین المللی ISO/TS ۲۱۲۳۷:۲۰۲۰ و ISO/TS ۲۱۹۷۵:۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۰ به راهبری ایران در کمیته فنی استاندارد‌های فناوری نانو سازمان ایزو به تصویب رسیده است. در این کمیته ۳۷ کشور به‌عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به‌عنوان عضو ناظر وجود دارند که ایران در کنار کشور‌های امریکا، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان، نقش پررنگی در سرپرستی تدوین استاندارد‌های بین‌المللی فناوری نانو دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار