به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ عطا اکبری مدیرعامل شرکت دانشبنیان نانو ساختار مهر آسا با بیان اینکه فیلترهای تولید شده با استفاده از فناوری نانو، عملکرد بسیار بهتری نسبت به فیلترهای معمولی دارد، افزود: فیلتر هوا مسئولیت تنظیم میزان هوای ورودی موتور و جذب آلودگیها و ذرات هوا را بر عهده دارد که فیلتر هوای نانو پردو این مسئولیتها را بهخوبی انجام میدهد.
به دام افتادن کوچکترین ذرات
فیلتر هوا یکی از عناصر سیستم تأمین سوخت خودرو بهحساب میآید. فیلتر هوا در اتومبیل تأثیر اساسی دارد و بسیار ضروری است و درصورتیکه بهموقع تعویض نشود تنفس خودرو را دچار عواقب و مشکلات خواهد کرد.
ذرات ریز معلق در هوا از فیلترهای معمولی عبور میکنند، اما در فیلترهای نانو بهوسیله نانو الیاف به دام میفتند. لایه نانو الیاف بر روی کاغذ فیلتر باعث میشود که تمام ذرات ریز موجود در هوا در حد نانومتر در ورودی فیلتر گرفته شود و عملیات تصفیه هوا بهخوبی شکل گیرد. دوده که جزء کوچکترین این ذرات است نیز توسط این فیلتر به دام میافتد.
کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت
از دیگر مزایای این محصول میتوان به اجازه عبور جریان هوای بهتر نسبت به فیلترهای معمولی، بهبود عملکرد موتور و افزایش قدرت آن، کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا اشاره کرد. معمولا فیلترهای معمولی بعد از ۳۵۰۰ کیلومتر باید تعویض شوند، اما این محصول تا ۸ هزار کیلومتر به تعویض نیاز ندارد.
این محصول قابلرقابت با نمونه مشابه خارجی خود بوده و همچنین از نظر قیمت نیز بسیار پایینتر است. با تولید این محصول در این شرکت برای ۱۳ نفر بهطور مستقیم و در حدود ۴۰ نفر بهطور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
پیشتر مواد اولیه برای ساخت این محصول از کشور چین وارد میشد که با شروع تحریمها، تلاشهایی در داخل برای بومیسازی مواد اولیه صورت گرفت و از سال ۹۸ به بعد با همکاری یک شرکت داخلی مواد اولیه در داخل کشور تولید میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان نانو ساختار مهر آسا با اشاره به اینکه در چند سال اخیر حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسیار کارساز بوده است، افزود: این مجموعه با برگزاری نمایشگاههای مختلف و اقدامات گوناگون و همچنین حمایتهای صندوق نوآوری که زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، توانسته خدمات کارآمدی ارائه دهد.